miramar69 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-MATAGI-T-Russell-SUPER-SHORE/683 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 O właśnie,zawsze zapominam o tych Matagi.Też polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 fx 794 sie nie nadaje pozostalych nie mialem w ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 @Manniek66 ten M1 12lb będzie stanowczo za słaby, bo obsłuży do 20g z wąską 4" gumką. Z kolei 17 lb to konkret blanczek , znajomy mówił o nawet 35g główkach. Tylko nie wiem jak z dołem. Jednak nie licz w M1 na jakąś szczególną czułość choć samym topem ładnie pokazują opad. Jak do 28g i 4" gumisia to zastanów się nad tymi Matagi mimo że dwuskłady i droższe lub uderz w monoblanki Blaasa FX lub F 20lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 No niestety wiem, dlatego M1 nie biorę już pod uwagę. Co do Matagi, za długie i dwa kawałki je dyskwalifikują. Blass hm...niby fajne ale jakoś nie mam do nich przekonania, Pan Zieliński ma strasznie bogatą ofertę...wg mnie aż za bogatą. Zdecydowanie bardziej wolę sprawdzonych twórców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 No niestety wiem, dlatego M1 nie biorę już pod uwagę. Co do Matagi, za długie i dwa kawałki je dyskwalifikują. Blass hm...niby fajne ale jakoś nie mam do nich przekonania, Pan Zieliński ma strasznie bogatą ofertę...wg mnie aż za bogatą. Zdecydowanie bardziej wolę sprawdzonych twórców. Bartku ja też nie byłem przekonany do końca ale zamówiłem dwa blanki, nie tanie, i jestem zajebiście zadowolony. A i macałem kilka innych konstrukcji na zeszłorocznej Rybomanii u Konrada i zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. W szczególności FX i oczywiście Hersy Bo Vegter, jak to Vegter świetny ale ja potrzebowałem czegoś sztywniejszego. I pojawiła się wersja nano, którą nabyłem w ciemno. Lecz wydatek się opłacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Wspomniane UMBX jak najbardziej mam te kije od wspomnianego przez Koguta 707ML w górę.Dla mnie 707 jest bardzo czuły,super patyk godny polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zeby było jasne,ja tej wędki używam max do 10 metrów,średnio 3-8 dno o róznej twardości niekoniecznie super twarde,główka od15-max 24gr(pewnie na wleczonego mozna jeszcze coś dołożyć) wiem kiedy przynęta siada na dnie,mozna nim łowic w nocy.Uzbrojony w tytany. S.Gawełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Phenix TX-763-ML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 A może MHX P903 P904...ja P903 -2 na wodzie do 5m i do 22g łowie sandacze i jest rewelacja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 fx 794 sie nie nadaje pozostalych nie mialem w ręce Ten faktycznie nie,ale na pstrągi super.Z Karabelek MBX79M 21g c/w, zakresie główek 10-20g+guma 3-4 cale petarda.Łowię nim już trzy sezony i w tej długości nie zamierzam zmieniać.Z dwuskładów 230cm godny uwagi jest też Matagi Super Shore ML 14lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ten faktycznie nie,ale na pstrągi super.Z Karabelek MBX79M 21g c/w, zakresie główek 10-20g+guma 3-4 cale petarda.Łowię nim już trzy sezony i w tej długości nie zamierzam zmieniać.Z dwuskładów 230cm godny uwagi jest też Matagi Super Shore ML 14lb Potwierdzam słowa Dąbka odnośnie Karabeli MBX790M - łapałem cały sezon 2014 tym patykiem i czucie jest fantastyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Witam..tez szukam blanku na sandacze..bede lowil glowkami od 20do 30gr zastanawiam sie nad lamiglas XMG 105 2MT.. czy ktos zna ten blank lub moze cos podpowiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 No niestety wiem, dlatego M1 nie biorę już pod uwagę. Co do Matagi, za długie i dwa kawałki je dyskwalifikują. Blass hm...niby fajne ale jakoś nie mam do nich przekonania, Pan Zieliński ma strasznie bogatą ofertę...wg mnie aż za bogatą. Zdecydowanie bardziej wolę sprawdzonych twórców. Zajrzyj do BRC i zapoznaj się z nowymi blankami jednoczęściowymi z pod znaku SUZUKI.Jest tam np. blank do 21gr https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-SUZUKI-Japan-11-21g/896 lub troszkę lżej - tu można popatrzeć na 18gr https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-SUZUKI-Japan-5-18g/895 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Czesc wszystkim forumowiczom..szukam blanku na sandacze ..bede lowil z brzegu na rzekach na glowki od 20gr do 30gr maksymalnie oczywiscie z opadu i mam juz zamowiony lamiglas XMG 105 2MT ale to jest 2,7m a chcialbym troszke dluzszy kij czy ktos cos podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 http://jerkbait.pl/topic/56237-s-st-croix-avid-avc86mhf2-sumowy-beastmaster-blanki-cd-br-batson-szpulki-rcs-sv-1000-knoby-woblery-koguty/ pozycja nr 7 ten sie powinien nadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 chcialbym nowy i sie zastanawiam na jakim blanku a Ty cos proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 chcialbym nowy i sie zastanawiam na jakim blanku a Ty cos proponujesz?jak ma to byc kij dluzszy niz 2.70 to wlasnie ten cd ktorego Ci wkleilem powinien sie nadać ja osobiscie wole kije krótsze niz 3 m mam jednego 2,60 do jigowania a pod nocne lowy na woblery mam 2,75 i to mi wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 raczej juz wybralem stc legend elite 2,75m 10-28gr..i co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 raczej juz wybralem stc legend elite 2,75m 10-28gr..i co Ty na to?tez sie nada pisales ze chcesz dłuższy niz 2,7 wiec tym sie sugerowalem ta elitka tez bardzo fajna tylko cena blanku juz nie tak atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 cena blanku wysoka i zobaczymy jak bedzie kij zrobiony na tym blanku ale to dopiero termin 8 czerwiec niestety odradzili mi blank 2,9 metra..po prostu niema sensu taki dlugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 cena blanku wysoka i zobaczymy jak bedzie kij zrobiony na tym blanku ale to dopiero termin 8 czerwiec niestety odradzili mi blank 2,9 metra..po prostu niema sensu taki dlugi elitka jest fajna bedziesz Pan zadowolony pod warunkiem ze Ci jej w pracowni nie spier......ą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 mysle ze nie..uwazam ze art rod jest najlepsza pracownia w Polsce...a co masz jakies przyklady spiep... w pracowniach kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 mysle ze nie..uwazam ze art rod jest najlepsza pracownia w Polsce...a co masz jakies przyklady spiep... w pracowniach kija?tak ale nie bede tego tu pisał to nie miejsce na takie wpisy tu kazdy sobie słodzi i nech ta sielanka trwa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Witam.Poszukuję blanku pod sandacza do 200 cm. w jednoskładzie, ciężar wyrzutowy do 30 max 40 gram. Bardzo lubię blanki Suzuki niestety nie ma w ofercie takiego jakiego szukam. Czy ma ktoś dla mnie jakąś propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi