pablo208 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) W między czasie malutka przeróbka starego kongera dla kolegi Andrzeja . W szafie stoi kilka blanków ,ale puki co nie mam weny i pomysłu na dolniki,więc czekam na to ,ąz coś wpadnie ciekawego do glowy.Co do kongera -malowanie blanku nie mieścilo się w budżecie . Natomiast skrobanie całego nie wchodziło w grę z racji bardzo słabego zgrzania mat grafitowych. Chyba w kijach z lat 2000 nie zbyt się do tego przykladali ,stąd taki a nie inny dolnik.(pierwotnie rękojeśc była pelna) Po odnowieniu kij nabrał nowego wigoru i wyglądu ...po prostu dostal drugie życie :)A o to chyba w tym calym zamieszaniu chodzilo Edytowane 18 Stycznia 2018 przez "Paweł" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Tym razem coś do mojej prywatnej szafy, w jednej słusznej dla mnie rękojeści - stosuję ją do kijków ok 6-12lb. Po prostu taka najlepiej leży mi w ręku . Fore w tych kijach tylko by mi przeszkadzało ....Czy w skrócie nudno jak zwykle u mnie 1.Sp 962Ul wykonany od podstaw - Kskss 17 Torzitty po całości, 2.Matagi SS LL - tu tylko rękojeść przerobiłem i założyłem torzitty po całości 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Wszystko co mialem zrobic na nowy sezon, zrobilem ,więc nudy jak cholera....więc postanowiłem sprobować pobawić się w Lb.....co z tego wyszło ? Brzydale zwane szlagusami ...Jak widać na Rb świat się u mnie nie kończy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Fajne Oceniajac po zdjeciach, to jazie beda mialy mocno pokłute mordki w tym roku. Jesli przylozyles sie do akcji woba tak jak zawsze to bedzie kosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Zobaczysz jak będa kosily już za kilka dni - kilka dni ladnej pogody i na naszej miejscowce będzie jak rok temu.... Bedzie się działo Wiesz ,że u mnie wyglad to sprawa drugorzędna -wob ma pracowac ,a nie wyglądac- bo tylko wtedy łowi,,,, Ps. Czemu Ty nie masz jeszcze swojego wątku w dziale RB?!?!?!?!!? Pokazal byś te cuda - raczej tego typu woblerów tu nie ma ....I nie są to kopie megabasów z ze zlotego Karasia jak u innych Osy / Koniki polne i inne robactwo itp. Dzieła sztuki Panie robisz - pochwal się wszystkim No nie bądz taki skromny Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Paweł a jakieś klenióweczki robiłeś? Skoro się nudzisz to może chcesz się pobawić z tym moim Team Dragonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 (edytowane) Robię i to partię na cały rok....przeliczyłem i moczy się w kaponie obecnie 149 korpusów z nowymi 3 modelami moich wobków - tylko balsa Skończe za tydzien -dwa pokażę nowe moje kleniówki i woby sandaczowe ...aha no i spora serię dopieszczonych smużaków Ponieważ ,te ze zdjęć powyżej byly robione na szybkości ...takie prototypy sprawdzane tylko w wannie Co do kijków i ich przeróbek - Maćku na tą chwilkę musze chyba odpoczać od RB. Za dużo tego w ostatnich tygodniach robilem i na te chwile mam dosyć .... Teraz rzezbię w drewienkach - zgłoś się w maju chetnie podaruję Ci kilka wobów warunkiem podarunku,będzie rzeczowa recenzja ich pracy po kilku wypadach nad wodę - Piszesz się na to ? PS. Night.... oczywiście pytanie dotyczylo działy LB a nie RB -literówka Edytowane 7 Marca 2018 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Piszę się . Wpadnę w maju w takim razie z jakąś buteleczką bo tak za darmo to nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Żeby nie być gołosłownym ..... Coś się robi na sezon ..... Edytowane 9 Marca 2018 przez "Paweł" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Pozostały stery ...A pozniej już zostaną do zrobienia kije dla 2 kolegów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 (edytowane) Mój pierwszy węglowy kij spinningowy dostał nowe życie. Zostanie przekazany dzieciom w ramach wymiany pokoleń.Poniżej konger sprzed dwudziestu kilku lat: Edytowane 13 Stycznia 2021 przez korol 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 (edytowane) Heh ,ja już zapomniałem ,że mam wątek ....Oby dobrze służyła drugiemu pokoleniu Korolów. Pozdrawiam P. W poście 127 ,także leży coś co należy do Piotrka,Sp962 Ul, kij który nie boi się nawet sumków:) Poznajesz Piter ? Edytowane 13 Stycznia 2021 przez "Paweł" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Kijek już zniósł więcej, niż by się można było spodziewać Przetestowany bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 W przerwie między wędkami pierwsze próby z żywicą Jak wyszło ? ? To się zobaczy ... Trochę wędek w miedzy czasie było - chyba musze trochę uzupełnic wątek ,bo się zapuściłem z lekka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 SP962 XUL -dostalem jeden z ostatnich blanków no i ukręciłem sobie zapas dla mojego Ul-a z tej samej serii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Pół zimy i duża część wiosny dumaliśmy z Pawłem nad dobraniem mi kija pod wąsy.Ciężki temat, bo armata miała w teorii rzucać od 20g, nie męczyć ręki w sposób odbierający chęć łowienia, oraz docelowo dać radę rybie 2m+.Wybór padł na Slfa do 35lb.I dobrze, na power pro 0,36 da się fajnie i bezwysiłkowo rzucać i 15g woblerem.Pierwsze testy na zwierzętach wypadły słabo - ryba się odbiła. Prawdopodobnie jej ogromne gabaryty zadecydowały o przebiegu akcji.Druga ryba wciela się ładnie i wyjechała bez faktycznego sprawdzenia mocy zestawu. Coś pod 120cm... Także kij miał widoki na walkę z czymś konkretnym.Trzecie zwierzątko okazało się już poważniejsze. Łupnięcie, odjazd, przypon z fluoro 0,60 nie pozwala szaleć i sprawdzić ile powera kryje się w kiju.Niecała minuta i rybka 150cm+....spada.Ogledziny zestawu wskazują na zeslizgniecie się grota kotwicy po tarce.Cóż, Owner st66 to już poważny kawał druta i nie zawsze ładnie się wbije :/ Reasumując - dobrze Pawle doradziłeś, specing wzorcowy, estetyka jak zawsze na wysokim poziomie.Teraz będziesz żyć ze świadomością, że przez Ciebie te biedne rybki mordy bolą 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 No i elegancko Teraz biorę się za woblery na te kijaneczki Fajnie ,że kij sie sprawdził - czekam na zdjęcia większego wąsa ... Pozdrawiam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Pracuję nad tematem Pawle, niestety zaangażowanie nie przekłada się na razie na efekty. Skubią kijanki, skubią uklejki, ale większego wąsa ni widu ni słychu Co pod grubszego zwierza planujesz? Apropos uklejek, ta dopadła mnie w brzanowym nurcie, waląc tak, że aż nadgarstek zabolał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuchorzkFC Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Piękne dzieła sztuki Kuszą oko! Super kolorowanki! Córka zadowolona jak jeszcze nigdy http://pokolorujto.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 18 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Paweł bierz się za robotę . Wąsy demolują coraz częściej sprzęty kolegów- mam info z pierwszej ręki. To jest ten moment! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly69 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Pięknie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 (edytowane) Polecam i podpisuję się pod tym obydwiema rękami.Mam dwa kije, które wyszły spod ręki Pawła: MHX'a p844-2 oraz Batson'a CB70H, obydwa mają już ładnych kilka lat, nie są oszczędzane bo to jedne z moich ulubionych patyków i spisują się wyśmienicie. Szwedzkich zębatych metrówek, które wyjął Batson, to już chyba nie jestem w stanie nawet zliczyć Edytowane 14 Sierpnia 2024 przez PatLove 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi