Sandacz23 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Phenix K2 TX-736H-C . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 StC legend xtreme 7' 14lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Kolega napisał do 200cm a idąc Waszym tokiem, to ja mam RXF 20lb (25lb) obcięty od dołu do 206cm i pewnie by się nadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 O taki będzie najlepszy i można skrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) 40g ? no i skoro Kolega tak lubi Suzuki, to niekoniecznie polubi SC i to ExF Edytowane 15 Stycznia 2016 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Mat, jak do pytania to ta twoja STC 20lb by bardziej pasowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Mat, jak do pytania to ta twoja STC 20lb by bardziej pasowala No ale do min 35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 40g ? no i skoro Kolega tak lubi Suzuki, to niekoniecznie polubi SC i to ExFJak spróbuje to polubi , nie ma innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) nie chcę się znów wdawać w "potyczki" na temat tego co może, a co powinno StC Edytowane 15 Stycznia 2016 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Zastanawia się nad Phenixem K2 TX 684 203 cm. I do 28 gram. Czy to będzie dobry trop? Czy użytkownicy tego blanku po twierdzą że górny ciężar niedoszacowany? Edytowane 15 Stycznia 2016 przez jac72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Mam od kilku lat tego tx684c(nawet dwa),dobrze opisany przez Łukasza(28g)(chyba jednak już opis na stronie jest taki jak u producenta),choć to koniec komfortu(Przy podbiciu spokojnie podbije agresywnie 35g,ale rzuty już muszą być spokojniejsze)takie moje zdanie.Wg Phenixa do 21g,i w tej gramaturze nie ma dla mnie konkurencji.Zależy też jak łowisz,czy szczyt jest dla Ciebie wskaźnikiem brań,czy wolisz poczuć branie na ręce.Jeśli TO drugie to nie miałem bardziej elektrycznego blanku w ręce.Dobrze uzbrojony nie powinien przekroczyć wagi 90g przy 18lb. Edytowane 15 Stycznia 2016 przez kogut 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 co to znaczy "dobrze uzbrojony" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Jeżeli ma być do 2 m to się nie wcinam ,jeżeli jednak troszkę dłuższy to ten oprócz długości spełni wszyskie wymagania i jedno więcej; takie że jest to niesamowity kij ,chodzi o jednoczęściowy Phenix TX-765H-C który obłowiłem już zarówno na sandaczach (pelagiczne łowienie w toni ,Drop Shot , zwykły opad oraz vertical ) oraz na dorszach na lekko poławianych na gumę 20-30 g główka + guma i mogę o tym kiju napisać tylko i wyłącznie w samych superlatywach .Czułość ,lekkość i piękna praca pod ciężarem (5-7 kg dorsze ładnie go doginały) Te max 40 g to dla mnie 30 g głowka + 4 " guma , łowiłem już tak i kij dawał sobie radę Edytowane 15 Stycznia 2016 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 co to znaczy "dobrze uzbrojony" ?W Torzitte system KR od 20 H lub 16 H a kończąc 4,0 na szczycie , wtedy wyciśniesz z tego blanku max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Zastanawia się nad Phenixem K2 TX 684 203 cm. I do 28 gram. Czy to będzie dobry trop? Czy użytkownicy tego blanku po twierdzą że górny ciężar niedoszacowany?Trop jak najbardziej dobry ale o oczko wyżej TX-715H-C będzie w sam raz lub jak już pisałem TX-765H-C Edytowane 15 Stycznia 2016 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Arturze a jakbym sobie takiego TR76 Super Shore M zawinszował, to nada się na standardowe (sandaczowe) 7-21g + guma?Miałeś styczność z tymi blankami? W sumie tylko dlatego, że raczej dwuskład potrzebny byłby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Niestety Waldek tego Matagi jeszcze nie miałem w rękach ale mam już jakieś pojęcie jak blanki Matagi pracują .Są lekkie ,szczytowe ,szybkie ,więc do klasycznego opadu jak i DSa jak najbardziej będą się nadawały .Sam nie miałbym problemu aby zaryzykować bo wiem że ryzyko byłoby znikome ,ale zdajmy się na forumowiczów którzy są dumnymi posiadaczami tych kijaszków zrobionych na blanku TR76 Super Shore M może opiszą doznania i możliwości kija pod sandacza. Edytowane 15 Stycznia 2016 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Trop jak najbardziej dobry ale o oczko wyżej TX-715H-C będzie w sam raz lub jak już pisałem TX-765H-CArtur tylko że ten kijek nie spełnia moich kryteriów Edytowane 15 Stycznia 2016 przez jac72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 moge polecić NFC MB 664 do opisanego zakresu przynęt, mam tez Borona 6610 , niby do 15g ale jak to boron daje rade wiecej i taj na ok. 35/40g sie konczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 moge polecić NFC MB 664 do opisanego zakresu przynęt, mam tez Borona 6610 , niby do 15g ale jak to boron daje rade wiecej i taj na ok. 35/40g sie konczy Tym boronem 10lb rzucasz 40g? Grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Tym boronem 10lb rzucasz 40g? Grubo sporadycznie ale zdarzyło się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 sporadycznie ale zdarzyło się Swoja 15lb nie mialem okazji rzucac wiecej niz 35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Swoja 15lb nie mialem okazji rzucac wiecej niz 35g brat 15lb rzucał 60g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 brat 15lb rzucał 60g No to grubo Moze kiedys poprobuje 50g+ ale w wertykalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Odgrzebuję temat. Na tegoroczny sezon mam zamiar sprawić sobie kijek na sandacze o następujących parametrach. Moc 14-17 funtów, długość 7 stóp plus ewentualnie kilka cali, tzn. coś między 2,13m a 2,35m, raczej dwuskład. Powinien pozwolić na łowienie w opadzie główkami 21-25g plus gumy typu Relax Kingshad, Relax Ohio 4", Keitech Easy Shiner ''5, ZMAN Grass KickerZ.Jest jeszcze jedno istotne dla mnie wymaganie. Podstawowe przeznaczenie to sandacz, ale blank powinien pozwalać na skuteczny hol częstego okoniowego przyłowu. W moich okolicach jest tak, że sandacze i okonie często żerują na tych samych głębokościach i stanowiskach i biorą na te same przynęty. Kij powinien więc być skutecznym narzędziem na oba te gatunki.Podobne pytanie zadałem jakiś czas temu w wątku o poppingach MHX, ale stwierdziłem, że zdecyduję się raczej na kij o bardziej równomiernym ugięciu. Zapytałem również kilka osób na priv m.in. o blanki Hers czy wymieniony we wcześniejszym poście Phenix MBX 2.36 17lb. Ale ich użytkownicy odradzali je, jako typowe sandaczowe "szpady", od których okonie będą się "odbijać".Zastanawiam się więc, jaki blank wybrać do moich celów. Może Phenix M1, może któryś z blanków Blaas o niezbyt wysokim module, albo jeszcze coś innego?Oczywiście zapytam w kilku pracowniach, m.in. w Rodmasie czy w Fishing Art, ale wpierw pozwolę sobie zasięgnąć opinii użytkowników forum.Dodam jeszcze, że piszę o okoniach 25-35 cm. Zaś jeśli chodzi o wagę przynęt, w razie konieczności mogę się ograniczyć, np. wymienione przeze mnie gumy podpinałbym do ołowiu 20-21g, a jeśli główka 25g to raczej smukła guma typu Keitech EasyShiner "4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi