Skocz do zawartości

Miedzyrzeckie Żwirownie

tom_mich_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Masz tu stronkę z aktualnym zarabianie i wiadomości .Polecam łowisko .http://mtw-zwirek.pl/witamy-na-stronach-mtw-zwirek-w-miedzyrzecu-podlaskim/

Bardzo dobrze to wygląda

Dzieki za link

Pamiętam jakie były represje dla tych, którzy wbrew ZO Biala Podlaska wzieli sprawy w swoje ręce i zajęli sie tym lowiskiem

Mam nadzieję że projekt będzie się rozwijał i trwał latami

Pozdrawiam

• Like 2

Bardzo dobrze to wygląda

Dzieki za link

Pamiętam jakie były represje dla tych, którzy wbrew ZO Biala Podlaska wzieli sprawy w swoje ręce i zajęli sie tym lowiskiem

Mam nadzieję że projekt będzie się rozwijał i trwał latami

Pozdrawiam

Daniel bardzo się rozwija .Ryby widać nie tylko przy zarybianiu.Przykład można brać i konkurencja dla PZW.Polecam łowisko dla spinningistów ale i dla karpiniarzy  i rodzinny wypad nad wodę wchodzi w grę.

• Like 1

Daniel bardzo się rozwija .Ryby widać nie tylko przy zarybianiu.Przykład można brać i konkurencja dla PZW.Polecam łowisko dla spinningistów ale i dla karpiniarzy  i rodzinny wypad nad wodę wchodzi w grę.

Jeden z moich wedkarskich Mentorow mieszkal w Miedzyrzecu, jak i spora czesc mojej rodziny. 

Takze pamietam maj 1990, kiedy stawialem pierwsze kroki z wedka na tamtych akwenach jako 10 latek...a i na Zeliznie bylo sie wowczas pare razy "z pontonu" ;)

Stare dzieje...

Powodzenia!

• Like 1

Ja mam dostęp pory swój rekord okonia ze żwirowni, ale było to z 15 latem minimum :-)

Teraz tak się złożyło, że mam narzeczoną z Miedzyrzeca, więc często tam przyjeżdżamy.

Łowisko jest ciężkie ze względu na duże głębokości. Ale efekty zarybien już są.

Do tego kontrole robione przez ludzi ze stowarzyszenia. Zarówno na brzegu jak i na wodzie.

Wypożyczalni łodzi w pobliżu brak,aczkolwiek jak rozmawiałem z ludźmi rok temu,to były do tego jakieś przymiarki.

W niedzielę jak nie uda się pojechać na Podedwórze, to pewnie poplywam trochę po żwirowni, przetestuje echo:-)

Ja mam dostęp pory swój rekord okonia ze żwirowni, ale było to z 15 latem minimum :-)

Teraz tak się złożyło, że mam narzeczoną z Miedzyrzeca, więc często tam przyjeżdżamy.

Łowisko jest ciężkie ze względu na duże głębokości. Ale efekty zarybien już są.

Do tego kontrole robione przez ludzi ze stowarzyszenia. Zarówno na brzegu jak i na wodzie.

Wypożyczalni łodzi w pobliżu brak,aczkolwiek jak rozmawiałem z ludźmi rok temu,to były do tego jakieś przymiarki.

W niedzielę jak nie uda się pojechać na Podedwórze, to pewnie poplywam trochę po żwirowni, przetestuje echo:-)

W mojej pamięci ta woda sie jawi jako dobra na belly boat

• 2 tygodnie później...

Pozostałe zbiorniki to "ziemia niczyja". Leżą na prywatnych gruntach i to właściciele gruntów "zarządzają" wodą, czyli nie robią nic. Faktem jest, że Okręg PZW w Białej Podlaskiej zarybia te wody według własnego uznania, za zgodą właścicieli. Niestety brzegi są zaśmiecone, dojazd gdzie nie gdzie utrudniony, po wodzie śmigają skutery itp. Generalnie to obraz nędzy i rozpaczy.  :(  :angry:

Dobrze, że powstał "Żwirek", chociaż kawałek wody jest zadbany.

• Like 1

Ogólnie jest 5 żwirowni, ale żwirek ma tą jedną... 

Jest trochę inaczej . Dokładnie to są 4 odrębne zbiorniki nie połączone z sobą  . Żwirek ma pierwszy w którego skład wchodzą 3 jeziorka połączone z sobą  ( jeden przy wierzy ''Kartoflanka'' , ''Wodnik'' pośredni i ''Duży'' gdzie jest keja żeglarska - mam nadzieję że się nie pomyliłem z nazwami bo nie jestem pewny  ) . Ryb jest dużo ale nie znaczy to że biorą i tak jak wszędzie trzeba się najeździć aby połowić . Na pewno na tych trzech jeziorkach obowiązuje regulamin mtw- żwirek .   http://mtw-zwirek.pl/regulamin/  . Niestety inne zbiorniki to obraz rozpaczy , szczególnie po letnich plażowiczach , którzy wolą wypoczywać w syfie i brudzie , pozostawiając po sobie tony śmieci . 

Edytowane przez neor