Skocz do zawartości

Słowacja - Słowacki Raj

harry

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Wybieram się wkrótce na Słowację do Koszyc na Mistrzostwa Świata w Hokeju i chciałem połaczyć to z wędkowaniem (oraz z kosztowaniem piwa i innymi przyjemnościami oczywiście :lol: )

Przeglądając różne opcje natrafiłem na rzekę Horn?d która przepływa przez tzw. Słowacki Raj i ma odcinki typowo pstrągowe. Przyznam że mocno mnie to zaciekawiło ponieważ postanowiłem pouczyć się trochę łowienie na muchę.

Powiedzcie proszę czy macie jakieś doświadczenia z wędkowania w tym regionie. Może ktoś zna jakąś ciekawą miejscówkę lub nocleg.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam.

Harry

• 2 tygodnie później...

witam,

byłem tam w zeszłym roku ale nie wędkarsko... jest rzeczywiście przepięknie. widziałem gościa który łowił na muchę, jakiś Słowak. miejsc do spania po drodze do Słowackiego Raju od groma i ciut ciut, nie będzie problemu. aha, w drodze na szlak widziałem piękne pstrągi pod pomostami, ale stały w miejscach gdzie nie wolno łowic:) pozdro

• 2 tygodnie później...

Byłem, wróciłem i musze ostrzec wszystkich zainteresowanych.

TO JAKAŚ POMYŁKA!!!

Podjechaliśmy nad Hornad gdzie licencja kosztuje 40 EUR i można dziennie zabrać 4 pstrągi, a spotkaliśmy cyganki piorące w rzece dywany <_<

Odradzam wszystkim. 3 dni łowienia i totalne zero. Znaleźliśmy jednego zdechłego pstrąga na brzegu i to tyle.

Przejechaliśmy kawał drogi brzegiem szukając miejscówek. Jedyne ryby jakie widzieliśmy to klenie pod mostami.

Na brzegach niby górskiej rzeki siedzą kolesie łowiący na robaka.

No cóż, przynajmniej Mistrzostwa Świata w Hokeju były super :lol: