Skocz do zawartości

Niski profil do ciężkiego casta (Shimano, Abu, Daiwa) - wydzielone z wątk Baitcastowe nowości

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Witam.

Powoli przymierzam sie do kijka na blanku xzoga taka 10kg i rozglądam sie za czymś do tej wędki.

W sumie to byłem zdecydowany na Abu Revo Toro NaCl 51 ale bardzo zaciekawiła mnie okuma komodo.

"Bait clicker" jest w każdym komodo?

Używa(ł) ktoś może tego multiplikatora i skrobnie coś więcej o nim?

Edytowane przez erqgth

Ja w tym roku mam w łapkach Tranxa 301 od Shimano. Początkowo bałem się, że będzie ciężko to wygodnie złapać, jednak jak na taki duży rozmiar do ciężkich kloców w łapie leży na prawdę dobrze ;)

Szukałem opinii na temat tego Tranxa. Chyba jesteś pierwszym użytkownikiem na forum. Jest moc?

Generalnie nie mam wyrobionej opinii na temat tego multika, machałem tym na sucho przez 10minut, więc nie chcę palnąć niczego na wyrost... Na pierwszy rzut oka dość ciężko chodził przycisk zwalniający szpulę, jednak nad wodą wszystko zachowywało się normalnie. Sam sprzęt dobrze leży w łapie, ma szerszą korbę niż "mniejsi" bracia (Curado 71, Daiwa Zillion 100SHLA). Bardzo pojemna szpula - 0,25mm pochłonęła 150m i jeszcze trochę by weszło. Ciekawy kształt wodzika, bo otwór nie jest okrągły tylko owalny. Moc na pewno ma, rzucałem paroma gumami 100-150gr i lata bardzo przyzwoicie, nie wydaje się żeby był zmęczony.

Co do pytania o kij, Technium CTEC72XXH czyli 2,18m 50-170g - najmocniejsza pałka z oferty :D 

Szczytówka dość miękka jak na 170gr, dopiero jakieś 40cm od szczytu czuć powera - według mnie od biedy obsłuży też mniejsze przynęty jeśli nie ma się drugiego lżejszego casta pod ręką. Od pazura do końca dolnika 32cm - w moim przypadku kończy się 5-7cm przed łokciem. 

Witam, wszystkich . Pierwszy raz pisze na forum. W połowie roku (lub sezonu) dołączyć do grona castingowców. Zacząłem już szukać sprzętu, który trochę mi posłuży. Co do wędki nie mam problemu, bo mogę odwiedzić kilka sklepów, nawet zagranicznych  i dobrać kij. Problem pojawia się z multiplikatorem. Zależy mi na nisko profilowym. Teraz czas na wyrzut, chodzi mi o jerki i ciężkie gumy od 50g do 100g. Czy uda się dobrać coś do tych wymogów do ok. 500zł. Pozdrawiam i życzę połamania, bo mi jakoś majówka nie sprzyja. 

Ok dzięki nie zauważyłem tego wpisu, szukałem samych z 2006 itp. Teraz czeka mnie lektura 10stron :-)

10 stron w porównaniu do 10 wątków, w których nic nie ma to baaardzo przyjemna lektura ;)

Edytowane przez SlawekNikt

Powiem szczerze, że jestem na 5 stronie i na razie dużo dowiedziałem się że należy mieć kilka zestawów na każde c.w. Kilka multików spełnia moje wymagania co do 2oz do 4-5oz. Ale czytając dalej widzę sprzeciw innego użytkownika. Mam jedno pytanie czy abu garcia orra 2 winch dałaby sobie rade z takim c.w??

Witam, wszystkich . Pierwszy raz pisze na forum. W połowie roku (lub sezonu) dołączyć do grona castingowców. Zacząłem już szukać sprzętu, który trochę mi posłuży. Co do wędki nie mam problemu, bo mogę odwiedzić kilka sklepów, nawet zagranicznych  i dobrać kij. Problem pojawia się z multiplikatorem. Zależy mi na nisko profilowym. Teraz czas na wyrzut, chodzi mi o jerki i ciężkie gumy od 50g do 100g. Czy uda się dobrać coś do tych wymogów do ok. 500zł. Pozdrawiam i życzę połamania, bo mi jakoś majówka nie sprzyja. 

dozbieraj i masz Tatule 150hd powiedzmy

• 10 miesięcy temu...