MATAS Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Witam! Nie było mnie tutaj mnóstwo czasu chyba dobry rok więc witam całego jerkbaita po przerwie! Przeprowadziłem się do Oslo aby studiowac na UiO. Jak tylko skończę egzaminy to zaopatrzę się w sprzęt wędkarski i zacznę łowienie na casting. Stąd też moje pytanie: Czy ktoś z was łowił kiedyś w okolicy Oslo? Mieszka w okolicy? Interesują mnie głównie ryby łososiowate ale każda informacja będzie dla mnie bardzo przydatna. Swoją drogą to mam kapitalną relacje fotograficzną z mojego guide'ingu podczas jesieni w północnej Skandynawii (pare metrówek, ryby morskie itp). Więc jeżeli byłoby zainteresowanie abym wrzucił coś takiego to dajcie znac a postaram się znaleźć trochę czasu. A tutaj fotka z tego tygodnia, w Oslo Fiord pływają łososie i trotki blisko brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Cześć, ja mieszkam na południe od Oslo w miescowości As Na fiordzie w Drobak widziałem dwóch norwegów z muchówkami, pewnie polowali na łososiowate, ale przy mnie nic nie wyjeli Fajne zdjęcie, na fiordzie w Drobak nie pokazują się takie rybki przy powierzchni, jedynie śledzie, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Jest gdzieś w okolicy rzeka do której wchodzą łososie i łowiłeś na niej? Ja mieszkam w Kringsjå, mam jakies 10min do jeziora Sognsvann , ale jeszcze nie sprawdzalem co tam zyje, z fotek wiem ze sa potoki. 28 kwietnia przyjedzie do mnie sprzet z PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Rzeka Glomma napewno Nie łowiłem w niej jeszcze, od maja zaczynam na jej dolnym odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier.janusz Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Witaj Mateuszu! Wszystkiego najłowniejszego na nowym miejscu! Swoją drogą to mam kapitalną relacje fotograficzną z mojego guide'ingu podczas jesieni w północnej Skandynawii (pare metrówek, ryby morskie itp). Więc jeżeli byłoby zainteresowanie abym wrzucił coś takiego to dajcie znac a postaram się znaleźć trochę czasu. Czekamy. Znając Twoje fotograficzne zacięcie i pewnie fajne miejsca, które obfotografowałeś, będzie to fotograficzno-wędkarska frajda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Panowie ,a jak z opłatami?Zapowiada się,że będę 2 tyg w Oslo w czerwcu.Proszę o jakieś informacje jak dokonać opłat i ile pieniążków za to może być .Interesują mnie głównie łososiowate rybska.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Ujście Akerselvy. Kręcą się trotki, a czasem i trocie. Miejscowi używają 20-30 gramowych pilkerów ciągniętych w sposób boleniowy i czasem łowią. Woblerów te ryby w życiu nie widziały i głęboko schodzący, śledzikokształtny, postawiony w nurcie potrafi dać się zeżreć bardzo wiele razy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi