krzysztof1983 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Najczęściej 20 gr Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 A konkretnie? Guma 20g, czy główka 20g, czy cała przynęta 20g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Tego posiadam...a sandacz to nie szlachetna rybka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk... w naszych warunkach TAK i jest TO moja ulubiona rybka , jednak są szlachetniejsze od nich ... "srebrne torpedy" .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Jesli chodzi o srebrne torpedy to nie moje okolice....20 gr plus guma a kij maks 25 gr i guma 4 cale Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 ... moje też nie , ale złapałem bakcyla i pomimo ...... kilometrów ciągnie ; poza tym te kije spokojnie można zaadoptować do łowienia bliżej domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Troć do łowienia na gumę nie wymaga tak dużo od wędki jak sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Tez jestem tego samego zdania ....pod sandacze powinien być kij idealny choć mówią ze wędka nie lowi[emoji225][emoji225][emoji225] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) Troć do łowienia na gumę nie wymaga tak dużo od wędki jak sandacz.Nie mówię o morskich trotkach + - 50 cm , tylko o prawdziwych 1m z "+ " łososiach Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Myśle ze łososie tez.....najbardziej ze wszystkich drapieżnych ryb najgorzej jest złowić sandacza i to jest ryba pod która trzeba mieć dobrze dobrany kii Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 też się o tym nie raz przekonałem szukając ich (sandaczy) z brzegu , z łodzi , w rzekach , w jeziorach , na zaporówkach .... ponad 30 latek ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Nie mówię o morskich trotkach + - 50 cm , tylko o prawdziwych 1m z "+ " łososiach Ja też. Co nie zmienia faktu, że kij nie pełni tak dużej roli. Chyba, że zależy Ci na dystansie. A co do mocy - jeśli to nie jest rzeka, to jak patyk obsluży przynętę, to może mieć i 5lb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 ... no właśnie rzeczne łososie .... , ale nie tu jest wątek o tym .Wracamy do sandaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Dokładnie ...testowałem na sandaczach kij daiwa morethan expert 2,8 m do 35 gr i jakoś tak średnio zadowalające wyniki.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Ponoć mówią, że wędka nie łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Tez tak myśle ale zawsze pomaga[emoji4][emoji4][emoji4] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 (edytowane) Szukam jednego blanku do łowienia rzecznych sandaczy z brzegu, dl. 2,6 -2,7m, który obsłuży główki do 25g+wąska guma 4-5" ale i nada sie do łowienia boleni na cieższe wobki i z dna na cykady typu rh itp, fajnie jak tez głebiej popracuje pod ryba, znajdzie sie cos takiego? Edytowane 21 Września 2020 przez rafal_LBN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Lamiglas Infinity 2,8m do 25 gr 20lb Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Szukam jednego blanku do łowienia rzecznych sandaczy z brzegu, dl. 2,6 -2,7m, który obsłuży główki do 25g+wąska guma 4-5" ale i nada sie do łowienia boleni na cieższe wobki i z dna na cykady typu rh itp, fajnie jak tez głebiej popracuje pod ryba, znajdzie sie cos takiego?Kraag XF 9’ 16lb do takich zastosowań będzie dobrym wyborem. Szybki z mocniejszym dołem, ale progresywnie pracujący pod rybą. Super kijek na jesienną rzekę, taki jaki być powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Z podanych wyżej bardziej skłaniałbym się w stronę lamiglasaZ innych blanków weź pod uwagę jeszcze cd nano w długości 2.6m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Szukam jednego blanku do łowienia rzecznych sandaczy z brzegu, dl. 2,6 -2,7m, który obsłuży główki do 25g+wąska guma 4-5" ale i nada sie do łowienia boleni na cieższe wobki i z dna na cykady typu rh itp, fajnie jak tez głebiej popracuje pod ryba, znajdzie sie cos takiego?Avid AVC86MHF2, mam i do takich przynęt go właśnie używam. Te 25g to wg mnie maks komfortu. Największa moja ryba wyholowana tym kijem. Bardziej bałem się o wytrzymałość plecionki niż kija. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Szukam jednego blanku do łowienia rzecznych sandaczy z brzegu, dl. 2,6 -2,7m, który obsłuży główki do 25g+wąska guma 4-5" ale i nada sie do łowienia boleni na cieższe wobki i z dna na cykady typu rh itp, fajnie jak tez głebiej popracuje pod ryba, znajdzie sie cos takiego?Może ten Matagi TR 86 Super Seabass M widziałem w wątku kolegi Skalka i opis też by się zgadzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Blank Avida ciężko będzie kupić a matagi tr86 ma według mnie za miękka szczytówkę do podbijania rh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Blank Avida ciężko będzie kupić a matagi tr86 ma według mnie za miękka szczytówkę do podbijania rhJa akurat łowie złożonym, ale mozna kupić gotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Dzieki za sugestie, Avidy znam dobrze ale blanki raczej juz nie do kupienia a seryjne kije do mnie wogóle nie przemawiają, mam Avida do 18g z pracowni na topowych komponentach i w porownaniu do seryjnego to przepaść, bede raczej celował w strone Lamiglasa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Ktoś doradzi? Który z tych dwóch blanków będzie lepszy, lepiej spełniał swoje zadanie pod sandacza z opadu. Chodzi mi o charakterystykę, różnice.Nie patrząc na cenę blanku, uzbrojenie i moc. Załóżmy że zakres lb podobny.Xzoga Shitenno czy Kraag XF nano? Edytowane 4 Października 2020 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi