Gadget Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Z mojej strony polecam termosy firmy ESBIT mam pojemności 1l już kilka lat, i nadal jest super. W komplecie są 2 kubki, i 2 korki. Ta firma również posiada pojemniki na żywność. Tej jesieni też kupię.Przykładowy link:https://www.sport-shop.pl/termos-iso-vacuum-flask-1l-esbit-czarny-p-7122.html?gclid=Cj0KCQjwz93cBRCrARIsAEFbWsgG_j2TPzVsYEUKvoqT03XHRbtUApKGKMLe5zamgKdfw3poLDpMbOYaAirJEALw_wcB Polecam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Tutaj coś było...http://jerkbait.pl/topic/81014-ciep%C5%82y-rozgrzewaj%C4%85cy-nap%C3%B3j-w-termos-na-zimne-dni/?hl=termoshttp://jerkbait.pl/topic/19030-turystyczna-kuchenka-zamiast-termosu/?hl=termos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Ja chwalę sobie termos z Decathlonu https://www.decathlon.pl/termos-1-l-id_8172380.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Decathlon ma dobre termosy. Po paru godzinach w listopadzie herbata nie do wypicia po nalaniu , za gorąca [emoji106]. Używam dwa lata. PolecamTakie moje spostrzeżenie , wszystkie dobre termosy są zakręcane s nie klikane. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Też polecam Esbit. Mam termos 1L do napojów i termos 0,75 do jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Ja tam na jesień czy to wrzesień, październik czy też listopad to zero termosów tylko zimny browarek do gardła wlewam i jest git. Poważnie. I to od wielu lat. Edytowane 11 Września 2018 przez godski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Miałem termos z jakiegoś Pepco czy Tesco, zwykły i tani za jakieś 20zł. W zimie przy -10 po 4h herbata musiała chwilę odstać bo gorąca była. Nie wiem jak długo potrzebujesz utrzymać w nim gorące napoje ale jak dla mnie nawet te najtańsze są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Ja tam na jesień czy to wrzesień, październik czy też listopad to zero termosów tylko zimny browarek do gardła wlewam i jest git. Poważnie. I to od wielu lat.Andrzej, mam nadzieję że jesienią to uskutecznimy????"Masuria trolling boat masters" Edytowane 11 Września 2018 przez Gadget 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Polecam termosy firmy Fjord Nansen, naprawdę dobre.Zawsze trzeba pamiętać o wygrzaniu termosu próżniowego, przed nalaniem płynu docelowego wlewamy wrzątek, zamykamy i odczekujemy 10 minut. Dopiero po tym czasie wlewamy płyn, który chcemy utrzymać w cieple. Moje Fjordy po takim potraktowaniu trzymają gorącą kawę na łódce 12 godzin. Pisząc gorącą mam na myśli temperaturę, która nie pozwala wypić kawy "duszkiem", po prostu parzy jęzor. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Polecam termosy firmy Fjord Nansen, naprawdę dobre.Zawsze trzeba pamiętać o wygrzaniu termosu próżniowego, przed nalaniem płynu docelowego wlewamy wrzątek, zamykamy i odczekujemy 10 minut. Dopiero po tym czasie wlewamy płyn, który chcemy utrzymać w cieple. Moje Fjordy po takim potraktowaniu trzymają gorącą kawę na łódce 12 godzin. Pisząc gorącą mam na myśli temperaturę, która nie pozwala wypić kawy "duszkiem", po prostu parzy jęzor. I to jest bardzo dobry wybór, rzekłbym nawet najlepszy tylko nie przesadzajcie z pojemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Do posiłków typu zupa , flaczki , fasolka po bretońsku od kilku lat sprawdza mi się mały thermos , niecałe 0.5L . Łyżka składana i chowana w nakrętce jest w zestawie . Jeżeli jest zimniej , biorę ze sobą dwa takie termosy . Sposób przygotowania identyczny jak pisał Bartek wyżej . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Do posiłków typu zupa , flaczki , fasolka po bretońsku od kilku lat sprawdza mi się mały thermos , niecałe 0.5L . Łyżka składana i chowana w nakrętce jest w zestawie . Jeżeli jest zimniej , biorę ze sobą dwa takie termosy . Sposób przygotowania identyczny jak pisał Bartek wyżej . Fajny ale mały trochę... pół litra to ja nosem wciągam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 (edytowane) Chętnie bym zakupił mały termos, ewentualnie kubek termiczny jeśli naprawdę dobrze trzymałby temperaturę. Ma spełniać trzy warunki. Mała pojemność około 0,3l max 0,5l i całkowita szczelność w przypadku przewrócenia. Docelowo chciałbym go nosić w plecaku i nie zastanawiać się czy przypadkiem nie zalałem kawą/herbatą pozostałej zawartości plecaka. I jeszcze łatwość utrzymania czystości, nie żadne skomplikowane mechanizmy gdzie zbiera się brud. Macie coś sprawdzonego ? Edytowane 27 Marca 2019 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Kup przyzwoity termos o pojemności 0,5 litra i po kłopocie. Na przykład Esbit, pierwsz lepszy sklep - https://www.militaria.pl/esbit/termos_esbit_vacuum_flask_0,5l_vf500ml_p6894.xml?gclid=EAIaIQobChMIvImFsJaj4QIVwrYYCh2qBw3kEAQYAiABEgJYafD_BwE Masz dwa kubki, dwa korki, w tym bez klika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Również mam esbita a nawet dwa jeden do kawy drugi do herbaty,ew barszczu.Polecam do kawy mieć osobny termos,kawa mocno brudzi termos i ciężko go domyć,a poza tym przechodzą zapachy jak nalejymy inny płyn. Co do firmy powiem tyle przerobiłem już kilka termosów i ten jest w czołówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 (edytowane) Mam termos firmy Thermos. Trzyma jak wściekły. Po 6 godzinach można się poparzyć, pod warunkiem, że napełni się termos tak jak należyhttps://maleomi.pl/termos-turystyczny-thermos-light-compact-05l Edytowane 27 Marca 2019 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Mam dwa termosy 0,7 firmy Thermos, szukam czegoś o połowę mniejszego, o przechowywanie czego nie będę musiał się martwić podczas pieszych spacerów z wędą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi