Leszczu Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 W nadchodzącym sezonie chciałbym połowić spinningiem z zastosowaniem szczupakowych much jako przynęt. Jak prowadzić takie muchy? Jak je docią?źać? Czy boczny trok będzie dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktos Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 ,,Tradycyjny boczny trok raczej bym Ci odradził. Poszukaj czegoś pod nazwą ,,spirolino albo na allegro widziałem pałeczki pływające do troka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Ok, ale jak prowadzić takie muchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Siemka jak prowadzic?Mozna kijem ,mozna kolowrotkiem tyle mozliwosci ilu wedkarzy!Ja prowdze je kijem podciagieciami nierownymi!I jakos daje rade Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 ,,Tradycyjny boczny trok raczej bym Ci odradził. Poszukaj czegoś pod nazwą ,,spirolino albo na allegro widziałem pałeczki pływające do troka. Dobre rozwiązanie. Jeśli czytasz ze zrozumieniem po angielsku to proponuję szwedzkie rozwiązanie pod nazwą spinnfluga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Ja mam muchy du?źe, szczupakowe na lekkich gł?łwkach jigowych z du?źymi hakami Prowadzę - jerkując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 zapomnij uzywaniu tradycyjnych much szczupakowych. Uwiaz sobie cos duzego ala hairy killer abu garci.Grauvell ma tez kilka fajnych tandemow w ofercie.zwykle muchy szczupakowe sa z syntetykow - na odpowiedniej do szczupaka lince i wedce za daleko nei rzucisz (no chyba, ze na szczupaki chodzisz z wedka do 15g i zylka 0,2).Szukalbym raczej materialow chlonoacych wode (by namokniete daleko lecialy) ala wloczka/krolik glowki jigowe mi sie nie sprawdzaly (nie liczac glebokich miejscowek) bo przyneta pracowala tak sobie pod duza glowka (15/0 i 10g glowka i wyglada to tak sobie). wole dac haczyk delikatnie obciazony lameta olowiana z przodu a drugi z tylu bez obciazenia.ja jestem na etapie kombinowania z krolikiem/welna owcy jakiejs kosmicznej i podobnymi materialami (nawet welna mocherowa! ;P Jedyna wada welny/wloczki - haczy sie o zeby/inne haczyki i muchy sie latwo niszcza... + chyba mam na nie uczulenie bo drapie mnie w gardle ledwo otworze pudelko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi