arturkieljan Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Witam serdecznie może ktoś podpowie w jakiej gramaturze chodzi st. 5s68mxf ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Najlepiej od 10g- 20g z gumą 4". Można trochę przeciążyć ,ale przy 25g+guma to już bardziej szuranko po dnie niż agresywne podbicie,no i rzuty już bardziej zachowawcze w dynamice. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 7g z gumka 4 tez daje radę na dole a góra jak Rafał napisał. Mojego uzbroił tak jak chciałem czyli 12szt górą z szybko uruchamiającym się szczytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 (edytowane) W/w Phenix nadaje się do wolbelrow ,ale np trociowych Do rzecznego łowienia na woby lżejsze podzielam zdanie kolegi - się nie nadaje . PS. Kolego szerman lepszy o niebo będzie ten,który teraz jest na giełdzie Br. Stary blank NZ. Ale zapewne długo tu nie postoii. Edytowane 11 Grudnia 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Temu BR 2,90m 24g brakowało ciut mocy pod nocne woby, wiem bo kiedyś był mój i łowiłem nim kilka lat. Dobrze za to sprawdzał sie na brzanach fajny patyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksyweksto Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Witam, szuka kijka do połowu sandaczy. Głównie będę wędkować z brzegu nad duza rzeka -men w Niemczech, głębokość do 7m. Przeszukując Allegro trafiłem na konger World champion II zander, ktoś posiada ten kijek? A moze ktoś mógłby polecić coś sprawdzonego?Budżet jaki mam w planach to Ok.600 pln aczkolwiek jestem gotów i tysiąc zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Witam, szuka kijka do połowu sandaczy.Głównie będę wędkować z brzegu nad duza rzeka -men w Niemczech, głębokość do 7m.Przeszukując Allegro trafiłem na konger World champion II zander, ktoś posiada ten kijek?A moze ktoś mógłby polecić coś sprawdzonego?Budżet jaki mam w planach to Ok.600 pln aczkolwiek jestem gotów i tysiąc zapłacić Masz fajnego Blaasa na giełdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
incognito Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Witam.Odradzam kongera championa II .W ciągu 12 miesięcy cztery razy pęknięta szczytówka ,a jaki problem z gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksyweksto Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 @Artek, mógłbyś linka podać? Nie bardzo moge znaleźć na giełdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Witam.Odradzam kongera championa II .W ciągu 12 miesięcy cztery razy pęknięta szczytówka ,a jaki problem z gwarancją. o jakim modelu piszesz?bo moi znajomi maja kije z pierwszej serii, drugiej i te world championy II najnowsze i nigdy nie słyszalem zeby komukolwiek cos pekło !! chyba ze sami pokonali wędke w drzwiach klapy bagażnika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 @Artek, mógłbyś linka podać? Nie bardzo moge znaleźć na giełdzie.http://jerkbait.pl/topic/104166-fa-blaas-sls-phenix-m1-nfc-mb-zillion-tw-zillion-type-r-rays-knoby-basszone-shimano/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszche Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Wątków o blankach na sandacza jest trochę jednak z pewną dozą nieśmiałości pozwolę sobie założyć jeszcze jeden. W tym wątku istotne są tylko parametry blanku, całkowicie odpuszczamy rodzaj przynęty, technikę połowu, głębokość oraz rzeka czy jezioro. Cena, popularność, producent czy gęstość też bez znaczenia-proszę o typy wg. podanych parametrów. 2 składdługość ok. 2,3akcja UXFugięcie wybitnie szczytowegrubość szczytówki max. 1,5 mm.-1,6 mm.tubularna oczywiściemaksymalna czułość cokolwiek to znaczypoprawne wyważenie blankudolnik pracujący dopiero pod rybą 80+pod stałą szpulęwaga +- ok. 60 g.ok. 20 lb. i ok. 7-28 g. nie sandaczowa kosa, brzytwa ale sandaczowy laser Czyżby tylko MATAGI SS MH? Może coś jeszcze? Zapraszam do dzielenia się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Pozwól, że zacytuję: maksymalna czułość cokolwiek to znaczy ... I tym optymistycznym akcentem kończę ???? a wątek zapewne zostanie połączony z innym ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Ja bym widział w tej roli Kraaga XF, a konkretnie SKXF7616-2N. Miałem przez krótki czas, ale pozbyłem się, bo był dokładnie taki, jak w pytaniu, a szukałem czegoś innego.Wprawdzie nominalnie to 16 lb, ale realnie moim zdaniem bliżej mu do 20 lb, a wszystkie podane parametry, łącznie z grubością szczytu się zgadzają. Nie wiem tylko, o co chodzi z tym laserem. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Krzysiek Rogalski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszche Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Ja bym widział w tej roli Kraaga XF, a konkretnie SKXF7616-2N. Miałem przez krótki czas, ale pozbyłem się, bo był dokładnie taki, jak w pytaniu, a szukałem czegoś innego.Wprawdzie nominalnie to 16 lb, ale realnie moim zdaniem bliżej mu do 20 lb, a wszystkie podane parametry, łącznie z grubością szczytu się zgadzają. Nie wiem tylko, o co chodzi z tym laserem.To żart miał byc odnoszący się do określeń-sandaczowa kosa, brzytwa. Trudno, nie wypalił. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Tutaj opis mojego Kraaga w wykonaniu Wytwórcy, tzn. Rafała.http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-50#entry1914419 Sporo o mocniejszych Kraagach XF, w tym szesnastofuntowych, można również znaleźć w wątku Hubertusa, szczególnie w postach z 2016 i 2017 roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Ja myślę, że takiego blanku który spełni te parametry jeszcze nie wyprodukowano, musisz cierpliwie czekać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 A ja się podpiszę pod wyborem Krzyśka czyli KraagJedyne zawachanie - praca pod rybą 80+. I do tego celu mam mocniejszą wersję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zarówno Kraag XF jak i Matagi MH ogarną temat i powinny spełnić oczekiwania, Kraagów 16lb zrobiłem sporo, Matagi MH wczoraj trafiło do użytkownika. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 (edytowane) Właśnie jestem na etapie rozważania blanku pod sandacze z brzegu Przynęty miękkie, od 4 do 25gr głowka plus guma, czasami wahadło - rzeka Brda, Noteć więc pierwsza uciąg raczej średni, druga minimalny, kanały ze stojącą woda do 2m.Koniecznie dwuskład, i raczej dłużysz ale max to 2.9m, ma być kosa na sandacze Jakieś propozycje?Jestem po słowie z moim ulubionym "wędkorobem" (w grę wchodzi Suzuki RXF-16LB-862 lub nieco krótszy RXF-16LB-802, ewentualnie Matagi TR86 SUPER), ale jestem ciekaw Waszych propozycji. Pozdrawiam Edytowane 8 Lipca 2019 przez nyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Witam Przemek wspomniany Matagi Super Super S..B. z główką 25 g plus guma to za dużo . Ja używam max 20 gramów z ES 4" , a najczęściej 10-17 plus ES 4'5" . Jeśli ma to być sandaczowa kosa to raczej nie suzuki opisane przez Ciebie to nie są b. szybkie kije typowo pod gumę - wobler , blacha tak/ super . Typowo pod gumę są lepsze rozwiązania . Wspomniałeś o łowiskach , czy na pewno potrzeba do max 25 g plus guma ..? Jeśli tak to polecę Avid 17 lb , Elite 17 lb /9' lub Phenix sp 8'6" MH. Trudno będzie jednak połączyć od dołu 4 gramy plus guma np ES 4" I 25 g plus ta guma . Jeśli 7-20 g bierz śmiało wspomniane Matagi . Możesz zerknąć również na ofertę z F.A. Vegter Boron / Kraag XF ca 15/16 lb itd , itp .. Jeśli zdecydujesz się na Matagi to tunel i szczyt radzę w torizite , pozostałe od dołu można , ale nie trzeba. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 DziękiTe 25gr to nie będzie jakoś tak często zakładane, dlatego najwięcej operowane będzie przynętami w zakresie 4-15 no max 20 gram.Uzbrojenie będzie na tym co najlepsze w tej chwili na rynku.Coś mnie korci w stronę tego dłuższego Suzuki, jednak czy to naprawdę taki sobie kij pod gumę, bo mam sprzeczne informacje. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 DziękiTe 25gr to nie będzie jakoś tak często zakładane, dlatego najwięcej operowane będzie przynętami w zakresie 4-15 no max 20 gram.Uzbrojenie będzie na tym co najlepsze w tej chwili na rynku.Coś mnie korci w stronę tego dłuższego Suzuki, jednak czy to naprawdę taki sobie kij pod gumę, bo mam sprzeczne informacje. PozdroJeżeli chcesz lekko z dołu to szukaj w coś w boronach w Krakowie. Ja mam jeszcze oryginał japońskiego rastka 2,52m 7-30g i spełnia takie założenia w dole jak Twoje, góra 25g+smukłe 4" to max co do niego zakładam. Kij cięty, rybę trzyma perfekcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Do piątku sobie dałem czas na rozważania i podjęcie decyzji.Kija potrzebować będę pod koniec sierpnia, ale chce Piotrkowi Lipcowi dać spokojnie czas na ukrecenie mi kosy Poszukam czegoś o tych boronach.Nieukrywam, że na kiju też czasami lądować będzie wahadełko.Długośc to już postanowione przedział 2.55-2.70, cw raczej tez max do 25 gr, chociaż skłaniam się ku kijkom około 20 gr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 To jest kwestia upodobań ,oczekiwań itd ale suzuki blanki o których teraz mówimy nie wzmacniają się górą tak szybko jak potrzebujemy na sandacza . Pod szczupaka czy bolenia , troć są wspaniałe ich zalety dadzą wiele frajdy . Jeśli chcesz łączyć gumę i wahadło , to raczej rada Kolegi Jozi powinna Ciebie jeszcze nakierować . Sam mam w zbrojeniu taki blank Vegter Boron 8'3" 16 lb (wzmocnione 15 lb) szczyt 1,6 mm waga ca 63 gramy /opis do 28 g. Tak na sucho powinien obsłużyć 24 gramy plus ES 4" może ciut więcej . Przed wyborem porównaj te dane ze wspomnianymi suzukami przede wszystkim ich szczyt/ wagę . Masz na forum kilku RB na pewno pomogą w wyborze . Nie ma się co spieszyć , nic nie ukrywaj , podaj dokładnie oczekiwania , na co chcesz szczególnie zwrócić uwagę , każda informacja będzie istotna dla doświadczonego RB . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi