filip Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Filip, na Łebie woda opada więc warunki szykują się fajne. Dziś kumpel był ale jedynie miarowego pstrąga złowił, z tym że wiatr dmuchał okrutnie. Od niedzieli słyszałem o kilku pewnych rybach, w tym o srebrniaku powyżej 70cm na muchę. Niestety kolega nie zgodził się na publikację fotki. Wiatr wieje więc pewnie podobnie jak rok temu w tym okresie wchodzą srebrniaczki 40-55cm.Fajnie że coś się udało złowić, 70 cm+ super, tylko ta woda wg pogodynki, wysoka bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Fajnie że coś się udało złowić, 70 cm+ super, tylko ta woda wg pogodynki, wysoka bardzo...Przed chwilą kolega podesłał informacje, że woda ciemna herbata, ale widać dno i rośliny. Stan wysoki ale na trocie jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Kasper, jak wyniki na zawodach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Jeden srebrniak, Kacper poda szczegóły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 XV TROĆ ŁEBY 2018W dniach 6-7 stycznia 2018 już po raz piętnasty odbyły się jedyne i zaraz najstarsze w Polsce trociowe zawody muchowe, zorganizowane przez Klub Muchowy „Dolina Łeby” oraz Towarzystwo Przyjaciół Rzeki Łeby. Przybyli muszkarze z różnych stron Polski aby spotkać się, porozmawiać i spróbować szczęścia przy połowie troci na muchę.Bazą zawodów już tradycyjnie był Pałac pod Bocianim Gniazdem w Runowie. Po uroczystym otwarciu zawodów przez Burmistrza Miasta Lębork – Witolda Namyślaka zawodnicy udali się nad wodę. Mimo zaciętej walki w niekorzystnych warunkach pogodowych (wysoka woda oraz deszcz) pierwszego dnia zmagań nie udało się złowić ryb. To zdjęcie znakomicie przedstawia ile wody spadło w ostatnim czasie...Kolejny dzień był nieco bardziej łaskawy, mimo bardzo wysokiego stanu wody kolega Adam Ciszek z Dębicy złowił pięknego srebrniaka – 72cm. Receptą na sukces było bardzo dokładne obławianie miejscówek, wytrwałość i głębokie prowadzenie. To już druga wygrana Adama z rzędu, gratulacje! Należy dodać, że kolega Adam zrzekł się nagród na poczet juniora wybranego przez Klub Muchowy „Dolina Łeby”.Zwycięzca zawodów - Adam Ciszek w szczęśliwej czapce i z "kompletem" drewnianych troci.Co roku nagradzamy wybranego uczestnika zawodów. W tym roku wyróżniona została koleżanka Sylwia za hart ducha i wytrwałość w łowieniu na muchę.Do zobaczenia za rok !Serdeczne podziękowania dla sponsorów!SPONSORZY:ZARZĄD OKRĘGU PZW W SŁUPSKUBURMISTRZ MIASTA LĘBORKAPZW KOŁO LĘBORK MIASTO 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) U mnie...przeglądarka opera... nie widać zdjęć. Edit: Już ok. Edytowane 8 Stycznia 2018 przez AdasCzeski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 U mnie...przeglądarka opera... nie widać zdjęć. Poprawiłem, teraz powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Poprawiłem, teraz powinno być dobrze. Działa... Edytowane 8 Stycznia 2018 przez Andrzej Stanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Sprawdzałem u siebie na wszystkich możliwych przeglądarkach i jest dobrze. No cóż, zaraz wrzucę jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Byłem, widziałem - zacna impreza. Pierwszy raz mogłem obserwować tylu łowiących DH w jednym miejscu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Próbuje ktoś łowić na muchę, przy tym stanie wody ?Byłem w sobote i niedziele nad Regą, ale niestety bez kontaktu. Woda jest wysoka i ryb mało wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Probuje Intermedialny skagit i tipy T-14 T-17 T-20Niestety w tym roku bez wyników, ale bylem tylko raz przed szpitalem. Wyjdę, pomęczę dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 A tak z innej beczki jaki odcinek T15 I T18 powinnien być długi aby miał 18 gram ?Spróbuje tym łowić wędką jednoręczą, powinno głęboko schodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 "T" to waga w grainach na stope. przyjąc można przyblizoną wagę 15grain na 1 gram.Teraz już możesz sobie policzyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 A tak z innej beczki jaki odcinek T15 I T18 powinnien być długi aby miał 18 gram ?Spróbuje tym łowić wędką jednoręczą, powinno głęboko schodzić.Daj znać jak to się sprawdzi, ja łowiłem jednoręczną na Redze 31.12, linka tonąca w 5 klasie i do tego 7,5' polyleader "fast sinking" i na odcinku miejskim od mostu do "Biedronki" w okolicy połowy rzeki dochodziłem w pobliże dna, i to tyle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Janusz, linki typu Deep Water Express, Depht Finder i podobne, nie różnią się zbytnio od wszelkich "T", mają jedynie przednie zwężenie i zintegrowany running. Idą w dno jak łańcuch. Kiepsko się tym w ciasnych miejscach rzuca, nawet znad głowy, ale robotę robią Linka z Tipa T zachowa się podobnie, tylko dojdzie klepanie łaczenia po przelotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Na wspomnianym odcinku ciasno ani wąsko nie jest, gorzej było na Łebie, gdzie rzeka miała szerokość zbliżoną do długości głowicy mojej tonącej linki. Przy uciągu jak tam był w pobliże dna dochodziłem pod swoim brzegiem i to też dopiero drugiego dnia, kiedy woda trochę opadła.A w Trzebiatowie jak na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Ok 280 gr to 18g, T15 1stopa= 15 grT18 1 stopa =18 gr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Na wspomnianym odcinku ciasno ani wąsko nie jest, gorzej było na Łebie, gdzie rzeka miała szerokość zbliżoną do długości głowicy mojej tonącej linki. Przy uciągu jak tam był w pobliże dna dochodziłem pod swoim brzegiem i to też dopiero drugiego dnia, kiedy woda trochę opadła.A w Trzebiatowie jak na fotce Rozpoczęcie sezonu 2018_Rega_Trzebiatów.jpgMiód,malina na 14'-15'...Wziąłem kiedyś Airflo DF28 #6,8,9,11,12 od Adama,i w ciasnocie ganiają idealnie przy lekkiej kotwicy z wędki 9'-10'...tylko krótkim kijem nie wszędzie da się optymalnie poprowadzić: rośliny,nawisy.Zależnie od wabika nadklasowo +3,+4.Zimą wygodniejsze długie dzidki... Edytowane 15 Stycznia 2018 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Ja na otwarciu z plywajacym skagitem i tipem t18 12'6" mimo długiego zatapiania nie schodziłem tak głeboko jakbym chciał. Dość powiedziec że urwałem tylko jedną muchę i to na siatce powyżej Biedronki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Wystarczy nadrzucać ze skagitem intermedialnym lub tonącym,ale ciemne ryby dla mnie nigdy nie były priorytetem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Z tonącym skagitem pewnie tak albo dluższym tipem, ale żadnego nie miałem przy sobie. Rzuty były pod prąd, sporo mendingu i wypuszczania linki czy nawet schodzenia po rzucie, jednak nie zawsze braki sprzętowe da się nadrobić trikami technicznymi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Akurat na Redze na otwarciu padło więcej białych niż keltów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Pytanie do łowiących na Drwęcy, czy na tej rzece również obserwuje się zimowy (luty-marzec ciąg srebrniaków) czy nie ma tam co szukac do maja-czerwca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Raczej to mało prawdopodobne, ponieważ na Wisełce też są rybacy, którzy mają swoje priorytety. Może coś tam dochodzi ale to igła w stogu siana niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi