Skocz do zawartości

VISION Big Daddy

Andrzej Stanek

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś z okolic Warszawy ma tę linkę (Big Daddy) w klasach od 9 do 11?

Sprawdziłbym jak lata z moim kijem.

Na Spójni mają chyba Big Daddy, przynajmniej pomacać będziesz mógł. Jeśli chciałbyś spróbować jak pracuje Twój kij z 11 klasą, to mam taki powróz, ale Big Mama (głowica znacząco inna).

Jeśli chodzi o dopasowanie klasy sznura do Twojej wędki, to zgadzam się ze zdaniem Andrzeja - 9/10 będzie git.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 2 tygodnie później...

Cześć

Którą dostałeś, BM...

Możesz napisać o muchach (wielkość) którymi śmigasz.

Jak widać całkiem inne głowice, ciekawe...

http://img402.imageshack.us/img402/8165/linkibdbm.jpg

Miałem jedną i drugą + jeden raz na łodzi testowałem AIRFLO 40+ COLD SALT WF10 INTERMEDIATE a jutro dostaję GUIDELINE PIKE.

Wkręcam na nowe nawijadło i na łódkę...

Po tej próbie na czterech podstawowych linkach pod duże muchy będę wiedział co mi osobiście pasuje.

Powodzenia z linką.

Andrzej

Cześć

Tu jest opisane: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=342015 msg_342015

Fajna, jednak muszę sprawdzić GP i wszystko jasne. Łowienie dużymi muchami sprawia trochę kłopotu, chcę to ograniczyć do minimum.

Jak ta nowa mi spasuje to 40+ idzie na giełdę. Była, zbyt pochopnie wystawiłem potem usunąłem, a na innym forum nie można już tego zatrzymać... Taka ci ta moja zabawa... :lol:

Tydzień temu rzucałem Big Mamma #11 @minkofa i było dobrze.

Przyszła do mnie teraz Big Daddy #10-11 (intermedium) i rzuca się ... trudniej.

Jednak jak się uda to jest niezła katapulta.

Będę miał niedługo okazję sporo poćwiczyć ;)

Muchy od 15cm do 20+ cm, syntetyki ale dość obfite, więc opory duże. Dodatkowo stalka.

@hlehle

Kolegów z forum się nie słucha…

Mnie też polecono przy zakupie wariant mocniejszy dla tego przestrzegałem, dobre na pierwsze kilka wypadów. Jak linkę obstrzelasz zapragniesz tej słabszej. Pozwoliłem sobie wcześniej złożyć taką sugestię, bawiłem się nią cały zeszły sezon w tej mocy co Twoja…

Nieśmiało dodam – muchy robić na okrętkę, czyli koc, zonker na okrętke, bez zbędnych elementów stawiających opór w powietrzu (skrzydła) i walić pod kątem 45-55 stopni w górę. Prawie jak wzorowy artylerzysta, głowica ma wtedy duży ciąg i daleko lata. Moja nowa GP jeszcze nie dotarła, będzie jutro. Tutaj zostałem już wierny oznaczeniom 1:1, kij #9 i linka tej samej mocy. Zakładając, że Xi3 jest mocnym kijem to jednak zaryzykowałem. Doradzał mi praktyk łowiący tym sznurem – zobaczymy…

Muszki w gabarytach mamy podobne od 15 w górę, mój max to było chyba 23 cm. Jednak bez przesady, jak ma skoczyć to i te 15 nieźle w wodzie namiesza. Moje na 5/0, 6/0. Szukam haków Partridge CS45 6/0, nigdy ich nie miałem. Spory hak na którym dużo i puchato można upchać…

Pozdrawiam

Ja też tak myślałem, podpowiedziano mi w V, dzisiaj na 100% zrobił bym inaczej BD #9-10 pywająca do kija Xi3 #9. Mówię za siebie, jak by nie było każdy będzie miał swoje doświadczenia. Na pewno technika rzutu się kłania, stąd te eksperymenty. Byłem na etapie jak dobrze poszło dwadzieścia kilka przy dużych muchach. Nie było to jednak na 10 rzutów, wszystkie pięknie daleko. Prawdę powiedziawszy szczupakom całkowicie wystarczy 15 metrów a czasami i przy łodzi...

Pozdrawiam

Tak czytam i coraz bardziej zastanawiam się nad ekperymentem na moim kiju Scierra BW2 9-10. Dotychczas miałem linki klasy 9 i jestem w posiadaniu Big Mamy z sink tipem 3 w klasie 9#. Chyba czas potestować Big Daddy :o Pytanie tylko czy do kijka 9-10# wybrać górny czy dolny zakres rzutowy ?