Skocz do zawartości

Miedzyrzeckie Żwirownie

tom_mich_

Rekomendowane odpowiedzi

Można online.

Pobierasz ze strony zezwolenie z rejestrem, drukujesz i wypelniasz. W tytule przelewu podajesz jaka opłata, roczna czy np okresową półroczna - wtedy wpisujesz w tytule daty, np od 01.06.2020 do 30.11.2020. Musisz do zezwolenia dołączyć potwierdzenie przelewu - wydruk. Takie same daty wpisujesz w zezwolenia.

Masz wszystko na stronie.

• Like 1

• 5 tygodni później...

Kolego, na każdej zwirowni jest drapieżnik i na każdej coś się działo. Jeśli chodzi o Żwirka, to jest kapryśna, ale da się polowic. Byłem na koniec maja, to szczupaki brały, rozmiarowo raczej gluty, 40-60cm... Jak zakładałem mniejsze przynety, czyli 10-12cm, to sandaczyki pukaly, więc odpuściłem ten rozmiar ☺

No ja połowiłem w majówkę na żwirku a tydzień później też się troche działo. Poprostu jestem ciekawy, czy szczupłe nadal są aktywne i czy okoń się bardziej ruszył. Słyszałem o dość sporych okoniach z tej wody, jednak moje próby przyniosły tylko kilka glutów.

• 1 miesiąc temu...

Cześć. Czy ktoś wie czy spinningowo coś się dzieje na Żwirku? Ostatnio odpuściłem bo nie działo się praktycznie nic. Namierzyłem piękne wzdregi i leszcze zbierające jakieś pyłki z powierzchni. Ale też były mało chętne do współpracy.

Pozdrawiam

Kilka osób , oraz własne doświadczenie ( w zasadzie byłem na Żwirku chyba z 6 razy) przekonało mnie,że nie jest to woda łatwa. Z każdym kolejnym wypadem było gorzej. 1 wypad i od razu podjarka 8szczupłych pod wymiary, 2 wymiarowe i ładny okoń  - nastawienie wyłącznie okoniowe. Każdy kolejny raz to 1-3 ryby...  Na 2 tygodnie odpuściłem , ale powalczę znowu.

Najpiękniejsze okonie przypłynęły mi metr od belly przy samym "statku" . Nie pamiętam dokładnie ale na pewno z 20 sztuk 40+!

pozdrawiam

https://www.genesismaps.com/SocialMap   mapa baty min. Żwirka

Edytowane przez intoxication

https://www.genesismaps.com/SocialMap   mapa baty min. Żwirka

Nie ma za co ;), bawcie się dobrze. Przy okazji byłoby fajnie, gdyby ktoś uzupełnił "białe plamy w zachodniej części dużego zbiornika. Pływałem tam w weekend, ale nie zauważyłem, że kumpel wyłączył mi zapis logów :).

Edytowane przez Lucky_1
  • Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...