pablo208 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Cześć.Mam na imię ,jak łatwo zauważyć po tytule ,Paweł. Mieszkam w Warszawie. Myślę , że kilku kolegów mnie zna ,lepiej inni gorzej. Kije robię dopiero ok 2 lat. Cały czas się uczę . Długo zastanawiałem się nad tym czy pokazywać swoje kijki na forum. Jest tu grono ludzi z olbrzymim doświadczeniem oraz wiedzą ,której mogę tylko pozazdrościć... No cóż ,ale kiedyś i oni zaczynali tak jak ja teraz...Dobra zaczynamy:Na pierwszy ogień idzie blank ,który kiedyś już mialem w swojej kolekcji - po czasie postanowilem do niego wrócić . Jest to M1 SP962UL. Do tego kilka komponentów od chłopaków z Rodmasu.Sukcesywnie będe wrzucał to co udalo mi się skręcić.Mile widziane sugestie kolegów , konstruktywna krytyka oraz delikatny hejt :)Ps. Sory za jakośc zdjęc ,ale nie dorobilem sie jeszcze super aparatu 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Tak wygląda poskładany do kupy na sucho .... I obowiązkowo za karę w dyby z nim! Edytowane 1 Listopada 2016 przez pablo208 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Łowię okoniówką składaną przez Pawła. Bardzo fajnie i estetycznie wykonany kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Łowię okoniówką składaną przez Pawła. Bardzo fajnie i estetycznie wykonany kij. A dokładniej SP962XUL - Jak znajdziesz chwilkę sieknij parę fotek i wrzuć do wątku Aha i korpusików już się doczekać nie mogę i ujawinij się także - bo woblery ,które robisz mocno tu namieszają - tego jestem pewny!! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Fajnie że coraz więcej forumowiczów decyduje się pokazać swoje dzieła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Fajnie że coraz więcej forumowiczów decyduje się pokazać swoje dzieła Patrząc na te cuda kolegów z forum trochę obaw jest ,ale co tam....raz się żyję Cisne na szybko , bo chce jeszcze w tym roku sie nim nacieszyć Tak wygląda zaomotkowany Jutro lakier.... Pzdr Ps. Sory za tragiczne foty - z czasem zakupię dobry sprzęt i kije będą wyglądały zdecydowanie lepiej. Edytowane 1 Listopada 2016 przez pablo208 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Witaj Wstawiaj foty, pokazuj wedki i warsztat. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Patrząc na te cuda kolegów z forum trochę obaw jest ,ale co tam....raz się żyję Cisne na szybko , bo chce jeszcze w tym roku sie nim nacieszyć Tak wygląda zaomotkowany Jutro lakier.... Pzdr Ps.Sory za tragiczne foty - z czasem zakupię dobry sprzęt i kije będą wyglądały zdecydowanie lepiej.witaj Bardzo dobrze że wstawiasz co rosz .Zawsze to można podziwiać nowych twórców wędek .Moje domena to uczeń przerasta mistrza .powodzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Witaj Wstawiaj foty, pokazuj wedki i warsztat. Panie szanowny jasne , że będę. Puki co oszczędzam na dobry aparat ...Bo jak widzisz te zdjęcia wolają o pomste do niebia :)Cóż , puki co robie foty aparatem jaki posiadam...Wkręciłem się w to na maxa i chętnie nadal będe się uczył. Na tą chwilę bawię się wyśmienicie Edytowane 1 Listopada 2016 przez pablo208 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 oj tam obawy najpierw dadzą dobre rady z krytykują potem będą podziwiać i wielu fanatyków można poznać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Panie szanowny jasne , że będę. Puki co oszczędzam na dobry aparat ...Bo jak widzisz te zdjęcia wolają o pomste do niebia :)Cóż , puki co robie foty aparatem jaki posiadam...Wkręciłem się w to na maxa i chętnie nadal będe się uczył. Na tą chwilę bawię się wyśmienicie Taka mala rada, rob zdjecia w dzien i w jakims jasnym miejscu, moze byc po za domem. Odrazu sie jakosc poprawi, nawet jak robisz je slabym sprzetem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Taka mala rada, rob zdjecia w dzien i w jakims jasnym miejscu, moze byc po za domem. Odrazu sie jakosc poprawi, nawet jak robisz je slabym sprzetem Zastosuję się ,do rady Zrobie lepsze foty jak zdejmę kij z suszarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 2 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) A omotki wykonuję tak ... Zdjęcie ciut lepsze. I od razu pytanie do zaglądających rodbuilderów....Co to za kropki na blanku ? Pierwszy raz mi się to trafiło ...Tak jak by blank nie był dokładnie spolerowany ? Edytowane 2 Listopada 2016 przez pablo208 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 A omotki wykonuję tak ... Zdjęcie ciut lepsze. I od razu pytanie do zaglądających rodbuilderów....Co to za kropki na blanku ? Pierwszy raz mi się to trafiło ...Tak jak by blank nie był dokładnie spolerowany ?Jak blank jest lakierowany,malowany czy co tam jeszcze,to są to najnormalniejsze pęcherzyki powietrza...czyli ktoś się nie przyłożył do zrobienia poprawnej powłoki niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Pierwszy raz mi się taki blank trafil - nie wygląda to za ładnie - jest miejscami taki chropowaty ...Widocznie trafilem na taki ,którego nie zobaczył człowiek z kontroli jakości . Może poszedł na fajka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Pierwszy raz mi się taki blank trafil - nie wygląda to za ładnie - jest miejscami taki chropowaty ...Widocznie trafilem na taki ,którego nie zobaczył człowiek z kontroli jakości . Może poszedł na fajka ? To jakiś MHX?Jako lakiernik powiem tak,że najczęściej ta szara transparentna matowa powłoka to lakier epoxydowy,dla "szybkości" utwardzany termicznie.Blank po mechanicznym szlifowaniu nie został dokładnie oczyszczony i w "porach" pozostałych po nawijanej taśmie zostały resztki środka myjącego,który podczas termiczego utwardzania zamienił się w gaz i bąble gotowe...sorry za zanudzanie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Nie nie to jest Panie kolego Sp962Ul więc by się wydawało , że dosyć zacny blank A tak o to on wygląda po zdjęciu z suszarki . Tak na szybko robiłem bo na weekend był mi potrzebny... Ubrany w skss 17 i minimy od M16 do w4 w tunelu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Ladnie wyszlo Podcinales przod SKSS? Jak nie to nastepnym razem podetnij, bedzie bardziej plynne przejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Nie podcinałem, bałem się , że spiernicze uchwyt ...następny będzie zapewne matagi tr80 tam podetnę Dzięki za miłe słowa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Kolejny z moich kijków to Fx862-2 fajny, chyba już kultowy kijek. Zrobiony raczej z sentymentu - uważam , że już są dostępne lepsze kije do tego typu łowienia . Fuji Torzitte po całości skss-17. Wykonany skromnie dosyć , tygrysek od chłopaków z Rodmasu. Edytowane 4 Listopada 2016 przez pablo208 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Nie podcinałem, bałem się , że spiernicze uchwyt ...następny będzie zapewne matagi tr80 tam podetnę Dzięki za miłe słowa ... Jak fore robisz to czasami warto podciac, ale to tak 1-1,5mm, wtedy masz plynne przejscie z uchwytu na fore Pilnikiem mozna zjechac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Obiecuję w następnym kijku , że tak zrobię . Faktycznie jak teraz widzę u kolegów ładnie to wygląda Teraz matagi Tr80. Zrobione jakiś czas temu. Uchwyt jakiś zadrapany dostałem z tego co pamiętam, widać to uszkodzenie na fotkach .Ubrany w skss-17 minimy od M16 do w3 w tunelu i torzitte na szczycie Edytowane 4 Listopada 2016 przez pablo208 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) I ostatnia narazie Elitka 5sc96MF2 z tego co pamiętam oznaczenie. 290cm 12lb. Niestety też z nie podciętym górnym elementem uchwytu Ubrana ekonomicznie w Alconite od Y25 do piąteczek L w tunelu i sic na szczycie , troszkę lżejsze zbrojenie od fabrycznego .... Edytowane 4 Listopada 2016 przez pablo208 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Pierwszy pstrąg w życiu na swój pierwszy w życiu skręcony samodzielnie kij. To było chyba ze 2 lata temu może ciut wcześniej ...A co ciekawe pstrąg z Wkry!Kto tego nie zaznał nie zrozumie , jak to jest złowić rybę na swój własnoręcznie ukręcony kij. Od tego dnia powstało uzależnienie ...I trwa do dziś Edytowane 4 Listopada 2016 przez pablo208 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 I ostatnia narazie Elitka 5sc96MF2 z tego co pamiętam oznaczenie. 290cm 12lb. Niestety też z nie podciętym górnym elementem uchwytu Ubrana ekonomicznie w Alconite od Y25 do piąteczek L w tunelu i sic na szczycie , troszkę lżejsze zbrojenie od fabrycznego ....Ten skss to taki trochę ''dziad'' i ciężko dobrać kształ fore tak aby fajnie pasował bez kombinowania z szlifowaniem i itp.Najfajniej wygladają w połączeniu z nim dość krótkie fore w formie kapselka lub odwróconego delikatnego ''kielicha'' z węższą średnicą dopasowaną na wymiar lica uchwytu...w takim wypadku trochę to kiepsko wygląda jak zastosujemy rozmiar uchwytu 16 do dość mocnego kija powiedzmy to powyżej 10lb lub gdy rękojeść musi być dość długa,w takiej sytuacji dużo lepiej sprawdza się rozmiar uchwytu 17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi