FidoAngel Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) Witam, jak w temacie, proszę o informacje o okoniówce, dwie części, pod korbę. Może ktoś się nie polubił z takim kijkiem Edytowane 6 Listopada 2016 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 A nie lepiej uderzyć prosto do źródła: @Rafał Bednarkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Ale Rafał nie spełnia wymogu, że "się nie polubił z takim kijkiem" wręcz przeciwnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 CzescJesli chodzi o niewklejki(osobiscie juz dawno nie uznaje-rzecz gustu oczywisicie)o czuloscu wklejki to moge polecic tego kija ktorego na szczescie dla mnie nie kupiles od Rafala ostatnio a ja bylem w kolejce.po Tobie:)))Mowa o modelu Corto 610L. Jak dla mnie kij peterda. Jesli chodzi o czulosc i szybkosc to osmiele sie posadziac go w moich subiektywnych odczuciach o lepszosc wzgledem Phenixa Fx i Tx ktore posiadam a zapewne niedlugo w zwiazku z tym zawitaja na gielde;)) Tak, tak wiem zaraz bedzie ze ten czy tamten jest lepszy i na odwrot. Bardziej mi chodzilo o to zeby kolega sprobowal niewklejki. Akurat ten model Corto szczyt ma 0.9 a Graphiteleader ma widzialem nawet 0.6 wiec przypuszczam ze tamte jeszcze bardzie sa czule.Ot tyle moich wywodow;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) Pogadaj z Marcinem (@Marcyś) o ściągnięciu jakiegos wyższego modelu solida Major Craft, np Crostage. Edytowane 28 Października 2016 przez Żbiku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 28 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 @szpaczek, z tych "niewklejek" które albo testowałem albo miałem to żadna, absolutnie żadna, mi nie podpasowała do leciutkich (1-5g) główek.Powyżej 5g jak najbardziej tubular może być. Wiem, że to nowe (w sensie modelu) Corto to była okazja, że to naprawdę petarda ale nie byłem w stanie się przełamać @Żbiku, to co proponujesz jest do przemyślenia ale na razie wytypowałem ze dwa kija z tych z tematu i tą drogą podążam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Wiadomo kazdy ma swoje preferencje. Ja przyznam szczerze ze rzadko lowie ponizej 3gr a od swieta 1-2gr. Mysle ze w/w Corto spokojnie podola od 2 gr. W/w corto to mega szpada i nie kazdy lubi takie kije. Zupelnie inaczej pracuje(gasnie)od fx701 ktory sie nieco giba. Mysle ze jakbys mial mozliwosc to pomachaj Kongerem Paladin Perch w dl 2m. Ten kijek tez jest zacny. Jest szybki i Ma bardzo gibki szczyt ale "wysztywnia" sie progresywnie. Odziwo w tym kiju szczyt zachowuje sie jak wklejka. Mysle ze 1gr spokojnie ogarnie. Z tym ze to tez jest niewklejka ktorej szukasz. W temacie wklejek niestety nie pomoge za wiele.Powodzenia w poszukiwaniach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 a do jakich główek/gum ma być ten Solid Tip ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) A witam, ładnie się zwykły wątek rozwija ,szukam czegoś od 1g-5g(6). Nie łudzę sie, że 1g opad zobaczę, bo nawet tego nie potrzebuję, ale ma rzucić na 6Lb plecionce parę metrów. w zasadzie 3,5g to główny ciężar rzutowy (+ 2"-3" kajtek") I bardzo ważny parametr- zapas mocy bo bolek 70-tak czy taki sandacz to normalka przy moim łowieniu, jeden na wyjazd to prawie norma. O czułości, mimo wklejki to tylko tak dla pamięci bo być musi. Edytka, Ciągle, mimo skosztowania wielu patyczków, łowię Mikrosem Edytowane 29 Października 2016 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Nabyłem ostatnio Matagi super Shore LL do 7 gram, od 3 gram plus kajtek ładnie już widać opad i to na żyłce, zobaczymy jak będzie na plecionce ;-) poczytaj o tym kijku bo zapas mocy ma napewno ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Matagi jakoś mi nie podeszły, najlepszy TR69 A jax się wydawał, czułość kosmiczna ale to nie to. Aaaa opad 3g+kajtek to chyba na wszystkim widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 To ja polecę wklejkę Major Craft Firstcast S732UL 1-5lb, 0.4-5g. Rzuca i prowadzi się bardzo komfortowo główkami 2-5g + Keitech 2-3" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Jak celujesz w Graphiteleadera to polecam z całego serca Finezza Nuovo, MAM... I NIE ODDAM!!! za żadne skarby. Wklejka opisana do 4g a ogarnia 2' kaitki na 5g po mikrodżigi poniżej grama sygnalizujac szczytówką. Okoń 40tak nie robi na niej wrażenia mimo iż dwudziestaki już ten kijek fajnie uginają. wyjechał mi na ten kijek przyłów suma 65-70cm, Lin ok 50cm, obie te rybki dały popalić ale były w stu procentach pod kontrolą podczas holu.Łowiłem Matagi, Phenixami, MajorCraftami, StC ale to wszystko się chowa przy czułości tego patyczka.PS. jak chcesz to mogę sprzedać Matagi TR80 Super Mebaru L SGT ale po tym co napisałem wyżej chyba nie będziesz brał go pod uwagę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 To ja polecę wklejkę Major Craft Firstcast S732UL 1-5lb, 0.4-5g. Rzuca i prowadzi się bardzo komfortowo główkami 2-5g + Keitech 2-3"A może poczekam jak Tobie się znudzi, to chyba nie potrwa długo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Varivas lub Graphiteleader... Jednak jeżeli chodzi o wklejkę to wybrał bym Graphiteleader Może ten opis pomoże bo wklejka wklejce jest nierówna :HS=Hard SolidT=TubularSS=Short SolidS=SolidDS=Drift solidAdventeages and disadvantagesT= more sensitive , better sensitivity when casting, good for twitching with a small minnow, and jerkingS= can use more sensitive rigs, but a bit heavier than Tubular so it can be easy to be blurry when casting.SS= much more shorter than nomal Solid to get rid of the disadvantage of nomal solid. but action is limited to EX fast so the intended use is limited.HS= harder than nomal Solid. can use with heavier rigs, and operability is better than nomal solidDS=Similar to SS but more faster model. has good sensitivity of operation by being able to feel the weight rig I kilka wklejanek w najbliższej dostawie GOCAXS - 732UL-SSGOCXS - 672L-HSGORTS - 672L-HSGOSRES - 64L-HSGOSRES - 6102L-HSGNFS - 682SUL-SGNFS - 6102UL-SGNFPS - 6102L-HS Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Dobrze, że napisałeś bo coś sobie ubzdurałem, że SS to SENSITIVE solid i na takie patrzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 GNFS - 682SUL-S mam, polecam. mega kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 No i kijek Violente już do mnie jedzie, poproszę administrację o przeniesienie niektórych postów do tematu Rafała albo o założenie nowego. Mało jest info o tych kijach a szkoda aby i te zniknęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi