Maciej 77 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Witam Paweł Matagi SS LL i ML u mnie w użytkowaniu , jak coś to pytaj ..... pzdr Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 LL jest już i u mnie Puki co do ML-ki się nie przymierzam - kiedyś miałem taki zamysł . Ale dzięki za pamięc Maćku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) Hej. Tr80 w takim stylu. Uzbrojony w uchwyt z FA , 3 pierwsze przelotki alco (lub sic - nie pamiętam już co tam miałem ) na stożku H16 H8 M5.5 ,pozniej do końca torzitte 4 i 5X 3,5. Robiłem testy na zbrojeniu full torzitte i na takim. Powiem tak ,jeśli szczyt jest ubrany na maxa lekko - różnicy nie widać . Polecam takie rozwiązania jesli kogoś nie stac na full torzitte. Za kilka dni dokończę i pokażę Wam mój ulubiony blank czyli fx 862-2. Mialem kiedys ten kij i bardzo załowałem jego sprzedaży .Zdarzają mi sie ostatnio często powroty do tego co było ....No ale to za jakis czas... Pozdrawiam P. Gdyby ktos nie widział cóż to za twór. Warto poczytać : http://jerkbait.pl/topic/51295-matagi-tr-68-super-big-pond-tr-80-super-mebaru/?hl=tr80#entry1595642 Edytowane 26 Grudnia 2017 przez Del Toro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 A czemu 6M a nie naprzyklad 5.5L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 (edytowane) A miałem taki set i założyłem - dobrze wyszło . 5,5L mam także,ale lepiej stożek wyglądał w tym zestawieniu . Tzn w opisie był błąd - oczywiście 16H 8H 5,5M a nie 6M Jeśli możesz zmień Paweł - nie chce wprowadzić kogoś w bląd. Kij zbudowalem nie z poptrzeby a raczej był wynikiem szału zakupów w black fridey Mialem kupić cos innego w FC a wyszedłem z tym blankiemm Pewnie za jakiś czas będzie na giełdzie :0 Bo nie widze dla niego zastosowania u mnie . fx862 i Matagi SS LL robią robotę Pozdrawiam Edytowane 26 Grudnia 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zmienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Dzięx! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Kiedy zrobisz coś jak 9'6"Matagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Nie prędko Darku (szkoda ,że wtedy tamten nie trafił do Cb ) - teraz suszy się mój ukochany Fx , a jeszcze przed nowym rokiem pokaże Wam w wątku wydłubany z czeluści stary blank Lamiglasa XSH ,z przed wielu wielu lat. Dzięki uprzejmości kolegi udało mi się go zdobyć po lekkich negocjacjach To będzie moja perełka - juz się nie moge doczekac kiedy będzie u mnie na warsztacie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 kupilem matagi tr 80 od Pawla ,dbalosc o kazdy szczegol i wykonanie extra klasa dzieki za badyla bedzie napewno sluzyl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Dzięki Robert za miłe słowa - jak wspomniałem wcześniej - staram się i uczę cały czas . Oby był fartowny ! Pozdrawiam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Wspomniany wczesniej Fx 862-2 . Bardzo lubię ten blank - akurat bedzie robił za woła roboczego na mojej pieknej rzece Wykonany nudno w moim stylu - czyli w takiej rekojeści jaka leży mi naljepiej w łapsku .Torzitte po całości ... Edytowane 5 Stycznia 2018 przez "Paweł" 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Na dniach z tego powstanie coś fajnego - może tym razem skusze się na pełną rękojeść .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Spoko, taka sportowa strzala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Pawel , nie wiem czemu ,ale mialem juz dwa kije na tym blanku i jakos tak musialem do niego wrocic ...ona ma w sobie to cos Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 9'6" mój wymiar...tylko gdyby tak 6-12?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 9'6" mój wymiar...tylko gdyby tak 6-12?!Też poszukuję takiego Odrzańskiego uniwersała. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) 9'6" mój wymiar...tylko gdyby tak 6-12?!6-12 jest SP922ML Dwa kije wcześniej - kapialny blank - polecam!! Właśnie jako uniwersał ...Tylko,że 8-9cm krótszy Edytowane 5 Stycznia 2018 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Witaj nawiązując do zrobionego powyżej TR 80 możesz go porównać z Phenixem 74 XUL 6 lb do 7 g szukam czegoś delikatniejszego i mocą i szczytem od SS LL Matagi i 702 6 Suzuki , do 1,5 g-4 g pracy w komforcie z wąską gumką 2" -3" typu ES .........to m1 czyli czucie powinno być na dość dobrym poziomie .....? pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Nie łowiłem tym phenixem - miałem go jedynie w ręku . Co mogę powiedziec o porównaniu tych kijków ? Hmm Tr80 jest szybszy i bardziej szczytowy. Ten XUL też dał by temu radę, natomiast jeśli miał bym wybierać brał bym tr80 . Super delikatny kij z mocnym dolnikiem ,ale nie takim o jakim piszą niektórzy koledzy . Grono ludzi twierdzi,że tr80 ma betonowy dolnik - ja się z tym totalnie nie zgodzę . Dolnik jest jak trzeba. Przy szczupłym 45-55cm ładnie pracuję już. Jak dla mnie kapitalny blank .Co do phenixa - moim zdaniem ,także zda egzamin w tej gramaturze ,ale jednek osobiście brał bym tr80.Mam nadzieje ,że pomogłem jak coś wal priv ew dzwoń .. PZdr Edytowane 15 Stycznia 2018 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Witaj dzięki jestem bliski wyboru przy lekkiej odmianie ( mam Matagi sztuk 3 ) no właśnie ten betonowy dolnik lekko mnie zniechęcił , a wędka w zamyśle ma podać również okazjonalnie woblera np 3-5 cm 3 g takie np orginal 5 cm małą blaszkę itd .............na horyzoncie pojawił się też nowe suzuki 762 do 5 gramów ....? Rozumiem że ten TR80 to raczej węższe zastosowanie typowo dżigowe ..? pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Maćku, Moim skromnym zdaniem nadaję się również do wobków i maleńkich blaszek. Panuję wszem i wobec błędne stwierdzenie o "betonowatości " dolnika . Owszem jest mocny ,ale nie kołkowaty. Spokojnie naładuję mniejszego woba czy blaszkę ,cykadę itp.To zależy,kto co lubi .Jedyne co przychodzi mi do głowy - poszukać,kogoś kto ma w okolicy , wziąć do łapy i pomachać , ponaginać itp. Serio takie pisanie itp mija się z celem -Jednemu pasuję blondynka innemu brunetka Jednemu się spodoba , innemu nie . Gdyby nie klika kijków które mam pewnie i ten by został u mnie ...Suzuki w ręku nie miałem ,więc nie wypowiem się. Pozdrawiam Edytowane 16 Stycznia 2018 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Dzięki Paweł jak dla mnie to najbardziej ciemne blondynki , ale u mojego boku jasna brunetka i co zrobisz jak nic nie zrobisz ...? czy ten dół charakterem - nie mocą bo pewnie mniejsza w TR 80 możesz zestawić z SS LL...? jak tylko będzie taka szansa na pomachanie w/w to skorzystam . W tym ss LL też wydaje się dół sztywny jednak chce pracować przy wzrastającym obciążeniu ....i jest dobrze niejako zszyty z górą i środkiem ... właśnie takie proporcje mi najbardziej pasują ........ pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Dolnik w tr80 wydaję się mocniejszy niż w SS LL. Natomiast szczytówka jest znacznie bardziej delikatna niż w Super Shore. Wydawało by się,że nie może to współgrać ze sobą- jednak moim zdaniem ten blank jest kwintesencją łowienia sporych -dużych ryb na małe i bardzo małe przynęty. Jego konstrukcja jest przemyślana i ma służyć do łowienia super lekkiego ,natomiast nie ma mowy o bawieniu się holem ryby ,można przysłowiowo brać ją na klatę Jak chciał byś zobaczyć jego pracę pod szczupakiem 60+ dam Ci linka do mojego kanału na Yt i wrzuce na godzinkę - dwie filmik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Dzięki za pomoc .........może uda się tutaj umieścić z czasem np fotki ugięć tego kijka .... pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi