harry Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Witam wszystkich, Wybieram się wkrótce na Słowację do Koszyc na Mistrzostwa Świata w Hokeju i chciałem połaczyć to z wędkowaniem (oraz z kosztowaniem piwa i innymi przyjemnościami oczywiście ) Przeglądając różne opcje natrafiłem na rzekę Horn?d która przepływa przez tzw. Słowacki Raj i ma odcinki typowo pstrągowe. Przyznam że mocno mnie to zaciekawiło ponieważ postanowiłem pouczyć się trochę łowienie na muchę. Powiedzcie proszę czy macie jakieś doświadczenia z wędkowania w tym regionie. Może ktoś zna jakąś ciekawą miejscówkę lub nocleg. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.Pozdrawiam.Harry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 witam,byłem tam w zeszłym roku ale nie wędkarsko... jest rzeczywiście przepięknie. widziałem gościa który łowił na muchę, jakiś Słowak. miejsc do spania po drodze do Słowackiego Raju od groma i ciut ciut, nie będzie problemu. aha, w drodze na szlak widziałem piękne pstrągi pod pomostami, ale stały w miejscach gdzie nie wolno łowic:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Byłem, wróciłem i musze ostrzec wszystkich zainteresowanych.TO JAKAŚ POMYŁKA!!! Podjechaliśmy nad Hornad gdzie licencja kosztuje 40 EUR i można dziennie zabrać 4 pstrągi, a spotkaliśmy cyganki piorące w rzece dywany <_< Odradzam wszystkim. 3 dni łowienia i totalne zero. Znaleźliśmy jednego zdechłego pstrąga na brzegu i to tyle. Przejechaliśmy kawał drogi brzegiem szukając miejscówek. Jedyne ryby jakie widzieliśmy to klenie pod mostami. Na brzegach niby górskiej rzeki siedzą kolesie łowiący na robaka. No cóż, przynajmniej Mistrzostwa Świata w Hokeju były super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 O przepraszam, ja widziałem dwa karpie i kilka brzan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi