Skocz do zawartości

Kije sandaczowe

januszche

Rekomendowane odpowiedzi

@Manniek66 ten M1 12lb będzie stanowczo za słaby, bo obsłuży do 20g z wąską 4" gumką. Z kolei 17 lb to konkret blanczek :D  , znajomy mówił o nawet 35g główkach. Tylko nie wiem jak z dołem. Jednak nie licz w M1 na jakąś szczególną czułość choć samym topem ładnie pokazują opad.

Jak do 28g i 4" gumisia to zastanów się nad tymi Matagi mimo że dwuskłady i droższe lub uderz w monoblanki Blaasa FX lub F 20lb.

No niestety wiem, dlatego M1 nie biorę już pod uwagę. Co do Matagi, za długie i dwa kawałki je dyskwalifikują. Blass hm...niby fajne ale jakoś nie mam do nich przekonania, Pan Zieliński ma strasznie bogatą ofertę...wg mnie aż za bogatą. Zdecydowanie bardziej wolę sprawdzonych twórców. 

No niestety wiem, dlatego M1 nie biorę już pod uwagę. Co do Matagi, za długie i dwa kawałki je dyskwalifikują. Blass hm...niby fajne ale jakoś nie mam do nich przekonania, Pan Zieliński ma strasznie bogatą ofertę...wg mnie aż za bogatą. Zdecydowanie bardziej wolę sprawdzonych twórców. 

Bartku ja też nie byłem przekonany do końca ale zamówiłem dwa blanki, nie tanie, i jestem zajebiście zadowolony. A i macałem kilka innych konstrukcji na zeszłorocznej Rybomanii u Konrada i zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. W szczególności FX i oczywiście Hersy :D  Bo Vegter, jak to Vegter świetny ale ja potrzebowałem czegoś sztywniejszego. I pojawiła się wersja nano, którą nabyłem w ciemno. Lecz wydatek się opłacił ;)

Zeby było jasne,ja tej wędki używam max do 10 metrów,średnio 3-8 dno o róznej twardości niekoniecznie super twarde,główka  od15-max 24gr(pewnie na wleczonego mozna jeszcze coś dołożyć) wiem kiedy przynęta siada na dnie,mozna nim łowic w nocy.Uzbrojony w tytany.

S.Gawełda

fx 794 sie nie nadaje

pozostalych nie mialem w ręce ;)

Ten faktycznie nie,ale na pstrągi super.

Z Karabelek MBX79M 21g c/w, zakresie główek 10-20g+guma 3-4 cale petarda.Łowię nim już trzy sezony i w tej długości nie zamierzam zmieniać.

Z dwuskładów 230cm godny uwagi jest  też Matagi Super Shore ML  14lb 

Ten faktycznie nie,ale na pstrągi super.

Z Karabelek MBX79M 21g c/w, zakresie główek 10-20g+guma 3-4 cale petarda.Łowię nim już trzy sezony i w tej długości nie zamierzam zmieniać.

Z dwuskładów 230cm godny uwagi jest  też Matagi Super Shore ML  14lb 

Potwierdzam słowa Dąbka odnośnie Karabeli MBX790M - łapałem cały sezon 2014 tym patykiem i czucie jest fantastyczne

• 1 miesiąc temu...

Zajrzyj do BRC i zapoznaj się z nowymi blankami jednoczęściowymi z pod znaku SUZUKI.

Jest tam np. blank do 21gr https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-SUZUKI-Japan-11-21g/896 

lub troszkę lżej -  

tu można popatrzeć na 18gr https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-SUZUKI-Japan-5-18g/895

• 5 tygodni później...
  • 9 miesięcy temu...