Koton Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Domowy barometr brań 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koton Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 https://youtu.be/I8o84MqhYcU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koton Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 https://youtu.be/I8o84MqhYcU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koton Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 https://youtu.be/4vcgWP0djJA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koton Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 https://youtu.be/t8KCBUhKLuU 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hunter28 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Super to wyglada, też bym postawił kamerke na 24h. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 menduza Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Z niecierpliwością czekam na kolejne filmy, może jakieś Twoje komentarze i spostrzeżenia. Jakiej wielkości są ''ofiary''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Witaj, Filmiki są fajne jednak nie są powodem aby zakładać do każdego osobny temat, dodatkowo w dziale który jest poświecony budowie przynęt.Przeniesienie dwóch pierwszych filmów i połaczenie ich w jeden temat nie poskutowało, więc przy trzecim piszę tą wiadomość, zapoznaj się proszę z poniższymi zasadami http://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpis%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Jak już też padło wcześniej, podzieliłbyś się też jakimiś wrażeniami, komentarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Jakiej wielkości są ''ofiary''?Oraz napastnicy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koton Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Kolego wrażenia są widoczne na filmikach więc co pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koton Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Sandacz i Sczupak wielkość 25cm Okonie od 9-12cmOfiary 3-6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariuszwf Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Trzeba teraz, do akwarium wpuścić suma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PGr1 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Zaglądam do tematu i oglądam filmiki z zaciekawieniem ale taka obsada akwarium tymczasowa i na krótką metę. Czym dalej w czas, ryby się podtrują, zaczną chorować, przestaną pobierać pokarm i... Dlatego na początku pytałem o filtracje i podmiany wody? Wychodzi na to że okonie najbardziej precyzyjne, celują idealnie w głowę, sandaczy atakując i łykając tak jak by się dławił.Jestem ciekaw czy sandacz jest agresywny w stosunku do szczupaka i przepędza, podszczypuje? Nie raz wyciągałem pokąsane szczupaki, nawet 90tka miała dwie głębokie rany po kłach, niby sandacze nie tolerują takiej konkurencji. A i wiem że różanka w niektórych miejscach stała się bardziej pospolita, ale nadal jest w Polskiej Czerwonej Księdze Zwierząt tak niezbyt wypada publicznie... Edytowane 1 Listopada 2016 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) kurde musze przegłodzić swoje , u mnie akwarium 800 l, filterek zwykły kubełek , oświetlenie standardowe , obsada - 4 okonie - 18,24,33,41 te 2 duże to w sumie najmniej jedzą i jakos prawie zawsze są pochowane , małe natomiast szaleją cały czas . ciężko nagrać coś fajnego bo nawet jak kilka dni nic nie jedzą , to otwarcie klapy płoszy okonie na kilka godzin (te duże )--- ale coś wymyśle , co nie zmienia faktu iż wszystkie ataki jakie widziałem u siebie były od głowy co do utrzymania akwarium z okoniami - to chyba już nic prostszego nie ma -- a wiem co nieco o innych gatunkach ryb , bo kilka ładnych latek już sie tym zajmuje i chyba już wszystko w akwariach miałem Edytowane 1 Listopada 2016 przez inter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BreederGoulda Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Jestem ciekaw czy sandacz jest agresywny w stosunku do szczupaka i przepędza, podszczypuje? Nie raz wyciągałem pokąsane szczupaki, nawet 90tka miała dwie głębokie rany po kłach, niby sandacze nie tolerują takiej konkurencji. Kiedyś jak miałem jeszcze akwarium takie nieduże 300 litrowe miałem w nim od narybku wyhodowane okonie, szczupaka i sandacza, wszystko jadło drobnicę białorybu i żyło zgodnie do wielkości 30 cm, szczupak rósł najszybciej, najpierw zjadał tylko białoryb, z czasem zaczęły znikać okonie mimo że białoryb, był w akwarium, jak zjadł je wszystkie pewnego popołudnia zjadł sandacza, długo się z nim męczył i chyba z 4 -5 dni później nie jadł nic. Jako 45 cm sztuka latem popłynął do stawu mojego koła wędkarskiego. Sumy też przerabiałem w akwarium, odkurzały wszystko nawet swojej wielkości i po połknięciu ofiary stawały się pękate jak te kolczate ryby morskie co to się napompowują, by się chronić przed drapieżnikami. Sumy wypuściłem z czasem do rzeki bo zaczęły siebie atakować mimo, że dostawały filety czy mięso wrzucane do wody po zmroku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DelTor0 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 obsada - 4 okonie - 18,24,33,41 Jak nie filmy, to fotki jakies powstawiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Night_Walker Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Za czasów gimnazjum hodowałem sumka 40cm w wannie. Jeśli podeszło się cicho i zanurzyło palec to go atakował Trupki też chętniej atakował podawane ręką - wystarczyło pofajtać mu przed nosem i atak następował od razu. Natomiast leżąca przed nim martwa uklejka mogła leżeć i pare godzin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BreederGoulda Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 No własnie gdzie te filmy, jeden tylko widzę a reszta się wyświetla że użytkownik je usunął. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateusz95s Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Nie znalazłem innego wątku, więc napisze tutaj. Chciałbym kupić/stworzyć akwarium dla kilku sandaczy, szukałem trochę informacji w internecie, lecz nie ma tego wiele.Ktoś z was ma taki zbiornik lub pomysł jakie to musiałby mieć wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lexi Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 ..niedoścignionym wzorem są akwaria w sklepach Cabelasa i BassProShops (zresztą to teraz jedna banda), można się godzinami gapić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 To duże ryby. Jaki chcesz zbiornik? Taki max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateusz95s Opublikowano 29 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Nie wiem jaki może być max, akwarium może mieć 2-3 metry, widziałem takie po 1000L coś takiego byłoby dobre/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrc142 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Czy ktoś próbował wpuścić do akwarium ok 200 l narybek wiosenny sandacza tak z 30-50 szt i wyhodować go 2-3 miesiace i wypuścić do jezior gdzie juz lekko podrosniete będą miały większą przeżywalność. Czym karmic w początkowym stadium takie małe sandaczyki wylęg i czy dadzą radę przeżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rybarak Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Czy ktoś próbował wpuścić do akwarium ok 200 l narybek wiosenny sandacza tak z 30-50 szt i wyhodować go 2-3 miesiace i wypuścić do jezior gdzie juz lekko podrosniete będą miały większą przeżywalność. Czym karmic w początkowym stadium takie małe sandaczyki wylęg i czy dadzą radę przeżyć?Narybek wiosenny to rybka po przezimowaniu czyli w przypadku sandacza nie mniej niż 15cm. Wylęg, nie jest taki łatwy do zdobycia bo mało kto robi tarło na wylęgarni. Dostępny jest za to pod koniec maja narybek letni czyli rybki po 4-7cm. Takie ryby trzeba karmić już wylęgiem innych gatunków choć początkowo będą jeszcze jadły gruby plankton, ochotkowate i gamarusy, później trzeba podawać narybek. Sandacz w tym okresie charakteryzuje się ogromnym kanibalizmem więc podchów nie będzie łatwy bez regularnego karmienia. Jeśli jednak kolega chce zacząć rzeczywiście od wylęgu to rozżerowany na artemi wylęg można próbować przyuczać do granulatu ale najpewniejszy będzie jednak naturalny pokarm. Ogólnie taka zabawa z sandaczem to dość skomplikowana dla laika sprawa. Aby mieć frajdę z obserwacji tego gatunku najlepiej wpuścić do akwarium z 5 sztuk narybku jesiennego i karmić narybkiem karpiowatych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 markir Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Nie znalazłem innego wątku, więc napisze tutaj. Chciałbym kupić/stworzyć akwarium dla kilku sandaczy, szukałem trochę informacji w internecie, lecz nie ma tego wiele.Ktoś z was ma taki zbiornik lub pomysł jakie to musiałby mieć wymiary? Akwarium możesz zamówić u producenta w Szczecinie. Klei akwaria o dowolnych wymiarach. Cena i czas oczekiwania adekwatny do jakości wykonania. Litraż czym większy tym lepiej. Musisz uwzględnić odpowiednią filtrację wody i wymagania sandacza co do temperatury wody. Rodzime gatunki ryb były trzymane w akwariach na Wydziale Rybactwa AR w Szczecinie, ul. K. Królewicza (obecnie ZUT) i tam pewnie otrzymasz cenne wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drakmen Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 (edytowane) Akwarium możesz zamówić u producenta w Szczecinie. Klei akwaria o dowolnych wymiarach. Cena i czas oczekiwania adekwatny do jakości wykonania. Litraż czym większy tym lepiej. Musisz uwzględnić odpowiednią filtrację wody i wymagania sandacza co do temperatury wody. Rodzime gatunki ryb były trzymane w akwariach na Wydziale Rybactwa AR w Szczecinie, ul. K. Królewicza (obecnie ZUT) i tam pewnie otrzymasz cenne wskazówki. W sumie jedyny problem to letnie upały. Jak akwa będzie w domku jednorodzinnym, to raczej bez problemu, jak w bloku, to możesz nie mieć(bez klimy) wpływu na zbyt wysoką temperaturę.Sandacz wytrzyma na spokojnie 30 C, tylko wtedy napowietrzanie, ale przede wszystkim ostre mieszanie powierzchni wody. Postaw akwa możliwie jak najdalej od światła słonecznego i oświetlenie jak najmniejsze, tak abyś był zadowolony z efektu wizualnego. Po pierwsze sandacz nie lubi za ostrego światła, po drugie czym mniej światła, tym mniej glonów, czyli czyszczenia szyb i innych elementów akwa.Nie pakuj kasy w filtry kubełkowe, nie ma sensu żadnego, nic nie daje i żre prąd. Filtry wewnętrzne z gąbką o adekwatnej wydajności do pojemności. Daj tak pojemność x4/h i będzie git. To wydajność max więc z gąbką będzie sporo mniej, ale wystarczy na pewno. Jak chcesz rośliny, to sztuczne wysokiej jakości, są prawie nie do odróżnienia. Jak żywe, to musisz więcej światła, a tego nie chcesz. Do tego gatunki są w większości stosunkowo ciężkie do utrzymania, a nie chcesz trzymać roślin np z Ameryki południowej z sandaczem. Zbiornik jak największy, to oczywiste.Wszystko-konary, kamienie, piasek itd weź z rzeki, jeziora itp. Żwir np na sķładzie budowlanym ok 80 PLN/tona, a w akwarystycznym kilka PLN kilogram!Ryba, jak ogromna większość rodzimych gatunków bardzo prosta w utrzymaniu. Tylko żarcie.Kilka marnej jakości fot mojego baniaczka. W sumie post na który starałem się coś napisać, ma grubo ponad rok, ale może się przyda ????. Edytowane 30 Października 2020 przez drakmen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Koton
Domowy barometr brań
Top użytkownicy dla tego pytania
13
3
3
3
Popularne dni
30 Paź
20
1 Lis
13
31 Paź
6
2 Lis
4
Top użytkownicy dla tego pytania
Koton 13 odpowiedzi
Night_Walker 3 odpowiedzi
PGr1 3 odpowiedzi
chlodnica 3 odpowiedzi
Popularne dni
30 Paź 2016
20 odpowiedzi
1 Lis 2016
13 odpowiedzi
31 Paź 2016
6 odpowiedzi
2 Lis 2016
4 odpowiedzi
Popularne posty
Koton
Domowy barometr brań
inter
to podsyłam też swoje akwarium i też atak okonia https://www.youtube.com/watch?v=f4534b36Qj4
Koton
Opublikowane grafiki
53 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi