Skocz do zawartości

Łowienie w okolicach Oslo

MATAS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie było mnie tutaj mnóstwo czasu chyba dobry rok więc witam całego jerkbaita po przerwie! Przeprowadziłem się do Oslo aby studiowac na UiO.

Jak tylko skończę egzaminy to zaopatrzę się w sprzęt wędkarski i zacznę łowienie na casting. Stąd też moje pytanie:

Czy ktoś z was łowił kiedyś w okolicy Oslo? Mieszka w okolicy?

Interesują mnie głównie ryby łososiowate ale każda informacja będzie dla mnie bardzo przydatna.

Swoją drogą to mam kapitalną relacje fotograficzną z mojego guide'ingu podczas jesieni w północnej Skandynawii (pare metrówek, ryby morskie itp). Więc jeżeli byłoby zainteresowanie abym wrzucił coś takiego to dajcie znac a postaram się znaleźć trochę czasu.

A tutaj fotka z tego tygodnia, w Oslo Fiord pływają łososie i trotki blisko brzegu.

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/216006_10150153864433020_686503019_6753382_1277914_n.jpg

Cześć, ja mieszkam na południe od Oslo w miescowości As :D Na fiordzie w Drobak widziałem dwóch norwegów z muchówkami, pewnie polowali na łososiowate, ale przy mnie nic nie wyjeli :D Fajne zdjęcie, na fiordzie w Drobak nie pokazują się takie rybki przy powierzchni, jedynie śledzie, pozdrawiam.

Witaj Mateuszu! Wszystkiego najłowniejszego na nowym miejscu!

Swoją drogą to mam kapitalną relacje fotograficzną z mojego guide'ingu podczas jesieni w północnej Skandynawii (pare metrówek, ryby morskie itp). Więc jeżeli byłoby zainteresowanie abym wrzucił coś takiego to dajcie znac a postaram się znaleźć trochę czasu.

Czekamy. Znając Twoje fotograficzne zacięcie i pewnie fajne miejsca, które obfotografowałeś, będzie to fotograficzno-wędkarska frajda.

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...

Ujście Akerselvy. Kręcą się trotki, a czasem i trocie. Miejscowi używają 20-30 gramowych pilkerów ciągniętych w sposób boleniowy i czasem łowią. Woblerów te ryby w życiu nie widziały i głęboko schodzący, śledzikokształtny, postawiony w nurcie potrafi dać się zeżreć bardzo wiele razy.. :D

• 3 tygodnie później...