harry Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Cześć. Chciałem kupić kołowrotek do Batsona 9' #5. Zrobiłem małe rozeznanie i mam do wyboru: Tiemco Oracle Navy IV 4-6 za 280 PLNVision Koma za 400 PLN z dodatkową szpuląSage Reel 1650 za 389 PLNBFR Mayfly III za 300 PLN z AllegroOkuma SLV #5/6 za 210PLN lub ewentualnie - Daiwa LOCHMOR LA 5/6 za 430 PLN ale to już trochę drogo. Poradźcie proszę który z tych kołowrotków jest wart zakupu.Pozdrawiam.Harry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batza Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Jeśli Vision Koma to czemu nie kupisz na Wyspach np. tutaj. Całość z wysyłką ok. 320 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 A ja do zaxisa kupiłem okuma vason.Z zapasową szpulą 310zł i na pierwszy rzut oka spokojnie mi wystarczy.Co prawda do tego kija pasuje trochę jak pięść do oka ale to mnie nie wzrusza.Przy takich rybach to tylko magazynek linki i po poradach doświadczonego muszkarza w zupełności wystarczy.Jak kij na łososia, troć i inne bestie to musisz mieć maszynę pewną ale te nasze lekkie łowy to zasadniczo kijem trzymasz a nie kołowrotkiem, oczywiście wybór do Ciebie będzie należał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Cześć.Nie mogę kupić na Wyspach bo trochę przespałem sprawę a w piątek w przyszłym tygodniu wyjeżdżam na ryby. Tak właśnie się zastanawiałem czy przypadkiem nie lepiej kosztem kołowrotka kupić lepszą linkę. A może dla początkującego to też nie ma znaczenia? Teoretycznie to mam nawet linkę Cortlanda ale ma ponad 20 lat. Używana była mało ale obawiam się że czas jednak robi swoje a z drugiej strony postęp technologiczny w ciągu 20 lat też jest ogromny. Pozdrawiam.Harry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi