RulleZ Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Jutro jak bede mial chwile zrobie patrol to podpowiem gdzie sie pokrecic. jak nad Pilicą to zostaw jakiś znaki na drzewach bo śnieg ma padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Zobaczymy co Pilica przyniesie, jak nie to w samochód i podjadę nad ujście Radomki... żonę do wyjazdu przekonam plenerami fotograficznymi.Polecam zacząć od mostku w Woli Chodkowskiej i poruszać się w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Polecam zacząć od mostku w Woli Chodkowskiej i poruszać się w górę Najpierw Pilica, potem ewentualnie Radomka jak okoliczności pozwolą. Nad Pilicą z wędką jeszcze nigdy nie byłem więc ciekaw jestem jej bardzo. Sprzęt kleniowo-okoniowy naszykowany, woblery i obrotówki wybrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Dosyć ciekawym miejscem na Pilicy, jest jej końcowy odcinek a dokładnie okolice mostu w Mniszewie na DK 79 jak i samo jej ujście.Teraz ryba objęła zimowe stanowiska i trudniej będzie skusić wybrednego marudera. Radomkę znam od Jedlińska, do ujścia. To bardzo ładna rzeka, lecz kapryśna i często wymaga brodzenia. Uchowały się w niej jeszcze resztki sporej ryby, bardzo cwanej i nie głupiej. Radomka otworzyła się dopiero przede mną, gdy spinning zostałem w szafie a zacząłem ją obławiać sztuczną muchą. To jest to! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 W Białobrzegach możesz się pokręcić za okoniem ,na obydwu stawach .Byłem wczoraj ganiają nieźle ale na samym środku .Ciężko dorzucić paprochem ale 35cm siadło .A i szczupaki są ale to są niezłe cwaniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Właśnie zastanawiam się nad zakupem muchówki Zarówno Radomka jak i Pilica (oraz mniejsze rzeczki w pobliżu) byłyby fajnym poligonem doświadczalnym przed wypadem np. w Bieszczady 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Paweł, nie ma się nad czym zastanawiać. Ja żałuję, że tak długo się wahałem, no ale ... lepiej późno niż wcale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Kołowrotek muchowy już mam W święta pewnie spotkam się z kumplem, którego Tata łowi w kadrze, więc może podpowiedzą jaki sprzęt wybrać na początek Coś czuję, że mnie namówiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz00100 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 No to super Jeśli wolno mi coś zasugerować, to przy naszych lokalnych wodach nie pakuj się w sprzęt powyżej #4. Jakby co, to pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Myślałem o #5 i w sumie tylko tej klasy sprzęt miałem w ręce.. Hmm.. Grzechu ma przekrój sprzętu w każdej klasie, więc będzie co macać przy Świątecznym bimbrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Paweł jak już kupisz muchę daj znać ,pokarzę parę fajnych miejsc na wiosnę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) Coś czuję, że w przyszłym sezonie odkryję na nowo moje wędkarstwo Na pewno się odezwę Edytowane 9 Listopada 2016 przez Thrill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Panowie, spokojnie, ja ze spiningiem chcę jechać a Wy o muchówce. Jak mi się spodoba to będę częściej nad Pilicę zaglądał. Co do DK 79 to czasem korzystam z niej zamiast DK17, i most w Mniszewie jak i skansen bojowy kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Muchówka to plany na przyszły sezon W Mniszewie, jadąc od Warszawy przed mostem skręcamy w lewo i tak jak nas dróżka prowadzi, dojedziemy nad samą Wisłę przy ujściu Pilicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 W Białobrzegach możesz się pokręcić za okoniem ,na obydwu stawach .Byłem wczoraj ganiają nieźle ale na samym środku .Ciężko dorzucić paprochem ale 35cm siadło .A i szczupaki są ale to są niezłe cwaniaki a tak z ciekawości, to te stawy:- przy urzędzie miasta?- na wylocie DK48, przy ulicy Młynarskiej? a sklep wędkarski znajdę w razie W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 To są dwa stawy po obu stronach drogi ,jeden z wejściem od Pilicy.Co do sklepu to nie wiem ,ale myślę że coś w Białobrzegach powinno być .Jak byś leciał z W-wy to w Grójcu u Wąsala mogę polecić .Mają chyba prawie wszystko co potrzebne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 mam nadzieję, że jednak zamiast w sklepie będę nad wodą ... jutro rano pierwsza sesja. Obym miał co pozytywnego napisać i ewentualnie pokazać w tym wątku po powrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Poranny śnieg mnie nie zniechęcił, ale ryby pewnie tak. Miedzy 10-14 spacer na zero, tak samo jak wieczorna sesja koło Emaus. Zadaję sobie pytanie: Gdzie jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) A okonie nie biorą na jeziorkach w Białobrzegach ,ja co prawda byłem 30min u siebie:dwa średnie okonie i szczupły obciął,ale szczupły wcale nie był szczupły .Połakomił się na 3cm twisterka ,chyba chciał się dopchać na wieczór do oporu . Edytowane 11 Listopada 2016 przez michal7709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Jutro, czyli dziś:- powyżej mostu w Pacewie na 0ryb i -1 wobler z garażowej wyprzedaży jb.pl- poniżej mostu w Białobrzegach szczupły 58cm pięknie najedzony i -2 woblery. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Przy mostku, który prowadzi do Biejkowa też jest kilka fajnych miejscówek Na googlach znajdziesz trasę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Na przyszły raz będę pamiętał. Spodobała mi się Pilica dużo wysp/wysepek ciekawych do obłowienia. Biejków był pomysłem na sobotę bardzo rano jednak odpuściłem ze względu na pogodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Daj znać jak będziesz się wybierał na Pilicę w przyszłym roku Możemy zorganizować mały spływ pontonem Do Białobrzeg mam najbliżej jeśli chodzi o Pilicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Dam, jak się okręgi dalej będą dogadywać to od ujścia Drzewiczki do Wisły będę mógł Pilicę lepiej poznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Wczorajszy patrol , seledyn jak zwykle czujny za przelewem . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi