marcin1741 Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Witaj maciekj!dzięki za podpowiedź. niestety na Bzurę nie dotarłem, bo wywiało mnie na inne wody, co nie znaczy że temat odpuszczam. wręcz przeciwnie, pogoda taka że powinno się być nad wodą jak się chce złowić klenia, tym bardziej na muchę. w najbliższy weekend planuję przymierzyć się ponownie, więcjak masz jakieś dane z nad wody to będę wdzięczny za info. zabieram muchówkę i zapoluję pod wieczór lub nawet w nocy. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Dotarłem nad Bzurę, czego efektem jest boleń 58 cm, na DH. Żerował intensywnie, więc łatwiej było go oszukać.Przepraszam, za fatalną jakość fotki, robiona na szybko, żeby ryby nie wymęczyć, bo nadal pływa w Bzurze i jest szansa na kolejne spotkanie ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaNerra Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Jak tam Panowie wyniki na Bzurze? Ja jeżdżę od 2 sezonów i jakoś nie mogę rozgryźć tej rzeki. Jazie i klenie i owszem łowię takie po 30 cm, ale do większych dobrać się nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 dzisiaj byłem w okolicach strugienic i urzecza, 1 okonek sie trafił i jedno wyjście klenia do woba , miałem przeczucie że się pogoda załamie i tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 dziś powtórka z rozrywki , klapa na całej linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 bzura okolice strugienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Witam,wczoraj byłem nad Bzura (Sochaczew-Mistrzewice). Nad wodą już zima. Głucho i ponuro. Tylko bażanty płoszyłem z przybrzeżnych trzcin.. )Rzeka powinna być pełna ryb, ale niestety mam wrażenie że nie jest. Pusto, cicho, ponuro.. chociaż i pogoda podobna..Czasami pojawiam się nad Bzurą, bo w nią wierzę... Nie przeszkadzajmy przyrodzie a ona sobie poradzi... p.s. słabo znam rzekę, więc porwałem się z motyką na słońce. latem byłoby łatwiej.. co nie znaczy łatwo ) Pozdrawiam wytrwałych i skutecznych )Marcin Edytowane 7 Grudnia 2014 przez marcin1741 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ryby są grube.Tego dnia w którym złapałem bolenia, wcześniej - przed łowieniem - stałem przy brzegi u obserwowałem dorbne rybki przy brzegu, które w pewnym momencie rozpierzchły się w popłochu, ponieważ Pan król KLEN +50cm pofatygował się na żer Rybki są, tylko sprytne, i trzeba nie byle również sprytu żeby je chycić ) tak myślę ) Najlepszego dla bzurowych anonimowych łowców. Pewnie tacy są, co się nie wychylają i strzegą swoje wody ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Dziś bez kontaktu z rybą. Bzura uśpiona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 W koncu sie ruszyles 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 ja byłem tydzień temu, standardowo okolice Urzecza, póki co rybki śpią, ale już niedługo.....za to powyżej Piątku szczupaki na swoje nieszczęście walą we wszystko co do wody wpadnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Dyr był ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Dyr był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 26 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Był ktoś może ostatnio? Ruszyło się? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Nadal bzura nie obdarzyła mnie rybą. Bez brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewmar Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 dla wszystkich którzy łowią nad Bzurą, http://www.sochaczewianin.pl/index.php?nazwa=dane_aktualnosci&id_ak=34159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Mnie link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Jak dla mnie powinni zamknąć zakłady do wyjaśnienia sprawy. Kary nic nie pomogą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekSte Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam podłącze się do tematu .Mieszkam w socho i łowie na bzurce ,Teraz jest bardzo mała woda i do ryb trzeba się podkraść wtedy daje się złapać piękne klenie jazie okonie szczupłe .Stoją one za kępami zielsk których nie brakuje,a wielkość ryb jak wszędzie są małe i .duże cierpliwość nagradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Cholera, nic dziwnego że w tym roku słabo z wynikami na Bzurze. Nie dość że woda niska to jeszcze szambiarze dodają swoje 3 grosze, muszą chyba ze 2 pokolenia wymrzeć żeby pozbyć się z mentalności polaków tego kombinatorstwa i buractwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Tak sobie pomyślałem, że korzystając z pięknej weekendowej pogody wyskoczę na Bzurę i zajrzałem tutaj, żeby się przekonać czy coś się dzieje, no ale tego się nie spodziewałem.. Zbyt łagodnie traktujemy trucicieli, kary są za niskie, i mam wrażenie że gdzieś w mentalności ludzi jest na to przyzwolenie, przecież miejscowi widzą co się dzieje.. Bzura już dawno by się odrodziła, gdyby bezmyślność ludzka tej rzece nie przeszkadzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Jeździłem nad Bzurę jeszcze jak była dostępna w O.M. , piękna rzeka , która potrafiła obdarzyć grubym kleniem . W tym roku zaczynam przygodę z muchą i pomyślałem ,żeby odwiedzić tę rzekę , a tu takie kwiatki . Szkoda , bo rzeka naprawdę piękna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majewmar Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Ja jako wędkarz który wychowałem sie tu i przeżyłem różne momenty to co się dzieje jest okropne i straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 po raz kolejny http://www.sochaczewianin.pl/index.php?nazwa=dane_aktualnosci&id_ak=34159 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Hubertus,to już było. nie strasz drugi raz. jeden to i tak za dużo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi