Skocz do zawartości

Customy Pawła

pablo208

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Hej.

Tr80 w takim stylu. Uzbrojony w uchwyt z FA , 3 pierwsze przelotki alco (lub sic - nie pamiętam już co tam miałem ) na stożku H16 H8 M5.5  ,pozniej do końca torzitte 4 i 5X 3,5. Robiłem testy na zbrojeniu full torzitte i na takim. Powiem tak ,jeśli szczyt jest ubrany na maxa lekko - różnicy nie widać . Polecam takie rozwiązania jesli kogoś nie stac na full torzitte.

Za kilka dni dokończę i pokażę Wam  mój ulubiony blank czyli fx 862-2.  :) Mialem kiedys ten kij i bardzo załowałem jego sprzedaży .

Zdarzają mi sie ostatnio często powroty do tego co było ....No ale to za jakis czas...

Pozdrawiam P.

Gdyby ktos nie widział cóż to za twór. Warto poczytać : http://jerkbait.pl/topic/51295-matagi-tr-68-super-big-pond-tr-80-super-mebaru/?hl=tr80#entry1595642

post-52941-0-84990800-1514288461_thumb.jpg

post-52941-0-43433400-1514288465_thumb.jpg

post-52941-0-65092200-1514288467_thumb.jpg

post-52941-0-72535500-1514288469_thumb.jpg

post-52941-0-44698600-1514288472_thumb.jpg

post-52941-0-39917200-1514288477_thumb.jpg

post-52941-0-36210900-1514288786_thumb.jpg

post-52941-0-48667100-1514288849_thumb.jpg

Edytowane przez Del Toro
  • Like 4

A miałem taki set i założyłem - dobrze wyszło . 5,5L mam także,ale lepiej stożek wyglądał w tym zestawieniu . Tzn w opisie był błąd - oczywiście 16H 8H 5,5M a nie 6M  Jeśli możesz zmień Paweł  - nie chce wprowadzić kogoś w bląd.

Kij zbudowalem nie z poptrzeby a raczej był wynikiem szału zakupów w  black fridey :) Mialem kupić cos innego w FC a wyszedłem z tym blankiemm :) Pewnie za jakiś czas będzie na giełdzie  :0 Bo nie widze dla niego zastosowania u mnie . fx862 i Matagi SS LL robią robotę :)

Pozdrawiam

Edytowane przez "Paweł"

Nie prędko  Darku (szkoda ,że wtedy tamten nie trafił do Cb ) - teraz suszy się mój ukochany Fx , a jeszcze przed nowym rokiem pokaże Wam w wątku wydłubany z czeluści stary blank Lamiglasa XSH ,z przed wielu wielu lat. Dzięki uprzejmości kolegi udało mi się go zdobyć po lekkich negocjacjach :) To będzie moja perełka - juz się nie moge doczekac kiedy będzie u mnie na warsztacie .

• Like 1

Wspomniany wczesniej Fx 862-2 . Bardzo lubię ten blank - akurat bedzie robił za woła roboczego na mojej pieknej rzece :) Wykonany nudno w moim stylu - czyli w takiej rekojeści jaka leży mi naljepiej w łapsku .Torzitte po całości ...

post-52941-0-04668000-1515159731_thumb.jpg

post-52941-0-13510100-1515159733_thumb.jpg

post-52941-0-25411500-1515159736_thumb.jpg

post-52941-0-09428900-1515159738_thumb.jpg

post-52941-0-49049600-1515159786_thumb.jpg

Edytowane przez "Paweł"
  • Like 7

• 2 tygodnie później...

Witaj

nawiązując  do  zrobionego  powyżej  TR  80   możesz  go  porównać  z  Phenixem  74 XUL  6 lb  do  7 g   szukam  czegoś  delikatniejszego i mocą i szczytem  od SS LL Matagi i  702 6  Suzuki       ,   do  1,5 g-4 g  pracy w komforcie

z wąską  gumką  2" -3" typu ES .........to  m1  czyli  czucie  powinno  być  na  dość  dobrym  poziomie .....?

pozdrawiam

Maciej

Nie łowiłem tym phenixem - miałem go jedynie w ręku . Co mogę powiedziec o porównaniu tych kijków ? Hmm  Tr80 jest szybszy i bardziej szczytowy. Ten XUL też dał by temu radę, natomiast jeśli miał bym wybierać brał bym tr80 . Super delikatny kij z mocnym dolnikiem ,ale nie takim o jakim piszą niektórzy koledzy . Grono ludzi twierdzi,że tr80 ma betonowy dolnik - ja się z tym totalnie nie zgodzę . Dolnik jest jak trzeba. Przy szczupłym 45-55cm ładnie pracuję już. Jak dla mnie kapitalny blank .

Co do phenixa - moim zdaniem ,także zda egzamin w tej gramaturze ,ale jednek  osobiście brał bym tr80.

Mam nadzieje ,że pomogłem jak coś  wal priv ew dzwoń ..

PZdr

Edytowane przez "Paweł"

Witaj

dzięki  jestem  bliski  wyboru  przy  lekkiej  odmianie (  mam  Matagi   sztuk 3 )   no właśnie   ten  betonowy  dolnik  lekko  mnie  zniechęcił  ,  a wędka  w  zamyśle  ma  podać  również okazjonalnie   woblera  np 3-5 cm  3 g takie  np orginal 5 cm

małą  blaszkę  itd  .............na  horyzoncie  pojawił  się  też  nowe  suzuki  762  do  5 gramów ....? Rozumiem  że  ten  TR80  to  raczej  węższe  zastosowanie  typowo  dżigowe ..?

pozdrawiam

Maciej

Maćku,

Moim skromnym zdaniem nadaję się również do wobków i maleńkich blaszek. Panuję wszem i wobec błędne stwierdzenie o "betonowatości "  dolnika . Owszem jest mocny ,ale nie kołkowaty. Spokojnie naładuję mniejszego woba czy blaszkę ,cykadę itp.To zależy,kto co lubi .Jedyne co przychodzi mi do głowy - poszukać,kogoś kto ma w okolicy  , wziąć do łapy i pomachać , ponaginać itp. Serio takie pisanie itp mija się z celem -Jednemu pasuję blondynka innemu brunetka :) Jednemu się spodoba , innemu nie . Gdyby nie klika kijków które mam pewnie i ten by został u mnie ...Suzuki w ręku nie miałem ,więc nie wypowiem się.

Pozdrawiam 

Edytowane przez "Paweł"

Dzięki  Paweł

jak  dla  mnie  to najbardziej  ciemne  blondynki  ,  ale  u  mojego  boku jasna  brunetka :lol: i co  zrobisz  jak  nic  nie  zrobisz ...?   czy  ten  dół  charakterem  - nie  mocą  bo pewnie  mniejsza  w TR 80 możesz zestawić  z SS LL...?

jak  tylko  będzie  taka  szansa   na  pomachanie  w/w  to skorzystam .  W tym  ss  LL też  wydaje  się  dół  sztywny   jednak   chce  pracować  przy  wzrastającym  obciążeniu  ....i  jest  dobrze  niejako  zszyty  z  górą  i  środkiem ...

właśnie  takie  proporcje  mi  najbardziej  pasują  ........

pozdrawiam

Maciej

Dolnik w tr80 wydaję się mocniejszy niż w SS LL. Natomiast szczytówka jest znacznie bardziej delikatna niż w Super Shore. Wydawało by się,że nie może to współgrać ze sobą- jednak moim zdaniem ten blank jest kwintesencją łowienia sporych -dużych ryb na małe i bardzo małe przynęty. Jego konstrukcja jest przemyślana  i ma służyć do łowienia super lekkiego ,natomiast nie ma mowy o bawieniu się holem ryby ,można przysłowiowo brać ją na klatę  :)

Jak chciał byś zobaczyć jego pracę pod szczupakiem 60+ dam Ci linka do mojego kanału na Yt i wrzuce na godzinkę - dwie filmik.

Pozdrawiam