Skocz do zawartości

Customy Pawła

pablo208

Rekomendowane odpowiedzi

W między czasie malutka przeróbka starego kongera dla kolegi Andrzeja . W szafie stoi kilka blanków ,ale puki co nie mam weny i pomysłu na dolniki,więc czekam na to ,ąz coś wpadnie ciekawego do glowy.

Co do kongera -malowanie blanku nie mieścilo się w budżecie . Natomiast skrobanie całego nie wchodziło w grę z racji bardzo słabego zgrzania mat grafitowych. Chyba w kijach z lat 2000 nie zbyt się do tego przykladali  :) ,stąd taki a nie inny dolnik.(pierwotnie rękojeśc była pelna)  Po odnowieniu kij nabrał nowego wigoru i wyglądu ...po prostu dostal drugie życie :)A o to chyba w tym calym zamieszaniu chodzilo :)

post-52941-0-59712100-1516309881_thumb.jpg

post-52941-0-86599800-1516309884_thumb.jpg

post-52941-0-37908200-1516309887_thumb.jpg

Edytowane przez "Paweł"
  • Like 5

• 2 tygodnie później...

Tym razem coś do mojej prywatnej szafy, w jednej słusznej dla mnie rękojeści - stosuję ją do kijków ok 6-12lb. Po prostu taka najlepiej leży mi w ręku . Fore w tych kijach tylko by mi przeszkadzało ....Czy w skrócie nudno jak zwykle u mnie  :)

1.Sp 962Ul wykonany od podstaw - Kskss 17 Torzitty po całości, 

2.Matagi SS LL - tu tylko rękojeść przerobiłem i założyłem torzitty po całości

post-52941-0-23474400-1517400188_thumb.jpg

post-52941-0-23314800-1517400191_thumb.jpg

post-52941-0-14230800-1517400194_thumb.jpg

post-52941-0-15206800-1517400197_thumb.jpg

post-52941-0-58594900-1517400200_thumb.jpg

post-52941-0-16509700-1517400203_thumb.jpg

• Like 5

• 1 miesiąc temu...

Wszystko co mialem zrobic na nowy sezon, zrobilem ,więc nudy jak cholera....więc postanowiłem sprobować pobawić się w Lb.....co z tego wyszło ? Brzydale zwane szlagusami ...Jak widać na Rb świat się u mnie nie kończy  :)

post-52941-0-52587300-1520278217_thumb.jpg

post-52941-0-70133800-1520278219_thumb.jpg

post-52941-0-16847500-1520278222_thumb.jpg

• Like 3

Zobaczysz jak będa kosily już za kilka dni - kilka dni ladnej pogody i na naszej miejscowce będzie jak rok temu....:) Bedzie się działo :) Wiesz ,że u mnie wyglad to sprawa drugorzędna -wob ma pracowac ,a nie wyglądac- bo tylko wtedy łowi,,,,

Ps. Czemu Ty nie masz jeszcze swojego wątku w dziale RB?!?!?!?!!? Pokazal byś te cuda - raczej tego typu woblerów tu nie ma ....I nie są to  kopie megabasów z  ze zlotego Karasia jak u innych :) Osy / Koniki polne i inne robactwo itp. Dzieła sztuki Panie robisz - pochwal się wszystkim :) No nie bądz taki skromny  :)

Pozdro

Robię i to partię na cały rok....przeliczyłem i moczy się w kaponie obecnie 149 korpusów z nowymi 3 modelami moich wobków - tylko balsa :)

Skończe za tydzien -dwa pokażę nowe moje kleniówki i woby sandaczowe ...aha no i spora serię dopieszczonych smużaków :) Ponieważ ,te ze zdjęć powyżej byly robione na szybkości ...takie prototypy sprawdzane tylko w wannie :)

Co do kijków i ich przeróbek - Maćku na tą chwilkę musze chyba odpoczać od RB. Za dużo tego w ostatnich tygodniach robilem i na te chwile mam dosyć  ....

Teraz rzezbię w drewienkach - zgłoś się w maju chetnie podaruję Ci kilka wobów  warunkiem podarunku,będzie rzeczowa recenzja ich pracy po kilku wypadach nad wodę - Piszesz się na to ? :)

PS. Night.... oczywiście pytanie dotyczylo działy LB a nie RB -literówka

Edytowane przez "Paweł"

• 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...

Heh ,ja już zapomniałem ,że mam wątek ....

Oby dobrze służyła drugiemu pokoleniu Korolów. 

Pozdrawiam P.

W poście 127 ,także leży coś co należy do Piotrka,Sp962 Ul,  kij który nie boi się nawet sumków:)    :)  Poznajesz Piter ? :)

Edytowane przez "Paweł"
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Pół zimy i duża część wiosny dumaliśmy z Pawłem nad dobraniem mi kija pod wąsy.

Ciężki temat, bo armata miała w teorii rzucać od 20g, nie męczyć ręki w sposób odbierający chęć łowienia, oraz docelowo dać radę rybie 2m+.

Wybór padł na Slfa do 35lb.

I dobrze, na power pro 0,36 da się fajnie i bezwysiłkowo rzucać i 15g woblerem.

Pierwsze testy na zwierzętach wypadły słabo - ryba się odbiła. Prawdopodobnie jej ogromne gabaryty zadecydowały o przebiegu akcji.

Druga ryba wciela się ładnie i wyjechała bez faktycznego sprawdzenia mocy zestawu. Coś pod 120cm...

Także kij miał widoki na walkę z czymś konkretnym.

Trzecie zwierzątko okazało się już poważniejsze. Łupnięcie, odjazd, przypon z fluoro 0,60 nie pozwala szaleć i sprawdzić ile powera kryje się w kiju.

Niecała minuta i rybka 150cm+....spada.

Ogledziny zestawu wskazują na zeslizgniecie się grota kotwicy po tarce.

Cóż, Owner st66 to już poważny kawał druta i nie zawsze ładnie się wbije :/

Reasumując - dobrze Pawle doradziłeś, specing wzorcowy, estetyka jak zawsze na wysokim poziomie.

Teraz będziesz żyć ze świadomością, że przez Ciebie te biedne rybki mordy bolą ;) :P

post-48862-0-28993200-1654653090_thumb.jpg

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Pracuję nad tematem Pawle, niestety zaangażowanie nie przekłada się na razie na efekty. Skubią kijanki, skubią uklejki, ale większego wąsa ni widu ni słychu :(

Co pod grubszego zwierza planujesz?

Apropos uklejek, ta dopadła mnie w brzanowym nurcie, waląc tak, że aż nadgarstek zabolał.

post-48862-0-73492800-1655408011_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...

Polecam i podpisuję się pod tym obydwiema rękami.

Mam dwa kije, które wyszły spod ręki Pawła: MHX'a p844-2 oraz Batson'a CB70H, obydwa mają już ładnych kilka lat, nie są oszczędzane bo to jedne z moich ulubionych patyków i spisują się wyśmienicie. Szwedzkich zębatych metrówek, które wyjął Batson, to już chyba nie jestem w stanie nawet zliczyć :)

Edytowane przez PatLove
  • Like 1