Skocz do zawartości

Nowy projekt Wędkarskiej Tuby

theYard

Rekomendowane odpowiedzi

W moim odczuciu to chłopaki strzelają sobie w stopę. Choć życzę im jak najlepiej.

Może stwierdzili, że ich dotychczasowa formuła się wyczerpała? Zawsze jest ryzyko niepowodzenia - ale mają przecież dokąd wrócić.

Dawno ich nie oglądałem - ale to takie lajtowe wędkowanie. Bez ambicji wyczynowych, onanistyki sprzętowej. Przyjemne do obejrzenia. Chcąc się rozwijać, muszą wyjść poza tematy: przystawka z grochem, spin z główek, lin/karaś spławikowo.

takich kanałów na YT jest masa a WT nie za bardzo ma się czym szczycić od tak sobie zwykłe wyprawy na rybki bez opowiadań technik i metod. Nie jeden z kolegów z JB.pl mógłby kręcić coś podobnego. Nie wróże im przyszłości wiecej zgarnia oglądalności Lucio albo Wędkarska Pasja. 

Koledzy Lucio i Wiaderny tez lowia po swojemu, to akurat nie zawsze jest argument

Mam na myśli, że nikt im nie będzie narzucał co i jak mają robić . Wiaderny akurat ma sposób i jest skuteczny :)

Co do powodzenia tego projektu , wszystkiego najlepszego - osobiście nie skorzystam ;)

Edytowane przez Szymon82

Pomysł nowatorski i moim zdaniem na początku wypali. Ciekaw jestem czy uda im się skłonić polskiego widza (a w dodatku wąskie grono wędkarzy) do regularnego płacenia 9,9 zł miesięcznie. Konkurencja z Youtube jest spora i będzie w dodatku darmowa. Osobiście na początek zainwestuje 9,9 zł i zobaczę co dalej.

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ja kupiłem pakiet za 27zł na 3 miesiące. Filmy nakręcone fajnie, po podłączeniu kompa do telewizora jakość wysoka. Ciekawa formuła, można coś wynieść z filmu jeżeli chodzi o wiedzę wędkarską. Na minus ilość filmów, myślałem, że będzie ich więcej na początek. Nie działa mi na smartfonie i tablecie. Kombinuje z przeglądarkami itp. ale póki co bezskutecznie. Może w przyszłości zrobią apkę na androida. Czy kupię po 3 miesiącach następny pakiet? To zależy od ilości filmów. 

• 1 rok później...

Odgrzeje kotleta. 

Ogląda ktoś płatną? Warto?

Nie warto. Niestety projekt nie wypalił patrząc na założenia versus realizacja. Filmy miały sie pojawiać raz w tygodniu. Ostatnio rzadko, mniej wiecej raz w miesiącu. W takiej postaci nie widzę szans na przetrwanie.

• Like 1

Wiadomo, kasa.... Wędkarstwo (wędkarze) w Polsce jest takie jak każdy widzi. Z tych kilku procent świadomych koleżanek i kolegów po kiju, pewnie niewielki odsetek wykupywał abonament. Dodatkowo problem reklamodawców. W Polsce trzeba ich szukać poza biznesem wędkarskim, który jest bardzo biedny w tej płaszczyźnie. A nikt poważny, nie wyda kasy na reklamę w powstającym dopiero projekcie. Smutne to ale takie życie...