bassy Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Fajna stajnia Czekam na seminarium sandaczowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 bassy jednodniowe seminarium sandaczowe bedzie 5tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 szkoda że się o tym 6 ego nie dowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 szkoda że się o tym 6 ego nie dowiedziałem hahahahaha dobre bassy będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalB Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Czemu Avid 3C66MF nie będzie dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Zastanawiam się nad wędeczką do łowienia na gumki od 5 cm do 9 cm na główkach od 5 do max 15 gr. (myślę ze to rozsądna masa główek pozwalająca łowić zarówno w opadzie jak i na szuranego). Co do rybek to myślę ze najczęściej łowonymi rybkami przez ze mniesandacz, szczupak i okonek.Co do długości wędziska to preferuje taką ok. 2,60m (może być 2,70m) ale nie dłuższa. Oczywiście wędeczka pod stałoszpulowca w wielkości 3000 lub 4000 Czekam na propozycję od naszych wspaniałych zbrojmistrzów. Pzdr. Suchy 498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Ideałem była by wędka o czułej szczytówce (raczej nie wklelejanej) i mocnym dolniku (żeby potrafił przytrzymać ew. przyłów w postaci suma czy karpia) Może jakiś Hot Shot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Hot-Shot, moim zdaniem, to bardzo dobry wybór na te warunki. W przygotowaniu jest artykuł o kijach sandaczowych z cyklu rodbuilderzy prezentują - z pewnością znajdziesz w nim coś dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Witam,Podjedź do mnie do pracowni. Mam zmontowany HS1021F. Powinien załatwić sprawę.Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 W przygotowaniu jest artykuł o kijach sandaczowych z cyklu rodbuilderzy prezentują - z pewnością znajdziesz w nim coś dla siebie Właśnie z niecierpliwością na to czekam, pewnie nie ja sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Hot-Shot, moim zdaniem, to bardzo dobry wybór na te warunki. W przygotowaniu jest artykuł o kijach sandaczowych z cyklu rodbuilderzy prezentują - z pewnością znajdziesz w nim coś dla siebie yes yes yes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 W przygotowaniu jest artykuł o kijach sandaczowych z cyklu rodbuilderzy prezentują - z pewnością znajdziesz w nim coś dla siebie tego mi właśnie brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Dużo zależy od tego w jaki sposób prowadzisz gumy - wykonujesz krótkie czy dłuższe, ale ostre skoki (zważywszy na CB to raczej nie..) albo podrywasz łagodniej, dłuższy opad, szuranki itd..W pierwszym wypadku np.MagBass 17lb, w drugim blank z równie mocnym, sprężystym dołem, ale elastyczną szczytówką, o zbliżonej mocy 14-17lb.. np. Walleye-Popping ExFast, niektóre SpinnBass.A jeżeli wykonuję krótkie ostre poderwania, ostre szuranki, zarówno gumą jak i kogutami (masa przynęt 10-40g)?XSB843 czy XMB843 czy XSB844? Ma chodzić z Curado 201DHSV. Skłaniam się na razie ku temu ostatniemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Witam,radzę się zainteresować nowymi blankami ATC z serii Elite -- Elite innej zagranicznej firmy się chowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Tomku, Elite innej zagranicznej firmy się chowa z całym szacunkiem, ale formułowanie tego rodzaju ocen jest chyba nieco przedwczesne biorac pod uwage fakt, ze seria Elite firmy ATC pojawila sie w Polsce zaledwie kilka tygodni temu, chyba nie zdążyłeś sobie jeszcze wyrobić podstwy do takiego porównania pomijajac fakt, wielokrotnie podnoszony na forum, ze sensowne moga byc ewentualnie porownania konkretnych modeli blankow - porownania marek sa najczesciej tylko wyrazem intencji osob je formułujących Co nie zmienia faktu, iż jedyny blank z serii Elite ATC, który miałem okazję obejrzeć był w moim odczuciu rzeczywiście bardzo ciekwie zaprojektowanym, wysokiej klasy blankiem. Pozdrawiam ps. Jak bedziesz miał okazje,zapytaj się Łukasza Masiaka czy Elite to oficjalna nazwa handlowa dla najnowszej serii blanków ATC - myślałem że nazwa ta została zastrzeżona przez firmę St.Croix, stąd moja wątpliwośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 No ciekawe ciekawe decyzję muszę podjać tak żeby kijek spokojnie miec na czewiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Witam,z jeszce większym sacunkiem, miałem okazję oglądać - dotykać - machać - połowić, gotowym modelem wędki ATC z tej serii na E, oraz dokładnie przyjrzeć się sześciu nowym modelom z tej serii. Porównując te blanki z blankami innej firmy z serii też na E mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że mogą a nawet powiem więcej będą doskonałą alternatywą, jak i nie trafniejszym wyborem w klasie blanków ekskluzywnych. To jest oczywiście moja subiektywna ocena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Wracam do tematu kijka pod 201DHSV i gumy / koguty 10-40g (podbijka, szurany) na sandacza.Po researchu wśród dostępnych na rynku blanków, które doradzali mi koledzy z forum (dzięks za cierpliwość ) oraz rodbuilderzy, na shortliście są:- Batson RX8 XMB844;- Lamiglas IM700 IMC845;- ATC III IMB704 (ISB704?).Pojawiła się w międzyczasie również opcja Avida 66MHF lub 66MF.Kolejny krok to wizyta u p.Irka w FC i mam nadzieję, że po tej wizycie będę mądrzejszy o wrażenia organoleptyczne...Jeśli któryś z kolegów z Wawy / okolic ma kijek uzbrojony na jednym z ww. blanków, bardzo chętnie bym taki kijek obejrzał - piszcie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Marcin, ja mam MB, ale IMB 845, jak chcesz to zapraszam. Tak się zastanawiam czy to pod multki by się nadawało, ale bardzo interesującym blankiem do połowu sandacza jest CB756 trochę HS przypomina paracą,ale nie jest HS. Jak ktoś woli kij bez ugięcia, to MB784 i MB785 Loomisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Ja teraz nie szukam HotShota - szukam właśnie kija z ugięciem, ale dopiero pod sandaczem . Bez sandacza niech ma raczej delikatne przygięcie i momentalne wyprostowanie, a nie ugięcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Czekam z niecierpliwoscią na art o kijach sandaczowych@ Marcinesz a rozważałem turnamenta St croix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Ja teraz nie szukam HotShota - szukam właśnie kija z ugięciem, ale dopiero pod sandaczem . Bez sandacza niech ma raczej delikatne przygięcie i momentalne wyprostowanie, a nie ugięcie . Marcin, ale to nie jest HS, jest to CB, ale z taką harakterystyką że ja zamierzam nim koguty i duże gumy prowadzić. Tam raczej nic poza delikatnym przygięciem szczytówki się nie ugnie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 @pablomten kołek g-loomisa na jerkówkę chyba najbardziej się nadaje, generalnie strasznie mnie ten blank zaskoczył - spodziewałem się czegoś innego po blanku opisanym jako crankbait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 mnie też, i to pozytywnie ale już nie ma trzeba sobie zamówić <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 no wiem ze go sprzatnales mi sprzed nosa, sam jestem sobie winien - oczywiscie pod casta robisz? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi