Skocz do zawartości

Miedzyrzeckie Żwirownie

tom_mich_

Rekomendowane odpowiedzi

Takie fajne miejsce 1,5 -2 metry z roślinnością jest zaraz jak przepłyniesz pod mostkiem z dużego na mały zbiornik . Tam bym się spodziewał mamuśki . Oprócz tego na dużym jest masa górek z roślinnością w lecie widać ją na powierzchni  . Nie wszędzie jest głęboko . 

Edytowane przez neor
  • Like 1

Jacek a gdzie ty się tam wybierasz, tam nie ma ryb , łowi tam kto chce, na co chce,  kiedy chce i zabiera co chce :D

Jedź na Międzyrzec .

Dziś w nocy prawie puściło wszędzie ,da się wypłynąć i połowić.

Edytowane przez motylW1
  • Like 1

Arek za rok wykupię u Was licencję na drugą połowę sezonu i za sandaczami pojeżdżę. Ten rok już prawie zakończony, jeszcze dwa, trzy razy nad Bug i jak przyjdzie zima to wiosny przyjdzie czekać.

Pamiętam jeszcze kiedyś jak na chłopskiej fajne okonie były, na czwórce było masa maluchów które nie pozwalały na branie tych większych. czasem w jednym opadzie dwa brania były :). Nie byłem tam ze cztery może pięć lat, stąd moje naiwne pytanie.

A wodnik od strony lasu zawsze był ciekawym miejscem.

Jacek ,na tych zbiornikach o których mówiłeś owszem zostały na pewno nieliczne okazy w postaci metrowego szczupaka lub półmetrowego okonia ale jest ich mało ,boje się powiedzieć że kilkanaście, biorąc pod uwagę dwie  żwirownie chłopską i berezowską . Tam od wielu lat nikt nie wpuścił jednej małej rybki, a więc co się samo rozmnoży to jest.

Na czwórce jest ciągle masa maluchów i nie wiem czy te okonki kiedykolwiek osiągną 35 cm.

Na Międzyrzecką możemy się umówić ale to dopiero od maja ponieważ właśnie do końca  kwietnia jest zakaz spinningowania,no chyba że coś się zmieni w regulaminie .

• Like 2

• 5 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Stromizny idzie pokonać, ale czy wody odrazu nie ma 3m przy tym brzegu. W znak zapytania po tych informacjach idzie konieczność ubierania woderów... Ta strona południowo wschodnia bardziej "płaska"? Idzie tam z metr chociaż wejść w wodę?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez RedJin

• 4 tygodnie później...