Skocz do zawartości

Miedzyrzeckie Żwirownie

tom_mich_

Rekomendowane odpowiedzi

Rybki dopisały ?!!! Byłem fajna impreza fajni ludzie miły klimat ... A ryby baaaardzo słabo ... Jak się nie mylę to z brzegu był szczupak 80 cm a z łódki największy chyba coś 68 ? Drugie miejsce 62 ... Na tyłu chłopa a i kobiety były bo to bardzo mizerne wyniki ... Ja łowiłem z łódki doświadczyłem jedno nie wcięte branie ...

Nie byłem na żwirowni od kąd żwirek ja przejol... Szczerze mówiąc zawiodłem się baaaardzo ...myślałem że z rybami jest dużo lepiej ... Oczywiście to są tylko ryby mogły być akurat mniej aktywne ... Ale tak jak kolega mówił nie słychać o jakiś super wynikach ... Woda piękna chłopaki napewno robią dobrą robotę i wkładają serducho w to co robią ... Ale nie wiem dlaczego z ryba jest chyba kiepsko ...

Nie mam zielonego pojęcia bo nie mogę mieć pojęcia po jednym dniu spędzonym nad wodą ... I kolego ja nie wydaje werdyktu że żwirownia jest be i nie ma ryby ... Jestem daleki od tego stwierdzenia .tak jak napisałem chłopaki robią dobrą robotę wręcz bym powiedział że jest to wzór do naśladowania ... Osobiście właśnie nie słyszałem o jakiś super wynikach na tej wodzie ... I nie atakoj mnie za nie wiadomo co ! To jest forum i chętnie posłucham opinii innych .. osobiście nie mogę się mocno wypowiadać bo po prostu tam nie wędkuje ... Pozdrawiam Cię kolego serdecznie i do zobaczenia nad wodą !

Łowię  na tym zbiorniku i wiem jedno że woda jest tam " bardzo trudna " do łowienia wręcz techniczna  . Są wyjazdy na pusto ale i są też rybne . Trafić w gusta i kolor o odpowiedniej godzinie , podeprzeć  to techniką i są efekty . Dla mnie jest to jedno z nielicznych łowisk w okolicy które warto odwiedzać . 

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Coś za coś... Woda trudna, ale chłopaki robią na Żwirku dobrą robotę, fajnie zarybiają i pilnują wody,stąd ceny duże, a jednak nie odstrasza to ludzi...

Co do innych zwirowni, wszystkie są niedoceniane i na każdej jest szansa zlowic fajnego oksa i szczupaka... Niestety są zaniedbane i przecwelone przez miejscowych miesiarzy i klusoli.

Edytowane przez mackot88
  • Like 1

Dzięki. A jest jakaś mapa z numerami ? Obstawiam ,że prawie wszyscy przerzucili się na Zwirka. Pewnie tam też skocze (byłem raz ). Dniówka 40zl niestety .

Co do mapy, to proszę [emoji5] tak na szybko zrobiłem [emoji16]1d72421e38eee7e1039f54c4511090fa.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Dniówka jest po prostu droga, a jak trafisz na dzień, że nie połowisz to można się lekko zestresować ... Ale jak ktoś zagląda częściej czyli minimum 5 razy w roku to wtedy lepiej wykupić zezwolenie na cały rok za 200 złotych.