Skocz do zawartości

Ciepły, rozgrzewający napój w termos na zimne dni

thug

Rekomendowane odpowiedzi

Z mojej strony polecam termosy firmy ESBIT mam pojemności 1l już kilka lat, i nadal jest super. W komplecie są 2 kubki, i 2 korki. Ta firma również posiada pojemniki na żywność. Tej jesieni też kupię.

Przykładowy link:https://www.sport-shop.pl/termos-iso-vacuum-flask-1l-esbit-czarny-p-7122.html?gclid=Cj0KCQjwz93cBRCrARIsAEFbWsgG_j2TPzVsYEUKvoqT03XHRbtUApKGKMLe5zamgKdfw3poLDpMbOYaAirJEALw_wcB

Polecam!

• Like 2

Decathlon ma dobre termosy.

Po paru godzinach w listopadzie herbata nie do wypicia po nalaniu , za gorąca [emoji106]. Używam dwa lata. Polecam

Takie moje spostrzeżenie , wszystkie dobre termosy są zakręcane s nie klikane.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 4

Ja tam na jesień czy to wrzesień, październik czy też listopad to zero termosów tylko zimny browarek do gardła wlewam i jest git. Poważnie. I to od wielu

lat.

Andrzej, mam nadzieję że jesienią to uskutecznimy????

"Masuria trolling boat masters"

Edytowane przez Gadget
  • Like 1

Polecam termosy firmy Fjord Nansen, naprawdę dobre.

Zawsze trzeba pamiętać o wygrzaniu termosu próżniowego, przed nalaniem płynu docelowego wlewamy wrzątek, zamykamy i odczekujemy 10 minut. Dopiero po tym czasie wlewamy płyn, który chcemy utrzymać w cieple. 

Moje Fjordy po takim potraktowaniu trzymają gorącą kawę na łódce 12 godzin. Pisząc gorącą mam na myśli temperaturę, która nie pozwala wypić kawy "duszkiem", po prostu parzy jęzor.

• Like 6

Polecam termosy firmy Fjord Nansen, naprawdę dobre.

Zawsze trzeba pamiętać o wygrzaniu termosu próżniowego, przed nalaniem płynu docelowego wlewamy wrzątek, zamykamy i odczekujemy 10 minut. Dopiero po tym czasie wlewamy płyn, który chcemy utrzymać w cieple. 

Moje Fjordy po takim potraktowaniu trzymają gorącą kawę na łódce 12 godzin. Pisząc gorącą mam na myśli temperaturę, która nie pozwala wypić kawy "duszkiem", po prostu parzy jęzor.

I to jest bardzo dobry wybór, rzekłbym nawet najlepszy tylko nie przesadzajcie z pojemnością ;)

Do posiłków typu zupa , flaczki , fasolka po bretońsku od kilku lat sprawdza mi się mały  thermos , niecałe 0.5L . Łyżka składana i chowana w nakrętce jest w zestawie . Jeżeli jest zimniej , biorę ze sobą dwa takie termosy . Sposób przygotowania identyczny jak pisał Bartek wyżej . 

post-50013-0-28490400-1536854862_thumb.jpg

• Like 2

Do posiłków typu zupa , flaczki , fasolka po bretońsku od kilku lat sprawdza mi się mały  thermos , niecałe 0.5L . Łyżka składana i chowana w nakrętce jest w zestawie . Jeżeli jest zimniej , biorę ze sobą dwa takie termosy . Sposób przygotowania identyczny jak pisał Bartek wyżej . 

Fajny ale mały trochę... pół litra to ja nosem wciągam ;)

• Like 2

• 6 miesięcy temu...

Chętnie bym zakupił mały termos, ewentualnie kubek termiczny jeśli  naprawdę dobrze trzymałby temperaturę. Ma spełniać trzy warunki. Mała pojemność około 0,3l max 0,5l i całkowita szczelność w przypadku przewrócenia. Docelowo chciałbym go nosić w plecaku i nie zastanawiać się czy przypadkiem nie zalałem kawą/herbatą pozostałej zawartości plecaka. I jeszcze łatwość  utrzymania czystości,  nie żadne skomplikowane mechanizmy gdzie zbiera się brud. Macie coś sprawdzonego ?

Edytowane przez thug

Również mam esbita a nawet dwa jeden do kawy drugi do herbaty,ew barszczu.Polecam do kawy mieć osobny termos,kawa mocno brudzi termos i ciężko go domyć,a poza tym przechodzą zapachy jak nalejymy inny płyn. Co do firmy powiem tyle przerobiłem już kilka termosów i ten jest w czołówce