nyny Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Chyba zapomniałem wspomnieć kij będzie robiony pod korbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Panowie,przyszedł czas na budowanie casta pod sandacza,mógłby ktoś polecić coś z własnego doświadczenia,szybki elektryczny blank? Długość plus minus 2m.2sklad. Wstpenie myslamem nad blaasem slxf6615 1.98 do 15lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 A jaki zakres przynęt ma obsługiwać wędka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Górna granica to 20gram główka plus guma 3-4" srednio łowie 12-15gram plus guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Zobacz na phenixa Black chrome , 14lb świetny pod gumę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 To mogę ci polecić mhx MB843, stc468mxf,kraag f. Na tę kije łowiłem i są ok do takiego zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 (edytowane) Panowie,przyszedł czas na budowanie casta pod sandacza,mógłby ktoś polecić coś z własnego doświadczenia,szybki elektryczny blank? Długość plus minus 2m.2sklad. Wstpenie myslamem nad blaasem slxf6615 1.98 do 15lb Polecam serie Phenixa Black Chrome, w tym przypadku model BCX78ML dla Twoich potrzeb. Elektryczny, szczytowy i bardzo szybki, no i lekki , pod obciążeniem płynnie przechodzi w pół parabole.Ważne, że czuć te 14lb w dolniku. Mniejsze przyłowy w postaci okoni też mu nie straszne, nic mi jeszcze nie spadło z tego kija. Edytowane 18 Lipca 2019 przez maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Panowie blank zacny ale plus minus 2m to nie jest 234 cm, taka wędka się całkiem inaczej zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 No właśnie czytałem o nim,szystko super,tylko ta długość go dyskwalifikuje:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Suzuki już chyba definitywnie odpuszczam.Pytanie uzupełniające, czy jest coś z Matagi krótszego niż 2.60 a dłuższego niż 2,20 do tego o czym pisałem?Jakoś do boronów mnie nie ciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 (edytowane) Matagi Super Shore.Ale Twój zakres przynęt to raczej jest mało realny do osiągnięcia jednym kijem... I cała masa Kraagów XF. Edytowane 19 Lipca 2019 przez pszzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 (edytowane) Coś takiego znalazłem SKXF8616-2N, jak on się w swoim dolnym CW zachowuje? Albo Matagi TR76 Super Shore M w porównaniu z TR86 SUPER? Edytowane 19 Lipca 2019 przez nyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Problem rozwiązany,cast sandaczowy bedzie na blanku kraag...SKXF6611-2N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Matagi SS ML u mnie 8/10-17 g plus ES 4'-4'5" przy plecionce PE 1,0 daje komfort rzutu i podbijania .Matagi TR86 Super S.B. można przyjąć to samo ew max 20 g główka plecionka to samo .Do główek 3-8 g plus ES 4" to ja używam Matagi SS LL ......także można wyciągnąć wnioski w sprawie Matagi SS M -mocy . Jeśli długość ca 2,3 m pasuje to raczej ten ML będzie odpowiedni .Od dołu 4/5 g ale z bardziejtłustą gumą np. kopyto 3-cale.Jest taki boron z F.A. 15 lb rozwiąże Przemku Twoje problemy .Teraz nie pociąga ( rozumiem że nie miałeś do czynienia ) ,ale z pewnością warto się nad nim zastanowić i jeszcze popytać .Dodam jeszcze ,że te Matagi SS od mocy ML w górę to typowo pod gumę/opad blanki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Matagi SS ML u mnie 8/10-17 g plus ES 4'-4'5" przy plecionce PE 1,0 daje komfort rzutu i podbijania .Matagi TR86 Super S.B. można przyjąć to samo ew max 20 g główka plecionka to samo .Do główek 3-8 g plus ES 4" to ja używam Matagi SS LL ......także można wyciągnąć wnioski w sprawie Matagi SS M -mocy . Jeśli długość ca 2,3 m pasuje to raczej ten ML będzie odpowiedni .Od dołu 4/5 g ale z bardziejtłustą gumą np. kopyto 3-cale.Jest taki boron z F.A. 15 lb rozwiąże Przemku Twoje problemy .Teraz nie pociąga ( rozumiem że nie miałeś do czynienia ) ,ale z pewnością warto się nad nim zastanowić i jeszcze popytać .Dodam jeszcze ,że te Matagi SS od mocy ML w górę to typowo pod gumę/opad blanki .Masz jakiś konkretny model tego borona na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 @nyny pisałem wyżej poczytaj o black chromach , ja mam model najdłuższy 14lb , i pod gumy jak najbardziej , łowiłem 5- 6 gr i gumka 4cm po 18 -20 gr i 3 cale i było ok przy najniższym ładnie posyłał i sygnalizował opad , okonki z niego nie spadały , czułość i ładne ugięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 @nyny pisałem wyżej poczytaj o black chromach , ja mam model najdłuższy 14lb , i pod gumy jak najbardziej , łowiłem 5- 6 gr i gumka 4cm po 18 -20 gr i 3 cale i było ok przy najniższym ładnie posyłał i sygnalizował opad , okonki z niego nie spadały , czułość i ładne ugięciePhenixa używam w lekkim wydaniu, oczywiście poczytam ale nie wiem czy bym jakiegoś innej firmy teraz nie chciał spróbować, zwłaszcza takiej której do tej pory nie miałem Ale poczytam, bo złego słowa nie powiem na firme;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Phenixa używam w lekkim wydaniu, oczywiście poczytam ale nie wiem czy bym jakiegoś innej firmy teraz nie chciał spróbować, zwłaszcza takiej której do tej pory nie miałem Ale poczytam, bo złego słowa nie powiem na firme;)Przemek zapomniałeś jeszcze o blankach CD.Ich bym nie wykluczał.https://www.fishingcenter.com.pl/blanki/composite-developments/composite-developments-blanki-spinningowePopatrz na parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Przemek zapomniałeś jeszcze o blankach CD.Ich bym nie wykluczał.https://www.fishingcenter.com.pl/blanki/composite-developments/composite-developments-blanki-spinningowePopatrz na parametry.No własnie troche zapomniałem, a moze troche chciałem juz cos innego.CDekow przewalilem sporo, do teraz mam:BR 7-28gr 2.75 na bolki i czasami szczupaka pogonie z nim, ale do dzigowania to sie srednio nadaje.BR 3-14gr 2..75 na klenio-jazie, genialny patyk. Musialbym pewnie cos w XLSach szukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Czy jakieś opinie o Matagi TR 66 Super Twitching Special ML? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Mam L i M. Nie ma szybszych 2cz blanków na rynku. Nie jest to tylko moje zdanie. Przy swojej szybkości gną się bardzo przyjemnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 No własnie troche zapomniałem, a moze troche chciałem juz cos innego.CDekow przewalilem sporo, do teraz mam:BR 7-28gr 2.75 na bolki i czasami szczupaka pogonie z nim, ale do dzigowania to sie srednio nadaje.BR 3-14gr 2..75 na klenio-jazie, genialny patyk. Musialbym pewnie cos w XLSach szukac.To do kompletu potrzebujesz jeszcze BR 4-18 gr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 (edytowane) Panowie, podpowiedzcie coś na zeda z woblerami w rolach głównych- 2,4-2.6m, 12/14lb, może ciut więcej. Ciężar wobków to 5-10g realnie.W wątku zamianowym/kupna, koledzy zaoferowali stcII PS76mf i CDEXN 792ML. To się nada? Chodzi o zrobienie dystansu wobem przy rzucie i wcięcie sandacza.Opis CDEXN792ML z FC mówi, że woby 4/5-7cm , no ale 9 tek minnow to pewnie nie porobi.Z kolei Premierek 76mf miękki jest, nie wiem jak z wcinaniem sandaczy oraz z ładowaniem 5g wobka. Edytowane 28 Lipca 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@l Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 (edytowane) Mam nadzieje za tydzien bede mial z FishingArt Blaas Slim 2.75 15lb cw 5-25g. wybralem ten blank specjalnie pod takie wobki o ktorych piszesz na Sandacza. Co do wcinania Sandaczy przy lowieniu na woblery to nie przesadzj zazwyczaj jak uderzy w wobler to sie przycina, nie potrzebna do tego rzadna super szybka kosa, wiekszy komfort przy lapaniu Sandaczy na wobler bedziesz mial na kiju z glebszym ugieciem i odrobine "miesistym". Edytowane 28 Lipca 2019 przez Wojt@l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Może powinienem dodać- że to będzie wyłącznie jeziorowe łowienie. W rzece może są agresywniejsze z racji ruchu wody, ale na jeziorze tak nie jest.Kupiłem Beastmastera 5-20 z pierwszej serii, same mięso, ale nie wyobrażam sobie tym wciąć zeda. Poza tym przy 7mkach już klęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi