Skocz do zawartości

Sposób na robienie wkrętek do przynęt gumowych w kilka sekund.

Melanzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mamy inny wątek z gięciem drutu do stelaży. Pomyślałem, że ten sposób zasługuje na osobny wątek z racji, że ze stelażami ma niewiele wspólnego i osoby używające wkrętek mogą ominąć wątek o robieniu stelaży a to im się może przydać.

Jutro dorzucę napisy PL ale nie sądze by były do czegokolwiek potrzebne.

Pozdr

M

Super sprawa, co prawda z moimi umiejętnościami majsterkowicza nie widzę się jako twórca takich cacek (czekam na kolegów, którzy w przeciwieństwie do mnie takowe zdolności posiadają, to mi zrobią heh), ale ten klip naprawdę jest wart swojego - Pięknie!

....

Banjo nie sądzę że automatyzowanie przyspieszylo bardzo ten proces. Wydaje mi się że jest to tak szybkie ze byłby to przerost formy nad treścią. Można pomyśleć nad gientarka to wyrabiania oczek ale komuś się chce? Ja podczas prób i przy robieniu tego video narobilem tyle wkretek że mi na 2 sezony starczy a i garść kumplowi ostatnio dałem :)

Jak natkne się kiedyś na mniejszą rurkę to wywierce 3 dziurke w moim narzędziu, zamontuje kolejny haczyk i będę mógł trzaskac wkretki do mniejszych przynęt. Zajmnie mi to max 4min i narzędzie będzie przystosowane.

Pozdr

M

Nie do końca zgadzam się. Wszystko zależy ile robisz sztuk. Jeżeli to ma być zarobkowa sprawa to wówczas skraca czas wykonywania, choćby rozciąganie wkrętki. Z maszynki wyciągasz gotową wkrętkę, nie tracisz czasu na rozciąganie.

Twoje rozwiązanie jest super w swojej prostocie i dla większości osób to wystarcza, robiąc masówkę już raczej nie.

Edytowane przez Banjo
  • Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 6 lat później...

Najprościej to kupić.

Problem jest w znalezieniu odpowiednio twardej rurki o małej średnicy. Chyba że potrzebujesz ich do dużych gum to łatwiej znaleźć rurkę.

Na chińskim portalu wychodzi znośnie cenowo, i dobrze jakościowo.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...