chlodnica Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Bardzo dużo czasu spędzam na zbiorniku turawskim.Postanowiłem stworzyć nową miejscówkę.Oczywiście naniesiona na GPS ,w tym celu zatopiłem choinkę umocowaną do wielkiego kamulca.Dodatkowo nawrzucałem jeszcze wiele dużych kamieni.Oczywiście mam nadzieję że turawskim smokom (i nie tylko) ten pomysł się spodoba...Co myślicie o tym? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Crocker Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 i jenoty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Gumofilce też, ostatnio w wędkarskim jeden kupował na szczupaka plecionke 0,25... Sprzedawca pytał sie go 3x czy nie chodzi o żyłkę... Tłumaczył sprawe trudnymi warunkami na łowisku . Więc chłop pewnie jakies krzeslisko wynalazł na Odrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majo Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 W jaki sposób przymocowałeś kamień do choinki??? Szukam rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PGr1 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Na mniejszych rzekach typu Prosna, każdy szanujący się podrywkarz najpierw z toporkiem idzie i obala dogodne drzewka (mniejsze, 2-4m w wodę) robiąc domki dla ryb woda szybko wymywa dołek i wtedy może iść po rybki Na stojącej na krótką metę, jeśli uda się stworzyć dogodne warunki, to szybko kolejka do miejscówki zacznie się ustawiać. Znane mi kilka przypadków "budowy" miejscówki, przeważnie nic z tego nie wychodziło, a nawet jeśli to tylko okresowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 To wydaje się śmieszne,ale w "głazie" wywierciłem otwór na wylot (kształt na to pozwalał) i dowiązałem drzewko grubym drutem aluminiowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lepton Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 To wydaje się śmieszne,ale w "głazie" wywierciłem otwór na wylot (kształt na to pozwalał) i dowiązałem drzewko grubym drutem aluminiowym. Takie rozwiązanie z wierceniem,widziałem na Dunajcu.Było to bardzo zmyślne "urządzonko". Przez otworekprzewleczona grubaśna lina (pewnie zakoszona z saligimnastycznej). Swobodnie falowała sobie w nurcie,w oczekiwaniu na nasze przynęty.Przetrzymała kilkapowodzi. A tak na poważnie,fajny pomysł z tym drzewkiem.Zaczekam na taflę lodową,przytargam drzewko +betonowy bucik i chlup w przerębel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michal7709 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 A czy bobry maja asygnatę na wycinkę drzew ??Sieją spustoszenie na naszych rzekach ,mi ostatnio rozebrały miejscówkę ,chyba stwierdziły że nie w tym miejscu zrobiłem .Moim zdaniem rybą zawsze trzeba pomóc ,zwłaszcza w miejscach ,gdzie tej pomocy potrzebują ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Night_Walker Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Mnie również pomysł przypadł do gustu, czuję się zainspirowany Kwestie prawne jak to zwykle bywa w naszym pięknym kraju - lepiej po cichu, żeby jakiś nawiedzony ekoterrorysta krwi nie psuł później. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pride Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) W moim okręgu budowanie krześlisk dla sandaczy to bardzo częsty rytuał (zdjęcie pochodzi z http://www.pzw.gorlice.pl/galeria/krzesliska---listopad-2014.html ) Edytowane 3 Listopada 2016 przez Pride 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mirek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 W moim okręgu budowanie krześlisk dla sandaczy to bardzo częsty rytuał Po zdjęciu widać, że to zaporówka z kamienistym, twardym dnem. W takich miejscach też potrzebne są krześliska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 W moim okręgu budowanie krześlisk dla sandaczy to bardzo częsty rytuał Po zdjęciu widać, że to zaporówka z kamienistym, twardym dnem. W takich miejscach też potrzebne są krześliska ? Może przypada za duża ilość kłusoli na m2 wody, albo ktoś mądry stwierdził że tak będzie lepiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Na zbiorniku turawskim krześliska są budowane i stawiane rokrocznie w ilościach ok.40-60 sztuk.Wsparcie mamy od PZW...Także czy to legalne?Moim zdaniem tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ezehiel Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 chlodnica, bardzo fajny pomysłból jednak w tym, że choinak jest lekka.Weź grabine, ponawiercaj pień, gałęzie z choinki świeżej najlepiej, powtykaj w graba i wyciągnij łodzią. kiedyś na Suwalszczyźnie tak budowałem miejscówki.3-4 takie drzewa lądowały na dnie tak żeby tworzyły piętrową konstrukcję. łoj rwania było w ciul ale starczało na parę lat. materiałem kotwicznym były trylinka, drut, sznurtylko robiłem to jak było ciepło więc część prac można było robić podwodą.najpierw wywoziłem balast, spuszczanie na linie, potem drzewa, sprowadzałem je na dół przy pomocy linki i bloczków, tam łączenie z balastem bla bla bla.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Choinka może i lekka,ale głazior spory to nie wypłynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DelTor0 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 chlodnica, bardzo fajny pomysłból jednak w tym, że choinak jest lekka.Weź grabine, ponawiercaj pień, gałęzie z choinki świeżej najlepiej, powtykaj w graba i wyciągnij łodzią. kiedyś na Suwalszczyźnie tak budowałem miejscówki.3-4 takie drzewa lądowały na dnie tak żeby tworzyły piętrową konstrukcję. łoj rwania było w ciul ale starczało na parę lat. materiałem kotwicznym były trylinka, drut, sznurtylko robiłem to jak było ciepło więc część prac można było robić podwodą.najpierw wywoziłem balast, spuszczanie na linie, potem drzewa, sprowadzałem je na dół przy pomocy linki i bloczków, tam łączenie z balastem bla bla bla.... Coz zbyt skomplikowana metode obmysliles Choinka, spory kamior i zrobione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Night_Walker Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Czym rzeczoną choinkę przywiązać? Drut nierdzewka chyba najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Drut taki jak do siatki, najwyżej ocynk. po cholerę ma zalegać latami jak choinka dość szybko zgnije ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamildarbanski Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 W moim okręgu budowanie krześlisk dla sandaczy to bardzo częsty rytuał (zdjęcie pochodzi z http://www.pzw.gorlice.pl/galeria/krzesliska---listopad-2014.html ) Piekna ta Twoja woda @Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 W moim okręgu budowanie krześlisk dla sandaczy to bardzo częsty rytuał (zdjęcie pochodzi z http://www.pzw.gorlice.pl/galeria/krzesliska---listopad-2014.html ) Jestem z Wrocławia ale przy każdej nadarzającej się okazji (4-6 razy w roku) bywam na Klimkówce, trochę jestem zaskoczony tymi krześliskami bo ten zbiornik to jedno wielkie krześlisko ... ale teraz to już wiem dlaczego Ł>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Silesian Dream Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Kolego Chłodnica, święta co raz to bliżej. Jakieś "prezenty" meldują się pod choinką? Wiadomo coś? Edytowane 13 Listopada 2016 przez Silesian Dream Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chlodnica Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Będę we wtorek to napiszę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
chlodnica
Bardzo dużo czasu spędzam na zbiorniku turawskim.Postanowiłem stworzyć nową miejscówkę.Oczywiście naniesiona na GPS
,
w tym celu zatopiłem choinkę umocowaną do wielkiego kamulca.Dodatkowo nawrzucałem jeszcze wiele dużych kamieni.
Oczywiście mam nadzieję że turawskim smokom (i nie tylko) ten pomysł się spodoba...Co myślicie o tym?
46 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi