witus 1978 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 WITAM MAM PYTANIE CO DO WYZEJ WYMIENIONEGO KOLOWROTKA I DYLEMAT BO NIGDY NIE LOWILEM ZESTAWEM CACTINGOWYM I BYLBY TO MOJ PIERWSZY ZAKUP CHCIALBYM PRZECZYTAC OPINIE URZYTKOWNIKOW TEGO MULTIPLIKATORA I DOWIEDZIEC SIE CZY BYLBY TO DOBRY ZAKUP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garu88 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Jeżeli dopiero zastanawiasz się nad kupnem multiplikatora, to ja na twoim miejscu zastanowił bym się nad czymś trochę lepszym od tej Aluminy np: Okuma Aveon Baitcaster chodzą teraz na allegro po 249zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 witam.Ja proponuję na początek daiwe procaster rojo.fajny młynek za dobre pieniądze.pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 proponuję aveona.myslę że na początek hamulec gwiazdkowy w okumie jest prostszy niż magnetyk w dajwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garu88 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Ja osobiście nie łowiłem aveonem ale łowie okumą Vs 100 ( czyli bogatsza wersja aveona ) i uważam, że to świetny multik do nauki rzucania i w dodatku za nieduże pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 WITAM MAM PYTANIE CO DO WYZEJ WYMIENIONEGO KOLOWROTKA I DYLEMAT BO NIGDY NIE LOWILEM ZESTAWEM CACTINGOWYM I BYLBY TO MOJ PIERWSZY ZAKUP CHCIALBYM PRZECZYTAC OPINIE URZYTKOWNIKOW TEGO MULTIPLIKATORA I DOWIEDZIEC SIE CZY BYLBY TO DOBRY ZAKUP A ja z innej mańki.Brak polskich znaków, bo klepiesz z kafejki na antypodach, ok. Brak interpunkcji, bo na antypodach mają klawiatury bez kropek i przecinków, ok.Ale co z Caps Lockiem? Zając wielkanocny Tobie na nim przycupnął? Nie ma co, za to każde zdanie zaczęte wielką literą, czyta się super! Pozdrawiam świątecznie uszczypliwie Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 1978 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 witam posiadam laptopa ktory nie posiada polskiej klawiatury,jezeli tak bardzo Ci to przeszkadza to prosze nie czytaj -szczerze troche zdziwila mnie Twoja wypowiedz ,ale jezeli juz tak musiales i tak bardzo Cie to gryzlo to, ok .Wesolych Swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Gryzło, gryzło Czytam dział Baitcasting z zainteresowaniem, właściwie wszystkie tematy. Dopiero po przeczytaniu posta można stwierdzić, czy dla treści warto się przebijać przez jego formę, więc nadal będę czytał, nawet kulfony i pokemony PozdrawiamGR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 to jak po koledze już sobie pojeżdziłeś to teraz chociaż mu coś doradż bo przecież do tego głównie służy to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 proponuję aveona.myslę że na początek hamulec gwiazdkowy w okumie jest prostszy niż magnetyk w dajwie.Nie rozumiem co może być skomplikowanego w obsłudze jednego klikającego pokrętła z cyferkami.@witus 1978bierz Daiwę, to świetny i sprawdzony przez wielu użytkowników tego forum multik za niedużą kasę, mało tego jest to świetna maszynka do nauki rzucania.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 1978 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Dokonalem juz zakupu.Wybor padl na Okuma Aveon Baitcaster,nie wiem czy dobry,to sie okaze.Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Skąd w tej świątecznej atmosferze takie negatywne emocje?! Nikt po nikim nie jeździ, wszystko koleżeńsko, z uśmiechem i przymrużeniem oka. I z życzeniami do tego. Mam nadzieję, że wybór multika okaże się trafiony, sezon będzie bardzo udany, a Święta rodzinne, spokojne i radosne. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 żeby magnetyk prawidłowo działał to najpierw zapewne odpowiednio trzeba ustawić pokrętło docisku szpuli.czyżbym się mylił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 A przy odśrodkowym nie musisz odpowiednio ustawić docisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 To się chyba nie zgadzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 może nie mam racji nie wiem.po prostu miałem kiedyś młynek z magnetykiem i działał prawidłowo dopiero jak ustawiłem odpowiednio pokrętło docisku szpulki.teraz używam citikę i specjalnie nie muszę dbać o to ustawienie a wałeczki robią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Cóż.. samochodem z otwartym bagażnikiem też się da jechać, ale czemu go nie zamknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 mu coś doradż bo przecież do tego głównie służy to forum. Uwaga, doradzam! Docisk szpuli działa niezależnie od rodzaju hamulca rzutowego i ustawienie go w pozycji nieprzeszkadzającej jest konieczne dla obu rozwiązań. Oczywiście, można ze średnio albo słabo ustawionym dociskiem rzucać, ale to tak, jakby jechać samochodem na dwójce 80km/h (jeśli się da ) PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Bardziej wygląda to tak jakbyś jechał samochodem na ręcznym.Kolego busz -nie mam pojęcia dlaczego hamulec odśrodkowy miałby być łatwiejszy od magnetyka.wiadomo- trochę inna charakterystyka ale moim skromnym zdaniem ze względu na samą wygodę magnetyczny sprawdza się lepiej na początek.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 nie mam wielkiego doświadczenia podałem tylko przykład dwóch młynków.a propo jazda na ręcznym jest ok szczególnie przy zawracaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi