guciolucky Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Bardzo lubię Poppingi MHX (843 i 844) i uważam za wzorowe kije sandaczowe, super jakość, super cena niestety 842 nie miałem i nie podpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Mateuszu, jeśli będziesz wybierał się na ryby w okolice Kalisza, podjedź do mnie po MHX-a P843, potestujesz sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 P842 jest regularny w pracy. To inna konstrukcja niż poppingi z 3 i 4 na końcu. Na pewno nie do sandacza. Zdecydownie większego pazura ma HS9600-2. W rzece dawał radę z 14g+ bass assasin turbo shad czyli 4" . Głębokości do 3,5m. I ogarnia sporo innych przynęt oraz gatunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Dawdzie jak tylko będzie okazja bycia w Twoich okolicach to chętnie sobie zobacze jak zachowuje się ten oczko lżejszy kijek Będzie mimo wszystko za mocny, ale zobaczyć nie zaszkodzi co do HS to poprzyginałem go sobie trochę dzisiaj z rana i wg mnie ma trochę za bardzo ustępliwy dolnik na sandacza Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Mateusz88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Być może nie mam odniesienia , bo nigdy nie łowiłem naprawdę specjalistycznymi wędkami ale u mnie w tych wszystkich zastosowaniach dobrze się spisuje CTS LR o symbolu SD801-2. Mimo opisu 6-20g obsługuje przynęty od 4-5g. do ok 25g. i to w castingu. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel1983 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Proponuje st.croix les 76mf2 spelni Twoje oczekiwania w 100 % kupilem go z mysla o grubym okoniu a i sandala lekko stukam fajny fast z ladnym zapasem w dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 WitamA może ESC76MLXF2(eyecon) st.criox,bardzo fajny xf na niskim module czuły na poziomie avida max obciążenie to 15g+8-10cm guma,ogarnie równieżkoguta do10-15g,wirówki2-3 ,wobki,super do dopshota.Ma niestety jeden minus ,który niektórzy uznają za plus ,krótkie szczupaki spadają i jest to nawet wygodne bo nie tracimy czasu nie brudzimy rączek .Kijek trochę w cieniu innych modeli tej firmy więc można wyrwać używkę w dobrej cenie.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art__RZ Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Witam.Chciałbym zakupić sobie blank pod sandacza nad rzekę Odrę i zbudować w którejś pracowni na nim kijka a ponieważ łowię z pontonu to dł. max 2.40 cw. do 30 gr. i tu moja prośba do was jeżeli możecie mi coś godnego polecić to z chęcią rozważę każdą opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 http://jerkbait.pl/topic/38893-s-st-croix-legend-elite-model-5s70mf-g-1/ Zaproponuję Ci gotową wędkę ciut drożej niż cena blanku.Jak Ci sie spodoba zapraszam na priv Pzdr W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja ze swojej strony moge polecić St.Croix Extreme 5S70MF. Spokojnie radzi sobie w nurcie z 30 gr. Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez maniek1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Witam.Chciałbym zakupić sobie blank pod sandacza nad rzekę Odrę i zbudować w którejś pracowni na nim kijka a ponieważ łowię z pontonu to dł. max 2.40 cw. do 30 gr. i tu moja prośba do was jeżeli możecie mi coś godnego polecić to z chęcią rozważę każdą opcję.A nie zakladasz tego, ze jak chcesz zrobic w pracowni to tam ci lepiej doradza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Może i doradza ale pierwsze muszą wiedzieć czego się oczekuje. Lepiej mieć jakieś rozeznanie w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 I na forum powiedza mu czego on oczekuje mozna i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Artur, jeżeli nie w jednoskładzie, to idealnym rozwiązaniem będzie Phenix MBX 2.36 17lb. Mam, polecam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) I na forum powiedza mu czego on oczekuje moznaprzecież kolega napisał czego oczekuje więc o czym mowa?? teraz tylko ci co łowią sandacze muszą się podzielić wiedzą ja do tego zastosowana mam Cd Drop shot haevy w tej długości, ciekawy kij bardzo i może spełnić twoje oczekiwania,to byś musiał namierzyć co to za blank, gdzieś czytałem że xls, ale nie dam sobie uciąć Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Cześć Mi Panowie z poznańskiej pracowni sprawili zacny kijek St. Croix Avid 7-21g - jest jak dla mnie bardzo zacny:) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art__RZ Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 A nie zakladasz tego, ze jak chcesz zrobic w pracowni to tam ci lepiej doradza?Chodzi oto że na forum jest dużo osób które użytkują różne wędki na różnych blankach i mogą coś podpowiedzieć ponieważ je użytkują a ja wybiorę sobie kilka typów i jak będzie to możliwe to w pracowni je porównam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Cześć Mi Panowie z poznańskiej pracowni sprawili zacny kijek St. Croix Avid 7-21g - jest jak dla mnie bardzo zacny:) PozdrI to jest znakomity wybór,nie mówiąc już o profesjonalizmie Pana Tomka i Michała. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art__RZ Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Artur, jeżeli nie w jednoskładzie, to idealnym rozwiązaniem będzie Phenix MBX 2.36 17lb. Mam, polecam!Nie musi to być jednoskład.Patryk a jaki jest realny górny zakres jego mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 30gr plus guma 3 cale poda...Masz mój nr, zakręć w wolnej chwili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Kijem na blanku ,o którym pisze Patryk łowię od trzech lat.Dla mnie petarda w tej gramaturze, jeden z lepszych dwu składów Phenixa.Czucie sygnału do łapy wzorowa , szczyt pozwala nawet na dłubanie okoni w wiślanych klatkach,a dolnik na chlaśnięcie w szczenę zębatego ze sporej odległości.To wszystko przy płynnym ugięciu pod obciążeniem.Jak faktycznie taka długość jest dla Ciebie OK na jednostce pływającej,to świetna propozycja.U mnie też robił za uniwersal na łodzi i z buta za sandaczem ,teraz tylko brzeg Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Skoro poławiać masz z pontonu i głównie sandacze zasugeruję przede wszystkim blank o długości max 7'. Po drugie radzę odpuścić sobie x-fasty z powodu łowienia na rzece, czyli często w nurcie. Większość znanych mi x-fastów w tym przedziale rzutowym ma prawie że betonowy dolnik i delikatną, czułą szczytówkę, która w większym nurcie będzie się nie potrzebnie poddawać. Moje typy to wędki na które łowię: LXS70MHF i kapitalny do cięższych przynęt TBC68MHF. Bardzo dobrze sprawdzi się też TBS71MHF, którym miałem przyjemność kilka godzin połowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 ..ten kij nie ma nic wspólnego ( przynajmniej część szczytowa) z kijami które opisał kolega powyżej . Mam porównanie, bo posiadam 3 jednoskłady w 7`... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 ... ale ja nie opisałem modeli, które podałem jako swoje typy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 ..odradzasz x-fasty na rzekę a większość króciaków z scIV, scV to de facto xfasty, choć w opisie nie maja często literki X. Przeważnie w szczycie mają 1.6, 1.8mm, dolnik pień...A tak BTW, dlaczego je odradzasz??MBX z racji długości,i 2ch składów ma sztywniejszy szczyt od w/w, coś circa 2-2.2mm średnicy. Oprócz sandaczy widzę dla niego jeszcze inne zastosowanie - Rh12 i cięższe, boleniowe woby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi