Skocz do zawartości

Kije sandaczowe

januszche

Rekomendowane odpowiedzi

o fajnie jutro zadzwonie to pogadamy o tym ryju :D,  Arek (Mistrz Dadaja) powiedział że łowienie sandaczy castem jest dla leszczy i prawdziwi męscy zawodnicy łowią normalnymi kołowrotkami i nie pierd#$% się z tymi śmiesznymi zabawkowymi kołowrotkami z ameryki , wiec musze zweryfikować swoje poglądy na ten temat :) 

• Like 3

o fajnie jutro zadzwonie to pogadamy o tym ryju :D, Arek (Mistrz Dadaja) powiedział że łowienie sandaczy castem jest dla leszczy i prawdziwi męscy zawodnicy łowią normalnymi kołowrotkami i nie pierd#$% się z tymi śmiesznymi zabawkowymi kołowrotkami z ameryki , wiec musze zweryfikować swoje poglądy na ten temat :)

Może miał na myśli że nałapał castem leszczy ☺☺☺

Łowilem sandacze spinem wiele lat ale cast to dla mnie dużo fajniejsza zabawa i szybki hol ryby myślę że Twoje poglądy są ok ☺

Edytowane przez Radbraw

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Pany szukam kija na brzegowe łowienie sandaczy i szczupakow . Jedyna dlugosc jaka biorę pod uwage to 9 stop(2,75) m . Zalezy mi zeby kij byl szybki przy podbiciu gumy i progresywny pod ryba..

Czego oczekuje

Komfortowe podbicie gumy 4 cale na glowkach 8-25 gram , oprocz tego sandaczowe woblery 9-11 cm. Mimo iz kij ma podbijac ww gumy to dobrze gdyby ladowal ww woblery.

Najlepiej dosc delikatny szczyt wzgledem mocnego dolnika. Wolalbym nawet cos z zapasem do 35 gram oby dobrze podolal ww przynęta

Ktos cos?

Edytowane przez Szerman