Wojtasz Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Bf 8 wyglada bardzo zachęcająco. Szpulka 6,3 gr, buda z magnezu , waga 129 gr, gwiazda i raczka węgiel i hamulec aż 5,5 kg to bardzo duzo. Wyglada rownież fajnie tylko , że Aldek ma terkotke a ten ... A juz prawie było by idealnie. Mi osobiście brakuje tego dźwięku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Paavo jak to przy tatuli hamulec kończy się przy max 20gr....Ja używam zakres hamulca od 4 do max 6 kresek i lata wszystko od 10 do 40 gr. Do cięższych zadań mam inne multiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Paavo jak to przy tatuli hamulec kończy się przy max 20gr....Ja używam zakres hamulca od 4 do max 6 kresek i lata wszystko od 10 do 40 gr. Do cięższych zadań mam inne multiki.A jaką masz szpulę ?...,bo jam mam płytką 13g od chińczyka i lata z niej od 5g+gumeczka 2'' i tak do 20g ,później magnetyk nie wyrabia...ja rozumiem,że można i na samym kciuku rzucać ciągle kontrolując szpulkę...tylko po co się katować,mi chodzi o komfortowe rzuty i jedynie przyhamowanie szpulki tuż zanim przyneta spotka się z taflą wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Proste porównanie induktorów: ...szpula od Tatuli i jej lekki 13g odpowiednik... ...szpula od Alphasa i jej lekki 8g opowiednik... Różnice w induktorach bardzo wyraźnie widoczne,na tych ''tunningowych'' siła hamowania przy skręconym magnetyku wynosi 25-35% tej którą uzyskuje orginalny zestaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Sorry myślałem że piszesz o zakresie oryginalnej. Sobota pracująca = przemęczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Osobiście uważam, że przy tym progu osiąganych odległości różnica metra czy dwóch na prawdę nie ma wielkiego znaczenia (na moich łowiskach). Myślę, że tu powinien liczyć się przede wszystkim komfort w obsłudze i swoboda rzucania zadanymi wabikami... do tego co podał Sławek (link) mozna dorzucić jeszcze to:http://asavacustom.com/en/ultimate-bfs-title/ i podsumowanie: Mefi połowiłeś troche jakie odczucia ? Wyglada świetnie wiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 W skrócie mogę powiedzieć jedno SZATAN NIE MULTIK. W przyszłym tyg jeśli tylko pogoda pozwoli dzięki uprzejmości proraf zrobimy porównania z alphasem air. T3 niestety nie ma żaden z moich znajomych więc nie porównam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Mifku przypadkiem nie chciałeś napisać: "... Daiwą SS Air" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Mifku przypadkiem nie chciałeś napisać: "... Daiwą SS Air" Tak, chodzi o SS Air. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Sorry byłem przed poranna porcja kofeiny. Oczywiście SS air Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 I jak tam ten aldek nowy :-) bije sie z myslalmi czy aldek czy ss air... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Czekałem,aż się doczekałem szpulki...niecałe 9g,może nie dorówna Aldkowi,ale powinno też być fajnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 I jak tam ten aldek nowy :-) bije sie z myslalmi czy aldek czy ss air...Ty się nie bij tylko łykaj aldka:-) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Czekałem,aż się doczekałem szpulki...niecałe 9g[/center]Co to za szpulka? Pewnie pisałeś gdzieś, ale już zapytam wprost? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Ty się nie bij tylko łykaj aldka:-) Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu TapatalkaNo bije sie bije :-) bo ja lubie daiwy ale aldek poki co powala mnie wyglądem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 To już 3 szpula made in Chrl,którą posiadam.Jedna 8g siedzi TD-Sol,druga 13g w Tatuli,a to jest trzecia i elegancko też pasuje do T3 SV.Wykonanie na najlepszym poziomie,iduktor szpuli jest super lekki i głębszy niż np: w szpulach SV...samo mocowanie iduktora praktycznie kopia tego co jest w SV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Prace nad stworzeniem idealnego combo do castingowego XUL i wyciągnięcia na maxa po portafi obsłuzyć mój ALD 15' trwają . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Kolego powiem tak ,jeśli nie masz wprawy i zaczynać od 3 g życzę powodzenia czarno to widzę . Zaczynasz od końca ,takie moje zdanie . Nie twierdze iż Tatula do ul się nie nadaje ale są multiki do tego stworzone , tylko cena przyprawia nieraz o zawrót głowy .Powadzenia Witam. W takim razie w jakim celu są produkowane lekkie szpule do tego typu multików? Po co te wszystkie części tuningowe,skoro do każdego ciężaru są dedykowane konkretne młynki? Pytam,bo wciąż się zastanawiam czy jest sens dokupienia 12 gr.szpulki do Tatuli 100HSL. Jak poprawi mi się komfort przy gramaturach od ok. 7gr. do 20 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 sensy są dwa......raz że płytsza szpulka pozwala zastosować cieńszą linkę bez kilometrów podkładua dwa to jednak to że startuje wcześniej.... moja tatula z płytką (lekką) szpulką zaczyna gadać od 5 gram więc uważam że jest ok a 7 gram plus 2,5 caloy kajtek lata bardzo daleko jak na moje umiejętności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Przemsol napisał ważną prawdę. Lżejsza szpulka powoduje nie tylko zejście z masą przynęty, ale także powiększenie komfortu rzutu przynętą, która była graniczną masą przy zastosowaniu seryjnej szpulki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Przemsol napisał ważną prawdę. Lżejsza szpulka powoduje nie tylko zejście z masą przynęty, ale także powiększenie komfortu rzutu przynętą, która była graniczną masą przy zastosowaniu seryjnej szpulki.Piotrek dzięki teraz wszystko zrozumiałem..K....a jestem dobry.Bardzo dobry.Najlepszy .Tak myślę. Edytowane 2 Grudnia 2016 przez brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Arek,Ty omnibusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Dzięki panowie za pomoc. Będzie lżejsza szpulka do 100HSeLki. Nie wiem tylko czy w tym roku zdążę przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Dziś porzucałem trochę 103SHL ze szpulką 12,8g. z Alli i powiem że na pstrągi można z tym wyjść.Wirówka 4g.,czy wobek 6g. leci z tego na 20m,gumka 6cm na 5g. na 30,a wirujący ognek 10g. na 40m. Wszystko pod lekki wiaterek... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi