Skocz do zawartości

Pilica i okolica

michal7709

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam zacząć od mostku w Woli Chodkowskiej i poruszać się w górę ;)

Najpierw Pilica, potem ewentualnie Radomka jak okoliczności pozwolą. Nad Pilicą z wędką jeszcze nigdy nie byłem więc ciekaw jestem jej bardzo. Sprzęt kleniowo-okoniowy naszykowany, woblery i obrotówki wybrane.

Dosyć ciekawym miejscem na Pilicy, jest jej końcowy odcinek a dokładnie okolice mostu w Mniszewie na DK 79 jak i samo jej ujście.Teraz ryba objęła zimowe stanowiska i  trudniej będzie skusić wybrednego marudera.

Radomkę znam od Jedlińska, do ujścia. To bardzo ładna rzeka, lecz kapryśna i często wymaga brodzenia. Uchowały się w niej jeszcze resztki sporej ryby, bardzo cwanej i nie głupiej. Radomka otworzyła się dopiero przede mną, gdy spinning zostałem w szafie a zacząłem ją obławiać sztuczną muchą. To jest to!

• Like 1

W Białobrzegach możesz się pokręcić za okoniem ,na obydwu stawach .Byłem wczoraj ganiają nieźle ale na samym środku .Ciężko dorzucić paprochem ale 35cm siadło ;) .A i szczupaki są ale to są niezłe cwaniaki :D

a tak z ciekawości, to te stawy:

- przy urzędzie miasta?

- na wylocie DK48, przy ulicy Młynarskiej?

a sklep wędkarski znajdę w razie W?

To są dwa stawy po obu stronach drogi ,jeden z wejściem od Pilicy.Co do sklepu to nie wiem ,ale myślę że coś w Białobrzegach powinno być .Jak byś leciał z W-wy to w Grójcu u Wąsala mogę polecić .Mają chyba prawie wszystko co potrzebne .

A okonie nie biorą na jeziorkach w Białobrzegach ,ja co prawda byłem 30min u siebie:dwa średnie okonie i szczupły obciął,ale szczupły wcale nie był szczupły :) .Połakomił się na 3cm twisterka ,chyba chciał się dopchać na wieczór do oporu :D .

Edytowane przez michal7709

• 1 miesiąc temu...