Skocz do zawartości

Kije sandaczowe

januszche

Rekomendowane odpowiedzi

Musisz trafić na promocję w Biedronce :lol: :lol: .

A tak na poważniej to sieviera proponuję, tylko 3dychy musisz dołożyć i pojechać do Poznania aby nie tracić na przesyłkę :P :

http://www.art-rod.c..._seviermfg.html

Te Seviery, które sa obecnie w sprzedaży to mają tyle wspólnego ze starymi co nowe Loomisy ze starymi.... Pozostała tylko nazwa :angry:

Edytowane przez Rheinangler

• 3 tygodnie później...

Witam, jestem nowy na forum więc na wstępie witam wszystkich serdecznie.

Pposzukuje blanku pod sandacza do połowu z brzegu, rzadziej z łódki. Długość która mnie interesuje to 2,40 - 2,60m.

Zakres ciężaru przynęt to 17,5 - 35g. Akcja ocywiście maksymalnie szybka najlepiej x-fast. Mam do wydania 400 - 450zł.

Witam, jestem nowy na forum więc na wstępie witam wszystkich serdecznie.

Pposzukuje blanku pod sandacza do połowu z brzegu, rzadziej z łódki. Długość która mnie interesuje to 2,40 - 2,60m.

Zakres ciężaru przynęt to 17,5 - 35g. Akcja ocywiście maksymalnie szybka najlepiej x-fast. Mam do wydania 400 - 450zł.

chodziło mi o fundusze na sam blank

ErwinnF w tej kwocie ciężko o coś bardziej sensownego w deklarowanym przez ciebie cw,MHX jest bardzo dobrym blankiem .Gdybyś dorzucił stówkę to jest taki Avid 2,6m do 28g ale czy pociągnie 35g nie wiem nie łowiłem,a jak dorzucisz dwie to jest taki Phenix ok 2,4m do 30g ten pociągnie.Jest jeszcze CD 2,52m do 35g. ale też w okolicy 600zł.

ErwinnF w tej kwocie ciężko o coś bardziej sensownego w deklarowanym przez ciebie cw,MHX jest bardzo dobrym blankiem .Gdybyś dorzucił stówkę to jest taki Avid 2,6m do 28g ale czy pociągnie 35g nie wiem nie łowiłem,a jak dorzucisz dwie to jest taki Phenix ok 2,4m do 30g ten pociągnie.Jest jeszcze CD 2,52m do 35g. ale też w okolicy 600zł.

Avid 2,6m 1oz (28g) do przynęt 35g będzie moim zdaniem troszkę za słaby. BR 2,52m do 35g 20lb byłby w sam raz ale z tego co mi wiadomo nie jest już osiągalny. Takim Avidem łowiłem 2 lata a BR łowie aktualnie, żeby nie było że jebaka teoretyk ze mnie :P ;)

• 1 miesiąc temu...

Witam kolegów i proszę o pomoc, szukam blanku sandaczowego do połowu z brzegu i tylko z brzegu.

opis łowiska:

Zbiornik zaporowy 3/4 zbiornika to głębokość 2m 3m

Ciężar główek od 6g do max 12 (częściej ta niższa granica)

Interesuje mnie blank 2 częściowy. Kwota w jakiej chciałbym się zmieścić to max 400zł.

Podłączę się pod ten temat kolegi norbert-10. Szukam również kija do połowu sandacza z brzegu z tym, że z większym CW 10-20g, także 2-składowy. Ma to być kij na urodziny dla zapalonego poszukiwacza mętnookich. Wstępnie upatrzyłem blank ze stajni MHX model ST1024F-MHX oraz blank Batsona XST1024F. Doradźcie coś Panowie, żeby obdarowany był zadowolony, a cena kija z uzbrojeniem średniej klasy nie przekroczyła 1000zł.

Norbert-10 nie napisałeś jakiej długości kijek Cię interesuje :) Jeśli niezbyt długi to P903 spełni twoje wymagania 2,3m długości i mieści się w budżecie 310zł. jeśli dłuższy to ST1083FMHX 18g XF 2,7m ,kijek na tym blanku to szpada, jak na swoją długość 350zł..I kolejny z MHX-ów który przychodzi mi do głowy to HS9600-2 MHX do 14g , 2,4m  .Blank zbieżny z czułym szczytem i mocnym dołem też ogarnie twoją gramaturę choć górne 12g + 3" może być maksimum możliwości.Ten blank przy odpowiednim uzbrojeniu jest świetnym uniwersalem ,pstrąg  boleń, szczypak ,sandacz, przynety od woblerów ,prze obrotówki po gumy.

Mc88 w twoim przypadku jakaś uncjówka z StCroiź Avid 2,6m , Phenix MBX790ML-2 , lub ten MHX ,którego podałeś,ale w nim potężny zapas mocy .P904MHX też znakomicie będzie spełniał wymagania,jeśli długość odpowiada 2,3m.Akurat w Twoim przypadku blanków jest naprawdę masa.

• Like 1

Długość jaka mnie interesuje to minimum 2,50. Też się zastanawiałem nad tymi dwoma blankami ST1083FMHX 18g XF 2,7m   ten mi się podoba ale obawiam się że na główkach 6g 7g nie będę  nic czuł a nimi łowię najczęściej.

HS9600-2 MHX do 14g , 2,4m  troszkę krótki ale nie przekreślam go .

A co kolega powie o tym

ST1022-MHX Graphite 2 2,60 5-14 4-8 Fast Med/Lt

Jeszcze jedno pytani ile takie blanki ważą?

Zdecydowanie bardziej  ST1083F, kumpel z powodzeniem łowi w Wiśle główkami od7-8g +guma 5cm ,czyli zestaw okoniowy.Podejrzewam ,sandaczowy arsenał w Twoim pudełku zaczyna się od 7cm do tego woda stojąca raczej ,nie wiślana,więc spokojnie obleci cały repertuar włącznie z silikonem 12cm ale już na tym dolnym CW ,czyli 6-8cm.Reszta konfiguracji pełen komfort,kij bardzo szybki ,a ST1022MHX przy nim , jakby to ujął znany komentator potyczek między linami "wolny jak keczup".

Przegapiliście jeszcze jeden bardzo dobry i szybki blank sandaczowy a mianowicie mniejszego brata ST 1023F MHX Wersja 8'6" opisana jako XFast c.w 7-18 g  6-12lb jeszcze bardziej szybszy niż ST1083 z przeznaczeniem jako DropShot i Driffter o wadze 2,15 a więc jeszcze lżejszy (około 60gr) wręcz wymarzony na sandacza . Sorry że się wcinam ale to może być to , przynajmniej ja wybrałbym coś takiego za tą cenę 

Edytowane przez mrWhite7