michal7709 Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgadzam się fererro ....na spina to trzeba bo to bardziej po polsku umieć łowić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Witam, czy jest ktoś na forum kto wędkuję nad Pilica w okolicach Spały? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 12 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Tomasz ja łowię poniżej Spały ,jakieś 15km ,a o co chodzi może pomogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 No teraz to już po ptakach, byłem w weekend w sumie też ładna rzeka, 3 okonie po 25 cm i nic więcej. Spała też ok jak na miasteczko bez zadnego sklepu spożywczego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Witam za tydzień chce się wybrać nad Pilicę, jaka tam woda? Niska wysoka czysta mętna:) ktoś coś łowi w przyujściowych odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Woda duza i metna ,ale jak bylo cieplej i mniej wody cos tam sie dzialo... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Dwa małe klonki i dużo świeżego powietrza Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam jak tam woda w Pilicy, czysta, podniesiona? Interesuje mnie rejon Warki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luis Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Witam jak tam woda w Pilicy, czysta, podniesiona? Interesuje mnie rejon Warki Woda w Pilicy w Warce jest już całkiem fajna. Stan wody na tą chwilę wynosi 154 cm i przepływ 30,5 m3. (czujnik wody Białobrzegi.)Byłem w zeszłym tygodniu na muchę i woda zaczyna ładnie żyć. Jakby co, to pytaj, jestem na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTO70 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 W Sulejowie na Pilicy przy moście woda sporo opadła ,porobiły sie nawet wysepki .Sporo roslinności przybrzeżnej , co do poziomu to nie napiszę bo przejeżdżam autem i tylko spoglądam na boki z mostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 No teraz to jakieś 5 dni za późno:) skoczyłem nad Rawkę w okolicach Puszczy Bolimowskiej Ładna pogoda kilka konkakcikow z tuba ale ogólnie na zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Panowie podbijam temat.Zastanawiam się nad jakimś sobotnim wypadem nad Pilicę, może ktoś polecić jakieś w miarę dzikie miejsce z małą ilością ludzi/kajaków? Też takie żeby nie było zbyt płytkie? Chodzi oczywiście o klenie, chociaż marzy się brzanisko.... Jest w ogóle sens drążyć ten temat czy wyrzucić go z głowy tak szybko jak się pojawił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Jest w ogóle sens drążyć ten temat czy wyrzucić go z głowy tak szybko jak się pojawił?Myślę, że Pilica i spontaniczny, jednorazowy wypad nad jej wody to nie jest dobre rozwiązanie tym bardziej przy tym stanie wody co teraz. Na Twoim miejscu odpuścił bym sobie a w zamian tego wybrał się nad inne, dwie mniejsze mazowieckie rzeki Tam przynajmniej jest szansa na jakiś kontakt z rybkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Myślę, że Pilica i spontaniczny, jednorazowy wypad nad jej wody to nie jest dobre rozwiązanie tym bardziej przy tym stanie wody co teraz. Na Twoim miejscu odpuścił bym sobie a w zamian tego wybrał się nad inne, dwie mniejsze mazowieckie rzeki Tam przynajmniej jest szansa na jakiś kontakt z rybkami To ja się podłączę pod temat, na co dzień (tak na prawdę co tydzień) łowię na Bzurze i okazjonalnie na Wkrze. Jakie rzeczki masz na myśli? Szukam alternatywy i urozmaicenia. Osobiście mam tak, że Bzura darzy częściej niż Wkra ale są to rybki zdecydowanie mniejsze. Z kleniowaniem zaczynam dopiero... Jestem zdecydowanie NOKILL, także można pisać śmiało, chociaż na priv. Chętnie też z kimś bym się ustawił na wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 łowię na Bzurze i okazjonalnie na Wkrze. Jakie rzeczki masz na myśli? Szukam alternatywy i urozmaicenia. ... i trzymaj się tej Bzury skoro darzy częściej To nie rzeka obfitości ale potrafi wynagrodzić cierpliwość, uwierz na słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokkal Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Woda w Pilicy w Warce jest już całkiem fajna. Stan wody na tą chwilę wynosi 154 cm i przepływ 30,5 m3. (czujnik wody Białobrzegi.)Byłem w zeszłym tygodniu na muchę i woda zaczyna ładnie żyć. Jakby co, to pytaj, jestem na bieżąco.Jak tam z muchą na Pilicy?Udalo się coś podejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTO70 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Znalazłem artykuł na tema Pilicy - Sulejów i okolice - plany na pogłebianie i regulację rzeki https://www.epiotrkow.pl/news/Pilica-w-Sulejowie-w-koncu-zostanie-poglebiona-,33564 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
este Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Znalazłem artykuł na tema Pilicy - Sulejów i okolice - plany na pogłebianie i regulację rzeki https://www.epiotrkow.pl/news/Pilica-w-Sulejowie-w-koncu-zostanie-poglebiona-,33564 Robert, za kilka dni wybory, ja tak zrozumiałem ten artykuł :-)W Piotrkowie obecny burmistrz (co się prezydentem mianował) obiecuje Bugaj naprawić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERTO70 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Jak tak to szkoda bo myslałem że jest nadzieja że w końcu ktoś sie weżmie i zrobi troche porządku na tej zaniedbanej wodzie .Pozdrawiam Sławek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newbie90 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Podbijam temat, łowi ktoś w okolicach Bialobrzegow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Ja łowię w okolicach Wyśmierzyc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newbie90 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Napisałem priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykS Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Witam. Jak tam Pilica w okolicy Maluszyna? Wędkował ktoś? Planuje jakiś wypad weekendowy ze spinningiem. Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Spininguje ktoś w okolicy Sulejowa ? jak tam wygląda sytuacja ? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newbie90 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Witam, odswiezam wątek. Z racji długiego weekendu w rodzinnych stronach, sezon przyszło mi otwierać na Pilicy. Mam do niej sentyment, stawialem tu swoje pierwsze wedkarskie kroki, jeszcze ze splawikiem Tym razem postanowiłem spróbować swoich sił w poszukiwaniu boleni, po około dwóch godzinach i oblowieniu kilku miejscowek, wreszcie udało się dostrzec aktywność tego gatunku. Efektowny atak na drobnice, w małym warkoczu. W drugim rzucie udało się skusić rybę do brania, pewnego, mocnego, jak na bolenia przystało. Ryba po braniu odjeżdża na dobre 15m, jest bardzo silna, lecz bardzo dobrze zapieta, udaje się ją wydobyć na brzeg. Szybkie mierzenie, forumowy stykacz, niestety nie mam ze sobą żadnego statywu, stąd bardzo słabe zdjęcie, niemniej ryba dała mi mnóstwo radości, tym bardziej że to pierwszy bolen z tej rzeki, a dla takiego amatora jak ja, całkiem niezły okaz - ręce się trzęsły 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi