pablo208 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 brat bliżniak mojego Matagi:D pozdrawiam serdecznie! mega kosa! NIe wiem jak Twój,ale mój już łowi kilka ładnych szczupłych i okoni wyholował Jeden w miare nadający się do prezentacji - bylo ich jeszcze kilka - może nawet naście Fartowny kij jak widze ukręciłem Żeby nie było , nie ja wychlałem tego browara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 E tam jednego browara,nie tlumacz sie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Kijek ochrzczony wytargal szczupaka 87 cm;d zabawa przednia,kilka sandaczykow;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Kijek ochrzczony wytargal szczupaka 87 cm;d zabawa przednia,kilka sandaczykow;)I bardzo mnie to cieszy Pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 W związku z tym ,że zbliża się sezon na trotkę w moje ręce trafił kijek pewnej zacnej firmy 300cm do 60 gram. Lekko trzeba było go przerobić rękojeśc przelotki itp. Czytam opis producenta " bleble ble ble ble ble ble ....Korek AA+ a tu Dobry ten korek Taka mała ciekawostka ....Ale nas robią w trąbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Dragonik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Dragonik?Dragonik, Mikado, Cormoran ..... oj można by długo wymieniać te "korkowe" rękojeści.Swoją drogą jak ktoś nie wie z czym ma do czynienia, to trudno poznać Edytowane 23 Grudnia 2016 przez Voldemort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Dragonik? Zaskocze Was ...Daiwa Jacku masz rację trudno się zorientować - ta okleina nawet ma imitację szpachli Ale fuj fuj,żeby tak nas bidulków oszukiwać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Marketingowy korek AA+ mnie zmylił Ale może źle na to patrzymy, doceńmy to ....jako taki fornir na rękojeści. Edytowane 23 Grudnia 2016 przez Apioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Żeby nie było , że sie nudzę , dwa kijki ostatnio trafiły do mnie na delikatny tuning... Wklejeczka mikado oraz zacny Fenwick ...W obu przypadkach wlaściciele zażyczyli sobie wymianę przelotek na nowe. Ciężka mozolna praca , na początku zdzieranie lakieru ,którego chińskie rączki nie żalują Na przelotce ze stopką 7-8mm lakieru nalane na 2cm Kilka fotek wrzucę jak to u mnie wygląda...Czy to może przeróbka Mikado Lexus? Jeśli tak , to czy mogę prosić o zdjęcia i opis przeróbki? Pytam, bo chcę zbudować swój pierwszy kij na bazie powyższego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Fotek nie ma ...kijek już u właściciela . U mnie przeróbka polegała na wymianie przelotek z oryginalnych ciężarów na minimy PB, oraz na wymianie złamanej szczytówki . Napisz co chcesz w nim przerobić , może cos podpowiem ... Natomiast przerabiałem kilka już kijków mikado ,dla znajomych itp. Robi się to dosyć mozolnie bo : 1. Demontujesz wszystko co znajduję się na blanku,łacznie z rękojeścią (badziewną jak cholera) - co do metody - masz na forum dużo informacji na ten temat.2. Szlifujesz i polerujesz blank3. Wymieniasz wklejkę na troszkę twardszą - to naprawdę zmienia pracę kija - na plus oczywiście. Musisz tylko dobrac ją tak , żeby nie powstało prze sztywnienie w miejscu jej wklejenia.4. Kupujesz set przelotek np minim, uchwyt jakiś korek bądz piankę i zbroisz na nowo po swojemu.5. Na koniec cieszysz się z pierwszej zrobionej przez siebie wędki I ot cała recepta na sukces Pozdrawiam Edytowane 30 Grudnia 2016 przez "Paweł" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Czy to może przeróbka Mikado Lexus? Jeśli tak , to czy mogę prosić o zdjęcia i opis przeróbki? Pytam, bo chcę zbudować swój pierwszy kij na bazie powyższego.Ja robiłem przeróbke mikado lexus do 10 gr.Niedługo wrzuce pare fotek z opisem...do mojego watku. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Fotek nie ma ...kijek już u właściciela . U mnie przeróbka polegała na wymianie przelotek z oryginalnych ciężarów na minimy PB, oraz na wymianie złamanej szczytówki . Napisz co chcesz w nim przerobić , może cos podpowiem ... Natomiast przerabiałem kilka już kijków mikado ,dla znajomych itp. Robi się to dosyć mozolnie bo : 1. Demontujesz wszystko co znajduję się na blanku,łacznie z rękojeścią (badziewną jak cholera) - co do metody - masz na forum dużo informacji na ten temat.2. Szlifujesz i polerujesz blank3. Wymieniasz wklejkę na troszkę twardszą - to naprawdę zmienia pracę kija - na plus oczywiście. Musisz tylko dobrac ją tak , żeby nie powstało prze sztywnienie w miejscu jej wklejenia.4. Kupujesz set przelotek np minim, uchwyt jakiś korek bądz piankę i zbroisz na nowo po swojemu.5. Na koniec cieszysz się z pierwszej zrobionej przez siebie wędki I ot cała recepta na sukces PozdrawiamKusząca propozycja, szczególnie gdy chce się wykonać pierwszy kijek a istnieje duże ryzyko uszkodzenia drogiego blanku. Interesuje mnie poprawne rozmieszczenie przelotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Ja robiłem przeróbke mikado lexus do 10 gr.Niedługo wrzuce pare fotek z opisem...do mojego watku. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaSuper, czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Tomekmo gdzie mogę kupić dobrej jakości wklejki? Mam dwa spinningi złamane przy 2 przelotce i szkoda żeby tak leżały bezczynnie na wiosnę. I na co wkleić najlepiej Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Tomekmo gdzie mogę kupić dobrej jakości wklejki? Mam dwa spinningi złamane przy 2 przelotce i szkoda żeby tak leżały bezczynnie na wiosnę. I na co wkleić najlepiej Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu TapatalkaO to mnie nie pytaj tylko Pawła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Ja dobieram węglowe z np szczytowek feederków ....Wybieram jedną z pośród kilku ,ktorej twardość mi odpowiada i wklejam Pamiętajcie , że w większości mikadziaków szczytówki wkleja sie od góry - nie jak w teleskopie. To ważne - ponieważ jak bedziecie chcieli ją zdemontować to nie wciskajcie na siłę a wyciągajcie do siebie :0 Nie wiem jak dokąldniej to opisać . Trzeba podgrzać najlepiej suszarką do wlosów i wyciągnąc. Wklejam na przezroczysty poxipol. Ew zbyt duży rozmiar dolu wklejki szlifuję delikatnie papierkiem ,tak aby na wciść weszła do blanku. Co do rozmieszczenia przelotek - trzeba uważać nie każdy mikoado jest pancerny i jesli zrobićie spacing na Chińczyka , może być problem i cala Wasza praca pójdzie na marne . Kij pęknie i dupa blada ...czas kasa i dobry humor pojdzie się ..... Edytowane 30 Grudnia 2016 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) W związku ze spora ilością priv dot. przezbrajania seryjniaków ,kilka rad średnio doświadczonego dlubacza. U większości kolegów pytających ,główną rolę gra niski budżet ...wielu z Was rezygnuję z przeróbki ulubionego zlamanego tudzież leciwego kija ,ponieważ boi się olbrzymich kosztów z tym związanych. A dla czego ? Otóż ciągle czytamy o japan style ,komponentach w chorych peniądzach , uchwytach po dwie paki ...a ja Wam mowię , że można bawić się w to naprawdę bardzo skromnie i tanio Wiadomo nie uzyskamy flora z korka klasy B , nie uzyskamy efekt prac jak pracowni, tudzież perfekcyjnych budowniczych wędek z naszego forum,ale przy odrobinie pracy i cierpliwości można uzyskać naprawdę fajny efekt. Mało tego, nakładem symbolicznym i odrobina pracy nasz stary kij nabierze nowego życia Do rzeczy :Wiem ,że przez liczne grono perfekcjonistów mogę zostać odebrany jako heretyk i paprak (kij H rękojeść dzielona itp -ale tak lubię i tak robię dla siebie) ,ale nie o to chodzi...Generalnie chciałem pokazać jak najniższym kosztem można odnowić kijek . A przede wszystkim ,że nie kosztuję to aż tak wiele jak myślicie I tak jako przyklad polece np z ostatnio przerobiona dla siebie na maxa po taniości Dawią Lexa. Kij 300cm do 60gram. Zaczynamy. . KOMPONENTY 1. Korek - ok14 sztuk korka klasy B po 1,7zł za plasterek. 2. Korkoguma 2sztuki ok 8zł 3. 4 kawaleczki tygryska i ciemnego palonego po 3,5 -14zeta 4. Uchwyt stary został z dawiy 5. Lakier + Nici Lakier 12zeta nić 7 zeta z promocji w BRC. 6. Przelotki z demobilu tzn z demontażu alconite od Y30 do L6 razem ze szczytem kupione za 45 zeta.7. Pierścionki ozdobne z ringów hudraulicznych - za 3 sztuki zapłacilem 1,50zł================================================= Łącznie ok 115zł i to jest Panowie , Panie całkowity koszt materiałów do tego,a żeby wędka na nowo odżyła. Co do szlifowania i klejenia korka na rekojeść to jest tego mnóstwo tu na forum . Urządzenie do toczenia można samemu zrobić z wiertarki i ono w zupełności styknie . Sposób wykonania opisałem wyżej . W razie pytań piszcie ,napewno pomogę radą ,jeśli będę mógł i moje nikle doświadczenie na to pozwoli. A więc nie bac się i robić kijki!!! Zabawa fajna a radość i satysfakcja gwarantowana . Wiadomo na początku będę takie pasztety jak i moje wychodziły ,ale z czasem będziecie mogli robić naprawde kozackie projekty. Edytowane 31 Grudnia 2016 przez "Paweł" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) W zimne dni-wieczory ,trzeba coś dłubać - no to dłubie . Pierwsza przymiarka rękojeści do dopracowania ...Wstępny spacing dopracowany dzięki Arturowi Edytowane 12 Stycznia 2017 przez "Paweł" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Fore troche bulowate Sorry takie zboczenie Podcialbym przod SKSS i zrobil fore tej samej dlugosci jak rear, i oczywiscie bardziej smukle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Fore troche bulowate Sorry takie zboczenie Podcialbym przod SKSS i zrobil fore tej samej dlugosci jak rear, i oczywiscie bardziej smukle Co Ty z tym bulwiastym HAhahah Jak wrócę, wrzucę fotę z poprawionym fore- faktycznie od razu po fotce go trochę stuningowałem :0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Co Ty z tym bulwiastym HAhahah Jak wrócę, wrzucę fotę z poprawionym fore- faktycznie od razu po fotce go trochę stuningowałem :0 hahaha no wiesz Masz smukly butt, smukly rear, to takie bulowate fore torche sie calosci nie trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Ale sam jestem bulwowaty więc może tak nie świadomie działam :) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Wstaw może foty ugięcia ,sam jestem ciekaw jak wyszedł ten spacing "na odległość" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Wstaw może foty ugięcia ,sam jestem ciekaw jak wyszedł ten spacing "na odległość"Wstawię - fotki w sumie widziałeś Jak wrócę z roboty .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi