zator Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Witam, mam pytanie czy ktoś się orientuje czy w chwili obecnej w okolicy Warki stan wody pozwala na wędkowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newbie90 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Z tego co mi wiadomo, odbywa się tarło uklei, jeśli interesują Cię bolenie, to dobry czas na połów, co do wysokości wody się nie wypowiem, w weekend będę w rodzinnych stronach(bialobrzegi-wysmierzyce), pewnie ruszę gdzieś z wędka, ale do tego czasu sytuacja może się zmienić o 180 stopni, reasumując, najlepiej przekonać się samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 No ja jadę w poniedziałek wysoką wodą na Wiśle może coś wpłynie do Pilicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Czy coś bierze na "szynie" i w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Dzisiaj wracałem z Kielc i przejeżdżałem przez pilicę na s7. Za dużo nie dało się zobaczyć przy tej prędkości ale wyglądało na to że woda w korycie - stan zachęcający do łowienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Ja byłem w sobotę i niestety było głucho i cicho. Liczyłem na tarło uklejki, ale albo jest po, albo ukleja trze się gdzies indziej. Woda jest niezła, ale nie jest to na tyle wysoki stan, który zawsze dawał ryby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolomistrz7 Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Również byłem w sobotę, był mały szczupaczek, okonek i klenik spadł W tle widoczne Wyśmierzyce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 3 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 Witam macie może jakieś info z ostatniej chwili ja byłem 2 tygodnie temu okolice Myślakowca zaraz za mostem kleniowo Brzanowa woda ale tylko klenie 30+ i nic większego się nie uwiesiło ,z jaziami ogólnie lipa od długiego czasu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Cześć.Zna ktoś może obecny stan Pilicy? Najlepiej odcinek Białobrzegi - Biała Góra.Pytanie nawet nie tyle o ryby co stan wody bo chcemy się wybrać na spływ pontonem. Dzięki za wszelkie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian3023 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Pogodynka, mapa monitor, tam możesz sprawdzic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/151200120Pod linkiem masz wszystko na temat Pilicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) To po Pilicy da się popływać pontonem(z silnikiem)? Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez #Nord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Dzięki za info.Pontonem na wioslach. Silnik jak na razie bez testów zostawiony na jeziora. No właśnie pewny nie jestem czy się da. Google ma zdjęcia stare, sprzed kilku lat. Gość od spływów twierdzi, że woda tak do pół uda/kolan. Podany link twierdzi co innego. Sam już nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Dwa tygodnie temu płynąłem kajakiem i w wielu miejscach trzeba kajak pchać. Stan wody jest tragiczny w najlepszych dołkach widać dno przez wodę. Wszystkie zaczepy wyszły nad wodę na odcinku Maluszyn-Przedbórz o pontonie można zapomnieć jak jest dalej nie wiem. jeśli chodzi o ryby jest to najgorszy rok odkąd pamiętam prawdopodobnie ryba zeszła na niższy odcinek rzeki. Na YT są nawet filmiki jak chłopaki w okolicach przedborza bez problemów przejeżdżają koryto rzeki samochodami w poprzek. Być może ostatnie deszcze coś poprawiły ale naprawdę musi dobrze popadać by było lepiej. Nawet już głośno robi się o tragicznie niskim poziomie wody na zalewie sulejowskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 My planujemy od Bialobrzegow, więc sporo w dół rzeki. Może tak źle nie będzie.A jakby co będzie zaprawa przed Runmagedonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 PSIL daj znać jak odwiedzisz Pilice na tym odcinku, ciekaw jestem jaki jest stan wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 W okolicy Stobnicy, przy "wiszącym moście", w najgłębszym miejscu woda do pół łydki. Mizeria... Przed wczoraj próbowałem tam łowić, ale niestety, po pół godzinie liczna rodzina przyszła się wykąpać i nawet jeśli jakieś rybki były, to pochowały się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Nie ma problemu. Jak dotrzemy nad wodę to napiszę jak to wygląda w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 No to tak.Lekko za mostem w Białobrzegi h jest tak za jaja pod pempek. Szału nie ma ale płynąć idzie. O ewentualnych sukcesach i stanie wody poinformuję po skończeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Wyprawa skończona.Stan wody różny. Najczęściej od kolan do pasa. Kilka miejsc gdzie trzeba było wysiąść i popchnac. Kilka takich po parę metrów głębokości. Stan ryb do końca nie znany. Woda mocno zamulona, więc i ryb bardzo nie było widać. Z wydlubanych. Kilka kleni na smuzaka choć bez szału. 20-30 cm. Jedno potężne branie u znajomego na kiju. Wędka 5-15 wygięła się jak sołtys przed proboszczem. Niestety po jakichś 15 minutach żyłka się poddała. Łowienie z brzegu możliwe ale tylko w bardziej uczeszczanych kawałkach. Poza nimi chaszcze nie do przebycia albo na mocny masochizm. Nastawienie głównie na klenie jeśli idzie o spinning. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Ile dni spływaliście ile km jaki ponton? Rzuć jakieś szczóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam ja nad Pilicą sie wychowalem i powiem tak jak jest niski stan wody to proponuje elektryka sroba jak naj wyzej w gore wychodzisz lodka lub pontonem w gore rzeki a spowrotem splyw na elektyku co by sie na wioslach nie meczyc .Jeszcze jedna rada polecam z rana bo pozniej kajakow jak na autostradzie. Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez michal7709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Prawie dwa dni. Start był w piątek późnym popołudniem, na miejsce dotarliśmy w niedzielę o 13.Trasa most w Bialobrzegach "plaża" w Białej Górze.Ponton to Kolibri 6 osobowy, 4 metry długi, modelu niestety nie pamiętam. Drogą wyszło 20 km, więc myślę, że rzeką można spokojnie te 5 jeszcze dołożyć. Im bliżej Warki tym kajaków faktycznie więcej, dużo więcej. Na szczęście my plynelismy wolniej i to oni musieli nas omijać. Nurt dość silny. W dół można rzece zostawić robotę, w górę bez silnika nie podchodz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zawsze chciałem urządzić taki spływ Narwią ale nie było z kim a samemu tak nie za bardzo.Ewentualnie Liwcem ale wtedy raczej kajak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolomistrz7 Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Powyżej zdjęcie Pilicy z mostu w Przybyszewie - niestety tym razem byłem bez wędki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi