Skocz do zawartości

Pilica i okolica

michal7709

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Może chodziło ci o Radomszczańskie? Dokładniej okręg piotrkowski? Tak możesz  po obu stronach rzeki. Strona nie ma znaczenia ale dopiero od ujścia czarnej włoszczowskiej w tym okręgu (RP2). Chyba że wykupiłeś też okręg częstochowski od źródeł do czarnej włoszczowskiej (RP1).

Panowie, mając opłacone radomskie można łowić po obu stronach Pilicy?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Obwód rybacki rzeki Pilica nr 5:

25. Rzeka Pilica (od ujścia rzeki Drzewiczka do mostu drogowego w Białobrzegach wg. dawnego przebiegu trasy E-7) wraz z wodami jej dopływów oraz wody starorzeczy i innych zbiorników wodnych o ciągłym dopływie lub odpływie do wód tych cieków, z wyłączeniem rzeki Drzewiczki,

26. rzeka Mogielanka (od jej źródeł do jej ujścia do rzeki Pilica) ,

27. zbiornik Błędów,

28. jezioro Świdno,

29. jezioro w Białobrzegach powyżej mostu drogowego (stary przebieg trasy E-7),

30. jezioro w Białobrzegach poniżej mostu drogowego (stary przebieg trasy E-7).

Obwód rybacki rzeki Pilica nr 6:

31. Rzeka Pilica (od mostu drogowego w Białobrzegach do jej ujścia do rzeki Wisła) wraz z wodami jej dopływów oraz wody starorzeczy i innych zbiorników wodnych o ciągłym dopływie lub odpływie do wód tych cieków),

32. jezioro w Brzeźcach,

33. jezioro Wodanowskie.

• Like 1

• 3 miesiące temu...

https://facebook.com/watch/?v=273896784035689

Łza się w oku kręci. Pamiętam stare dobre czasy, kiedy to z plaży łowiąc na mąconego (ciekawe kto pamięta taką metodę) szło się na lody albo oranżadę w woreczku;-). Jakież to piękne ryby w tym rejonie wychodziły.

Teraz takie nowe, wybetonowane - trochę dziwnie czuje się człowiek... czas mija nieubłaganie....

• Like 1

Czasem trafi się mikro kleń i ledwo wymiarowy bolek. Na moim odcinku woda elektryzuje więc nie ma szans na nic więcej.

Pilicę to załatwił zalew sulejowski. Pamiętam czasy, kiedy w lato w Białobrzegach przejść się nie dało na drugą stronę, nawet w kąpielówkach, bo tak głęboko było. Teraz piach. Więc gdzie te ryby mają się uchować. Pewnie boleń jest jedyną rybą, na którą warto się nastawiać.

• Like 1

Potwierdzam to co pisze Pawel ja stary nie jestem 40+ i pamietam dolki na zakretach 3-4 m ale moj tata opowiadal jak nie bylo Sulejowa to w tych miejscach bylo tak ( nie bylo wtedy echa ) to brali tyke 12m i dna nie siegali to byla woda !!! A teraz jak bylem za kleniami to tam gdzie w zeszlym roku byly ladne kluski i baski to widy po kostki .Malo tego tam ta woda sie trzymala przez ok 30 lat a teraz piach az zal bylo patrzec ech......

• 10 miesięcy temu...

Zawsze gdy jadę Z Krakowa do Warszawy to zjeżdżam na godzinkę dwie w Białobrzegach by pochodzić trochę ze spinem. Woda bardzo fajna i czysta ( chodzi mi o klarowność ) Ostatni raz byłem w zeszłym tygodniu nie pożałowałem 2 szczupaczki około 60 cm i kleniki 40 + w dwie godzinki to naprawdę niezły wynik. 

• Like 1

• 1 rok później...