Wojt@l Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Poczytaj o Blaas Slim Nano z FishingArt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Póki co nie moja półka. Muszę doposażyć dętkę swoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Koledzy, jaki blank byście polecili pod Wiślane bolenie + wieczorowo/nocne sandacze z opaski (woblery typu rapala original 9 cm itp). Dobrze by było, żeby dawał szansę z przyłowami średnich sumów. Jest coś takiego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 długość od 2,7m do 3,0m , co najmniej 1oz (czyli 28gr) i co najmniej 17lb mocy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Kraag xf nano 2,75m do 30gr 16lb. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) hs 1021f ze stajni batsona, uniwersał na bolki, sandały szczupłe i nie boi się wąsatych Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez Pawele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) Dzięki panowie, posprawdzam sobie te propozycje. Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez Robert91 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Koledzy to jest taka dyskusja jaki kij ( batson, CD, itp. ) jak dyskusja jakiego typu auto.Czy sandacz wymaga aż tak szybkiego kija, jak obecnie łowi się plecionką-osobiście wolę bardziej ludzkie kije (wolniejsze, bardziej spolegliwe w pracy ale z odpowiednią mocą w dolniku).Często trafia się przyłów w postaci szczupaka, okonia i szybkie kije nie współgrają z tymi rybami, szczególnie okoń potrafi się od takiej "szprychy rowerowej" odbić.Później giełda, dywagacje że to kiepski blank, a tu brak podstawowej wiedzy wędkarskiej w wyborze, również brak możliwości obłowienia danym modelem kija . Często temperament wędkarza nie współgra z szybkością kija, również sposób zacinania... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Też się zgadzam z tą tezą.Przestalo mi się podobać łowienie sandaczy na sztywne wysokomodulowe szpady.Lubie jak blank jest trochę mięsisty,sprężysty.Tak, żeby szczytowka pracowała na trochę dłuższym odcinku i dodawała przynecie jeszcze swoją pracę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 (edytowane) ... krótki, bardzo szybki kij z plecionką i oczywiście zabetonowanym hamulcem - tak własnie wygląda propagowana dzisiejsza droga do sukcesu sandaczowego Moda panowie, Moda to wypaczyła ; ... ale Ci którzy swoje już "przerobili" nad wodą wiedza co dobre ... , a niektórzy mam nadzieję dopiero do tego dojdą ... Człowiek zawsze uczy się najszybciej na własnych błędach... Edytowane 4 Sierpnia 2019 przez miramar69 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 ... krótki, bardzo szybki kij z plecionką i oczywiście zabetonowanym hamulcem - tak własnie wygląda propagowana dzisiejsza droga do sukcesu sandaczowego Moda panowie, Moda to wypaczyła ; ... ale Ci którzy swoje już "przerobili" nad wodą wiedza co dobre ... , a niektórzy mam nadzieję dopiero do tego dojdą ... Człowiek zawsze uczy się najszybciej na własnych błędach... Mariuszek samo sedno .No cóż, frycowe każdy musi zapłacić . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Czy uważacie że Kraag XF będzie zbyt sztywny na wiślane bolki i sandacze? Może jeszcze jakiś inny kij podpowiecie? Długość 2,70-2,90m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Mariuszek samo sedno .No cóż, frycowe każdy musi zapłacić . ... krótki, bardzo szybki kij z plecionką i oczywiście zabetonowanym hamulcem - tak własnie wygląda propagowana dzisiejsza droga do sukcesu sandaczowego Moda panowie, Moda to wypaczyła ; ... ale Ci którzy swoje już "przerobili" nad wodą wiedza co dobre ... , a niektórzy mam nadzieję dopiero do tego dojdą ... Człowiek zawsze uczy się najszybciej na własnych błędach... Nooo, pięknie, pięknie tylko bez treści. Może coś konkretniej? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Nooo, pięknie, pięknie tylko bez treści. Może coś konkretniej?Konkrety leżą w praktyce ,a zdobywa się je nad wodą ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Nooo, pięknie, pięknie tylko bez treści. Może coś konkretniej? Nie ma konkretów. Dlaczego ? Dlatego, że na każdej niemal wodzie jest trochę inaczej ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Dokładnie ....... każda woda , rządzi się swoimi prawami, ale do tego dochodzą najważniejsze rzeczy jak : praktyka i upodobania ... Poza tym dla każdej w z wymienionych przykładowo firm , suche opisy FAST/ EXFAST nie maja znaku równości ...Dlatego nie będzie szczegółów , a każdy sobie musi określi co dla niego jest dobre prędzej czy później . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Nooo, pięknie, pięknie tylko bez treści. Może coś konkretniej?Fido , to może ja spróbuję . Nie krótkie i nie szpady , to MXS72L lub SP-742-ML od Phenix'a . Pierwszego znam , drugiego oglądałem i gdybym potrzebował dwuskładu , to pewnie byłoby to . Ale absolutnym hiciorem , który ani specjalnie krótki , ani specjalnie szybki nie jest , a w zadanej gramaturze działa sandaczowo super w moim odczuciu , to Silverado GSIS-782M . Zacina wszystko , gnie się cudnie pod małym i dużym . A fabryczny i gotowy do użycia na najlepszych komponentach . Gdybym nie miał tego , czego używam , byłby mój . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Konkrety leżą w praktyce ,a zdobywa się je nad wodą ... Nie ma konkretów. Dlaczego ? Dlatego, że na każdej niemal wodzie jest trochę inaczej ... Dokładnie ....... każda woda , rządzi się swoimi prawami, ale do tego dochodzą najważniejsze rzeczy jak : praktyka i upodobania ... Poza tym dla każdej w z wymienionych przykładowo firm , suche opisy FAST/ EXFAST nie maja znaku równości ...Dlatego nie będzie szczegółów , a każdy sobie musi określi co dla niego jest dobre prędzej czy później . Tjaaaa, a dlaczego od razu odrzuciliściekrótki, bardzo szybki kij z plecionką i oczywiście zabetonowanym hamulcem - tak własnie wygląda propagowana dzisiejsza droga do sukcesu sandaczowego skoro z dalszych postów wynika, że są miejsca/warunki do używania takowego? No i to jest forum dyskusyjne a nie "Forum wiem-nie powiem" Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez FidoAngel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Dokładnie ....... każda woda , rządzi się swoimi prawami, ale do tego dochodzą najważniejsze rzeczy jak : praktyka i upodobania ... Poza tym dla każdej w z wymienionych przykładowo firm , suche opisy FAST/ EXFAST nie maja znaku równości ...Dlatego nie będzie szczegółów , a każdy sobie musi określi co dla niego jest dobre prędzej czy później . Podpisuję się pod tą wypowiedzią, ciężko jest udzielić dobrej rady, dlatego ja też się nie wypowiem w temacie.To co mnie "leży" innemu wędkarzowi może być be. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 To ja już Was "kolegów" nie rozumiem, a najbardziej tego oklepanego sloganu: "każda woda rządzi się innymi prawami" oraz najprzeróżniejszym odmianom jego. Dżizus, klepanie o niczym. Po co pisać? Odzywamy się w wątku, to konkretnie. Jak nie sztywna pałka, to co? Który macie kij i na sandacza się nadaje? O czym piszecie? Co macie na myśli? Po co pisać jak każecie płacić to "frycowe" za nie rzadko dwa patole? Fajne koleżeńskie podejście. Nie rozumiem takie "koleżeńskiego" forum i też nie ukrywam, że co raz bardziej mnie to zaczyna irytować w ciul. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Co ma napisać ??? , że mam obecnie kilkanaście wędek rożnych producentów, gramatur, mocy długości itd.... , których używam do łowienia sandaczy ... , a ze 2 razy tyle "przerobiłem" oraz opisywać wszystko by zaraz ktoś stwierdził , że to o dupę.... bo najlepsze wędki to MIKADO INAZUMA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 No i masz jednego posta więcej na liczniku ale nic z niego nie wynika. Ja natomiast twierdzę, że szybki króciak z plecionką to kij jak najbardziej sandaczowy. Może mieć czuła szczytówkę albo nie. I już..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Co ma napisać ??? , że mam obecnie kilkanaście wędek rożnych producentów, gramatur, mocy długości itd.... , których używam do łowienia sandaczy ... , a ze 2 razy tyle "przerobiłem" oraz opisywać wszystko by zaraz ktoś stwierdził , że to o dupę.... bo najlepsze wędki to MIKADO INAZUMA Mariusz, to chociaż napisz, która jest najbardziej dla Ciebie idealna i po którą najchętniej sięgasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) .... odmianom... ...Dżizus,.. Obrzygałeś mnie, ale pozostawię bez komentarza coby Moderatorom pracy nie dokładać. Co ma napisać ??? , że mam obecnie kilkanaście wędek rożnych producentów, gramatur, mocy długości itd.... , których używam do łowienia sandaczy ... , Mariusz, to chociaż napisz, która jest najbardziej dla Ciebie idealna i po którą najchętniej sięgasz.Mariusz pisząc patrzył przez pryzmat swojego wędkowania. Przerzucił kilka/naście/dziesiąt wędzisk , więc zdaje sobie sprawę jak diametralnie mogą się różnić charakterystyką, a mimo tego równie dobrze sprawdzić się przy polowaniu na sandacze.Osobiście nie dalej jak wczoraj miałem okazję potestować wędziska (nie sandaczowe) zbudowane na blankach, które na tym forum są już kultowe. Mi jakoś tyłka nie urwały (pewnie się nie znam). Osobiście mam sprzęt, który niekoniecznie wpisuje się w utarte kanony, a mimo tego rybom to nie przeszkadza. Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez Koincydencja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Obrzygałeś mnie, ale pozostawię bez komentarza coby Moderatorom pracy nie dokładać. Mariusz pisząc patrzył przez pryzmat swojego wędkowania. Przerzucił kilka/naście/dziesiąt wędzisk , więc zdaje sobie sprawę jak diametralnie mogą się różnić charakterystyką, a mimo tego równie sprawdzić się w polowaniu na sandacze.Osobiście nie dalej jak wczoraj miałem okazję potestować wędziska (nie sandaczowe) zbudowane na blankach, które na tym forum są już kultowe. Mi jakoś tyłka nie urwały (pewnie się nie znam), a mam i wciąż szukam sprzętu, który niekoniecznie wpisuje się w utarte kanony.Chyba sobie frywolnie zażarrowaleś, albo to lekka cyniczna ironia, bo związku z moim postem żadnego... Good luck soldier, well done! A jak masz te magiczne blanki, lub produkcyjniaki, które są takie dobre, to o nich napisz... Chyba, że jesteś kolejnym "ziomkiem", co niby wie, ale nie powie... Weź się... Wstydź... @KoincydencjaTeraz przeleciałem kilka stron i nawet do twojego nie doszedłem... Chyba pomyliłeś mnie z kim innym [emoji23][emoji23][emoji23] Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi