kamildarbanski Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Chodzi ci o st croix legen Elite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Chodzi ci o st croix legen Elite?Dokładnie Ewentualnie CD taiaha tej samej długości do 35 gr ale tego to raczej nie znajdziesz Ja akurat ta tajka lowie ale na przyszły rok planuje zakup nowej elitki Może być też st.croix avid do 1oz ale ni jakoś specjalnie nie podszedł jeżeli chodzi o łowieniae na gumy.Na wobki łowi się fajnie ,dobrze się ładuje ale z podbiciem gumy to juz szalu nie bylo.Owszem dźwignie i więcej niż deklarowane CW ale też się za bardzo poddaje A przy czym bardziej się męczy ręka Tak że na obecna chwilę jedynym słusznym wyborem jest wspomniana wyżej elitka Pozdrawiam Edytowane 2 Grudnia 2017 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batza Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 To nie jest giełda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Dokładnie Ewentualnie CD taiaha tej samej długości do 35 gr ale tego to raczej nie znajdziesz Ja akurat ta tajka lowie ale na przyszły rok planuje zakup nowej elitki Może być też st.croix avid do 1oz ale ni jakoś specjalnie nie podszedł jeżeli chodzi o łowieniae na gumy.Na wobki łowi się fajnie ,dobrze się ładuje ale z podbiciem gumy to juz szalu nie bylo.Owszem dźwignie i więcej niż deklarowane CW ale też się za bardzo poddaje A przy czym bardziej się męczy ręka Tak że na obecna chwilę jedynym słusznym wyborem jest wspomniana wyżej elitka Pozdrawiam Z jakimi cenami trzeba się liczyć aby taki (StC Elite) patyk kupić? Ma być oryginalny czy sobie od razu przezbroić? Edytowane 3 Grudnia 2017 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Z jakimi cenami trzeba się liczyć aby taki (StC Elite) patyk kupić? Ma być oryginalny czy sobie od razu przezbroić?Ceny między 1000zl(blank) do 2000zl(gotowy kij) To jest opcja dla tych którym luksus nie przeszkadza Z tańszych wędek Mikado inazuma do 35 gramMikado kamosori do 35 gramKonger World Champion clasic do 35 gramDragon millenium pike do 35 gram I jeszcze kijla innych seryjniakow by się znalazło Łowic będą pewnie tyle samo co kije po 2 koła Ale komfort łowienia będzie całkiem inny Edytowane 4 Grudnia 2017 przez tony1983 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Dzięki. Spoko. Czaję za GLX Loomisa lub NRX i dlatego pytam ile wychodzi StC. Hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Dzięki. Spoko. Czaję za GLX Loomisa lub NRX i dlatego pytam ile wychodzi StC. Hej.No elitki do tanich nie należą A z dostępnej oferty na rynku pl nie licząc Boronów Krzysztofa Zielińskiego są chyba jednymi z drozszyszch blankow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 ja do tego dodał bym dwa kije ze stajni phenixa , black chrome oraz m1 8,6ft , a z klasyki to blue rapid. Jako kije sandaczowe do gumy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Witam. Czy mogliby koledzy polecic blank , gotowy kij z (pracowni lub sklepowy) ktorym w miare komfortowo ogarnalbym lowienie gumami na glowkach do 25 gram oraz woblerami ( uklejkowymi) podczas nocnych wojaży na opasce sandaczowej? Generalnie szukam kija pod kontem sandacz (70 %) i szczupak (30 %). 70% gumy (łowienie z opadu)30% woblery uklejki za sandaczem. Szukam kija 260 - 275 cm o akcji mocno szczytowej z mocnym srodkiem i dolnikiem ale pracującej pod odpowiednim ciezarem( NIE SZTYWNEJ PAŁY) o charakterystyce wklejki . Cena jaka moge dac to +/- 1000 złotych. Najważniejsze abym mogl śmiało isc z jednym kijem nad wode a nie z dwoma czy trzema i ogarnac jak najbardziej komfortowo ww ryby i przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Witam. Czy mogliby koledzy polecic blank , gotowy kij z (pracowni lub sklepowy) ktorym w miare komfortowo ogarnalbym lowienie gumami na glowkach do 25 gram oraz woblerami ( uklejkowymi) podczas nocnych wojaży na opasce sandaczowej? Generalnie szukam kija pod kontem sandacz (70 %) i szczupak (30 %). 70% gumy (łowienie z opadu)30% woblery uklejki za sandaczem. Szukam kija 260 - 275 cm o akcji mocno szczytowej z mocnym srodkiem i dolnikiem ale pracującej pod odpowiednim ciezarem( NIE SZTYWNEJ PAŁY) o charakterystyce wklejki . Cena jaka moge dac to +/- 1000 złotych. Najważniejsze abym mogl śmiało isc z jednym kijem nad wode a nie z dwoma czy trzema i ogarnac jak najbardziej komfortowo ww ryby i przynęty Zerknij sobie jeszcze tutaj:http://jerkbait.pl/topic/1502-blank-na-rzecznego-opaskowego-sandacza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 ........................... Szukam kija 260 - 275 cm o akcji mocno szczytowej z mocnym srodkiem i dolnikiem ale pracującej pod odpowiednim ciezarem( NIE SZTYWNEJ PAŁY) o charakterystyce wklejki . Cena jaka moge dac to +/- 1000 złotych. Najważniejsze abym mogl śmiało isc z jednym kijem nad wode a nie z dwoma czy trzema i ogarnac jak najbardziej komfortowo ww ryby i przynętyhttp://allegro.pl/cd-blue-rapid-2-75-m-9-10-35-g-12-20-lb-i7080645338.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Ten blue rapid to Twój kolego popper? Kurcze szkoda ze zbrojony fabrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Ten blue rapid to Twój kolego popper? Kurcze szkoda ze zbrojony fabrycznieNie. Nie znam też sprzedającego. Ale kijek zacny. A, że fabrycznie, to źle, uważasz? Ja tak nie uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Ale strasznie krótki kijaszek , przynajmniej czytając opis sprzedającego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Bardziej zastanawia mnie czy to fabryczne zbrojenie nie zepsulo pracy blanku. I ciekawe czy to jeszcze NZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Fabryczne zbrojenie - to optimum, hand made - personalne maximum.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Jeżeli mam być szczery to nie rozumiem???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Witaj ten 20 lb nieco zbyt mocny jak do woblerów chyba lepszy byłby do w/w zapytania 9" 17 lb do 28 g , Elitka 17 lb / 28 g , Phenix 86 MH M1 , Matagi SE 16 lb itd itp..... p.s warto ew dołożyć i zbroić pod siebie w zaufanej/sprawdzonej pracowni......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Kurczę moze i lepiej tylko ze w cenie do 700 złotych raczej ciezkoo jakis sensowny blank typu st croix , matagi czy phenix... poza tym tak jak pisałem woblery to 30 % mojego łowienie... reszta to gumy i opad. Szukam raczej czegoś uniwersalnego aniżeli specjalistycznego tylko pod sandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Hej Funky podane przeze mnie propozycje poza Elitką blanki dostaniesz w cenie od ca 550 do ca 700 zł spokojnie i moim skromnym zdaniem do w/w będą ok . Typowo pod gumę opad to z tego co kojarzę Phenix Black Chrome i ew Kraagi XF > propozycje które wymieniłem wspomogą Ciebie również przy pracy z woblerem . Dodatkowo dodam jeszcze Matagi Super Sea Bass 8'6" niby opisany 20 lb/ 28 g ale jest nieco delikatniejszy górą od w/w wspomnianych realnie górą do 20 g plus ES 4" lub 4'5" czyli z wąską gumą , za to fajnie przy pracy z woblerem sandaczowym 7-11 cm do ca 12 g . Warto się mu przyjrzeć jeśli nie będziesz używał ołowiu powyżej ca 20 g plus guma , u mnie powyżej tej gramatury to już m1 86 MH ........ten pierwszy czułość , finezja , moc - ten drugi moc , czułość i troszkę finezji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Maciek a co uwazasz na temat tego blanku? Phenix M1 SP862 MH 8-17lb 7-28g Jakie sa jego realne cw jeżeli chodzi o opad i o prace z takimi drobno pracującymi woblerami? Szczupaki sie od. Niego nie odbijają? Jakie właściwości rzutowe dla gum a jakie dla woblerow? Phenix M1 SP862 MH 8-17lb 7-28g Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Funky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 do woblerow sie nie nadaje do gum owszem od 10g plus guma zaczyna to gadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Ten blue rapid to Twój kolego popper? Kurcze szkoda ze zbrojony fabrycznieTo zbrojenie w mojej opinii i tak lepsze niż w fabrycznym St.CroixZa 700 zł ten Blue Rapid może być całkiem ok , jeszcze jest z papierami. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Maciek a co uwazasz na temat tego blanku? Phenix M1 SP862 MH 8-17lb 7-28g U mnie wiecej biega z woblerami niz gumami i uwazam ze do Twojego lowienia bedzie ok. Rzuca glogami nike , miernikami, flat rapami, widlami czy wiekszymi P.O. bez wiekszego problemu. Jesli wobek mocniej miesza czucie bardzo dobre. Przy lzejszych ladowac sie sie za bardzo nie chce, ale w koncu to uncjowka. Gumy jak napisal Przedmowca gdzies od 10g olowiu do mniej wiecej 25g + shaker 4.5. Generalnie, jesli wiem ze bedzie nieco ciezsze lowienie zabieram Phenixa, jesli wiecej wobow Lamiglasa 1022 MT. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez hamerhed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 A ja skorzystałem z okazji i pomyślałem ze przytule tego BLUE RAPIDA 20 lb z allego i zobaczymy jak to sie będzie sprawować jako "Uniwersał" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi