ezehiel Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Coś się ruszyło na bzurze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Grabowski Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 duża woda spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Wczoraj krótki wypad nad Bzurę w Sochaczewie zaowocował dwoma braniami na smużaki i jednym kleniem 42cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 WitamJa na odcinku Sochaczewskim w sobotę klenie 36, 37 i 42 na mokrą muchę. Przeważnie spinninguję tam swoimi woblerami w kwietniu i maju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Byłem wczoraj 16:30 - 20:00. Wp...ol totaly obskoczyłem, jedna efektowna próba zgarnięcie bromby na przelewie niestety tylko nietrafiona próba....woda niska, zarośnięta - ciężkie łowienie. Ryby zbierały z powierzchni do 18ej, później się uspokoiło...wydaje mi się że muszkarze mieliby pole do popisu... Pozdrawiam,malcz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 @malcz, a jak z klarownością wody ? płynie kawa czy może coś widać co dzieje się pod wodą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 W zeszłym roku na tytułowym odcinku mój wujek złowił na przystawkę klenia znacznie większego od rekordu Polski (nie będę wymieniał dokładnej długości, żeby nie wywoływać niepotrzebnej dyskusji), także potencjał jest.PS. To nie był amur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Są tam fajne rybki, nieraz przy okazji męczenia jakiejś miejscówki tuż pod nogami powolutku przepływał mi bolek lub stado kleni. Widziałem tez stada leszczy (ryby na oko od 35 do 50cm) po kilkanaście sztuk i pojedyncze duże jazie. Niestety (albo stety) zobaczyć a złowić to różnica 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 @malcz, a jak z klarownością wody ? płynie kawa czy może coś widać co dzieje się pod wodą ? Grzegorz, woda nie jest krystalicznie czysta ale na pewno nie jest to kawa z mlekiem:) Jednego odprowadzającego czterdziestaka widziałem W zeszłym roku na tytułowym odcinku mój wujek złowił na przystawkę klenia znacznie większego od rekordu Polski (nie będę wymieniał dokładnej długości, żeby nie wywoływać niepotrzebnej dyskusji), także potencjał jest. PS. To nie był amur Znam ten odcinek dość dobrze - chociaż zeszły rok odpuściłem - i absolutnie jestem w stanie w to uwierzyć, klenie między 55-60 widziałem, większych raczej nie....ale są na pewno...woda ma bardzo duży potencjał, ale z marszu ciężko złowić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAN666 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Witam ma ktoś info czy klenie i jazie się ruszyły na Witkowicach chciał bym skoczyć i rozprostowac żyłkę zamiast cały czas próbować męczyć okonie na Narwi i ZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Witam,jak się aktualnie przedstawia możliwość łowienia przy mostach - Mistrzewice, Witkowice? Pytam ponieważ wskaźnik poziomu wody (Zuków) wynosi ok.140cm, a latem kiedy ostatni raz wędkowałem wynosił ok.90cm. Spora różnica. Może teraz jest zupełnie normalnie, tylko latem było wyjątkowo nisko? Letnie wędkowanie, na takiej niskiej wodzie mi się podoba, bo praktycznie wszędzie można podejść. Przy tym poziomie wody to już będzie zupełnie inna bajka.. no i zimno, wiec rybki mniej aktywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Panowie, czy w 2017 Bzura będzie w wodach OM PZW?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Oby nie. Ponoć łódź ma być Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 No ciekawe, w końcu ma być to połączenie OM z Łódzkim bo jakoś straciłem temat...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Z tego co mówią to już jest Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 No ciekawe, w końcu ma być to połączenie OM z Łódzkim bo jakoś straciłem temat...?A co ma okręg łódzki do okręgu skierniewickiego pod który podlega Bzura ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Masz racje popierdoliło mi się konkret 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ale fakt faktem, Bzura przydałaby się w OM. Nie musiałbym przynajmniej opłacać dwóch okręgów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 No to rzucę inny temat: Zimowy kleń na odcinku Sochaczew-Łowicz.. Warto planować eksplorację zimowej Bzury na tym odcinku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Wyślę, że jest sens.Kiedy chcesz jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Koniec roku mam strasznie zajebany w jobie, ale w styczniu planuje kilka razy wyskoczyć na zimowe kluchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brylant1 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Witam, jestem tu nowy i mam pytanie. Czy ktoś w tym roku był już na Bzurze i sukcesywnie połowił kleniki i inne drapieżniki ? Ja byłem kilka razy okolice Witkowic ale cienko strasznie Jeden okoń sie trafił, fakt faktem całkiem spory około 30 cm. I nic więcej oczywiście ryba trafiła do wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Coś tam się dzieje, ale jak widać niewielu Kolegów chce się tym pochwalić. Wędkuję od Sochaczewa do ujścia Bzurki do Wisły(czyli Witkowice również) Nie jest co prawda lekko ale jak się parę razy Bzurę odwiedzi to coś tam się nam odwdzięczy:Ten akurat z centum Sochaczewa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brylant1 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 No gratulacje ładna sztuka, pewnie trochę walczył. A ja na Bzurze poławiam 2 sezon, więc można powiedzieć że dopiero odkrywam tą piękną rzeczkę. A jakie przynęty polecasz ? Rok temu sprawdziły mi się obrotówki, 0 do 1 ale w tym roku coś tym rybką one nie pasują.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) To ja z trochę innej beczki - czy ktoś spinningował na łowickim odcinku miejskim? Np. tutaj między mostem kolejowym, a drogowym. Jest sens szukać ciężko szczupaka czy raczej jakiś ultralight? Do rzeki jest fajny dostęp z brzegu no i na tyle wąska, że można przerzucić spinningiem. Edytowane 20 Września 2017 przez skrzyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi