Maciej 77 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Norbert to może : Vegter Boron Nano 8'3" -8'9" 15 lb lub nieco wzmocnione do 16 lb przy założeniu , że przy 20 g plus 9-12 cm guma jednak smukła u mnie kij w składaniu . Phenix M1 86MH 17 lb lepiej podany górny zakres u mnie 17-25 g plus ES 4'5" na rzece . Elitka 86 M jeśli akcent na lżej lub 86 MH jeśli na górny zakres opisanych przynęt Matagi Super Sea Bass 8'6" lepiej dolny zakres .Chociaż rzucam nim 10- 17 g plus 4'5" ES przy 20 g też ok tylko ja łowię na rzece . Avid 86 M u mnie było 10-15 g plus kopyto 3" rzeka , pewnie coś z Kraaga XF jednak moc omówić z F.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Popatrz jeszcze na Black chrome BCX88MHOd Phenixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Popatrz jeszcze na Black chrome BCX88MHOd Phenixa Świetna propozycja, nawet można zapodać więcej niż te 20g + guma w razie czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 jeszcze jeden mało doceniany Composite Developments Ext nano tylko nie wiem czy 17 lb podoła 12cm + 20 gr , 20lb na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Kurcze jest tego .Bardziej mnie interesuje ta dolna granica .Vegter Boron Nano 8'3" -8'9" ktoś łowił pochwali się, porówna. Maciej77 jak byś miał wybrać tylko jeden , to który z tych co podałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Z tych co podałem to używam teraz lub używałem . Natomiast Matagi Super Sea Bass 8'6" bardzo mi przypasował w przedziale przynęt 10-17 g plus ES 4'5" , ale wiele wskazuje na to , że omawiany Vegter Boron Nano w moim przypadku 8'3" 16 lb /opis 28 g , może spodobać mi się bardziej . Na ten moment kij jeszcze w składaniu , ale sam blank mogłem już ocenić i trochę na " sucho" go powyginać . M1 86 MH Phenix jest od omawianych nieco mocniejszy górą , używam na głębszych dołkach i przy mocniejszym prądzie rzeki - nawet spokojnie 30 g plus ES 4". Tego M1 wybrałem kosztem elitki 86MH , dół jest w nim taki bardziej współpracujący . Jeśli wystarczy długość 7'6" to bardzo dobrze wypada u mnie Matagi Super Shore ML przy niskiej wodzie na rzece długość wystarczająca ,opad gumy można poprowadzić naprawdę dokładnie i ( np. wiatr) komfortowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Dzięki za podpowiedzi teraz już wiem więcej niż wiedziałem wcześniej. ☺️Wszystkim dziękuję za chęć pomocy .☺️???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Jeśli długość 2,3, to polecam Matagi seven m do 25 g i 16 lub.Pieruńsko szybki czuły i lekki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 WitamSzukam kija pod sandacza, średniego Suma na rzekę pod przynety 15cm guma plus obciążenie do 30g, więc całość ok 50g. Mam na oku avida 2.60 do 56g ale na łódź typowo pod opad może by się trafiło coś krotszego ok 230cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 WitamSzukam kija pod sandacza, średniego Suma na rzekę pod przynety 15cm guma plus obciążenie do 30g, więc całość ok 50g. Mam na oku avida 2.60 do 56g ale na łódź typowo pod opad może by się trafiło coś krotszego ok 230cm.Polecam kij na blanku NFC MB706-1 Delta. Szybki i czuły kij do opadu, ale nie kołek. Zapas mocy odpowiedni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Pod takie zastosowanie w zimę dozbroję się w Qualia XSH902H XF lub SH902H. Pierwszy blank bardzo szybki typowo pod gumy, drugi bardziej uniwersalny także do ciągadełek woblery, wahadła. Muszę to jeszcze przemyśleć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Polecam kij na blanku NFC MB706-1 Delta. Szybki i czuły kij do opadu, ale nie kołek. Zapas mocy odpowiedni. Pomyłka.Blank to SJ706-1 Delta o c.w. 1 oz. 17 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Pomyłka.Blank to SJ706-1 Delta o c.w. 1 oz. 17 lb.Domyśliłem się . 17lb trochę lekko, mam avida 17lb i guma 10cm plus 20g to raczej maks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Janek, a może coś ze stajni CD ?Ja szukam poniekąd bardziej uniwersalnego w dlugosci 2,3m do 30g..Na pewno zawitam do FC jak będę w Polsce. PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) Mam CD do 35g ze skróconym o 10cm szczytem. Może nie będę kombinował i przy nim zostanę, wyjął kilka dni temu sandacza 81cm i suma 110. Wrazenia na nim te ryby za bardzo nie zrobiły.Jak coś mnie jednak skusi na zmiany to kupię coś fabrycznego, albo będę polowal na giełdzie na coś fajnego. Edytowane 2 Listopada 2019 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) WitamSzukam kija pod sandacza, średniego Suma na rzekę pod przynety 15cm guma plus obciążenie do 30g, więc całość ok 50g. Mam na oku avida 2.60 do 56g ale na łódź typowo pod opad może by się trafiło coś krotszego ok 230cm.Cześć Janek.Może trochę przydługi{tak jak ten Avid} ,ale możesz obejrzeć na miejscu w Warszawie u Kol.Michała@Fatso -BLAAS F8622-3N.Kij nowy,nawet nie wiem czy Michał go skończył .Cena będzie dobra. Pozdrawiam Tomi Edytowane 2 Listopada 2019 przez tomi101 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Nie jestem pewien, co do realnych możliwości kijka ale wrażenie robił. XZOGA SHITENNO SR-G 76mh2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) Cześć Janek.Może trochę przydługi{tak jak ten Avid} ,ale możesz obejrzeć na miejscu w Warszawie u Kol.Michała@Fatso -BLAAS F8622-3N.Kij nowy,nawet nie wiem czy Michał go skończył .Cena będzie dobra. Pozdrawiam Tomi Dzięki, ale na razie nie mam kasy, albo bardziej mam ale jadę w grudniu do Ugandy i jeszcze muszę trochę rzeczy dokupić, więc są inne priorytety. Dopiero w kwietniu będę myślał poważnie, na razie się orientuję w temacie . Edytowane 2 Listopada 2019 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Domyśliłem się . 17lb trochę lekko, mam avida 17lb i guma 10cm plus 20g to raczej maks.U mnie guma 15 cm i główka 25 g bez problemu, a i więcej da radę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 U mnie guma 15 cm i główka 25 g bez problemu, a i więcej da radę...Rzeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Tak, Wisła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Tak, Wisła.Ok, dzięki, wezmę go pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf8 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Sandacza też porozrywa jak nie dostanie w twarde i też spadnie.Trż ma kruchy pysk w niektórych miejscach.Moim zdaniem nie ma wędki tak świetnej która wyciągnie obojętnie jak zapiętą rybkę.A nawet jak się znajdzie, to i tak nie wszystkim przypasuje.Jak ma spaść to spadnie i moim zdaniem nie ma co narzekać że kij nie dobry bo nie trzyma, bo nie zaciął dobrze, bo coś tam, coś tam.Jak dla mnie wędka ma mi dobrze leżeć i dawać zadowolenie z jej użytkowania nad wodą.A nie się martwić tym że jak mi rybka się zepnie to już coś z kijem jest nie tak i czar zadowolenia pryska, trzeba sprzedać.Nigdy nie lubiłem wędek o wolnej akcji, wyjątkiem jest jak na razie kij muchowy.Zazwyczaj są to fasty i x-fasty.Łowię różne gatunki rybek i choć niektóre kije nie nadają się do danych ryb to i tak na nie łowię bo mi leżą i dają satysfakcje nad wodą.A jak mogę zapytać jakiej wędi używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Co byście polecili , jako łódkową sandaczówke ma ogarniać główki 20-30g i guma do jakiś 5cali bardzo podobał mi się kij na blanku legend Xtreme 610mhf czyli mocny dolnik i czuły szczy dużo mniej kołkowaty niż np 70mhf. Miałem też kraaga elite 20lb i niby idealnie cieniutki szczyt i naprawdę dużo mocy w dolniku, tylko dla mnie ten kij to jakieś 60-70g ogarniał , jakieś to takie za suche i nie pracujące dołem. Szukam blanku długości 6,6-7stopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Kiedyś poleciłbym St.Croix 5S70MHF-2 chociaż jednoczęściówka do tych gramatur też jest świetna (mi jakoś nie przeszkadza jej szczytówka , wręcz przeciwnie - wędka na roboczo została ochrzczona "sure catch" ) Jako jednak że St.Croix wypięło się na rodbuilding aktualnie poszukałym czegoś do zbudowania na Qualii. Mam sezon przełowiony lżejszym patykiem 661M i naprawdę bardzo jestem zadowolony. Myślę że w cięższych modelach też coś znajdziesz, podejrzewam że już MH będzie wystarczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi