Skocz do zawartości

Tatula do ultralighta

Kacperfishing

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc na schemat wiązałoby sie to z wierceniem otworu w głównym kole przekładni i przykręceniem ustrojstwa, pozniej dobrać wielość tarczy hamulcowej itp itd.

Guzu wzięło na terkotke do casta :D

To raczej skupie sie na teoretycznych aspektach tego stille ;)

Ale tu masz wszystko - http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/4355 - szpula, masa, hamulec, terkotka i cena podobna :)

O RANY!

To teraz mocno dales, naprawde.

Widze zestaw gotowy, wazacy mniej od aktualnie uzywanych kolowrotkow .

Ktos w Wawie ma juz taka zabawke ? 

Ciekaw jestem do jakich zastosowan i w jakich warunkach lowiska sie sprawdza TOTO.

Edytowane przez Guzu

powiem CI w przyszlym roku. Aktualnie mam u siebie udostępniony zupelnie okazyjnie dzięki uprzejmości jednego kolegi. Maszyna robi niesamowite wrażenie. Niesamowicie lekki (na tym mi akurat za bardzo nie zalezy) pieknie rzuca, w sumie to nawet bardzo pięknie. A drag sound... mi to niepotrzebne :P ale jak ktoś lubi to czemu nie :)

• Like 1

powiem CI w przyszlym roku. Aktualnie mam u siebie udostępniony zupelnie okazyjnie dzięki uprzejmości jednego kolegi. Maszyna robi niesamowite wrażenie. Niesamowicie lekki (na tym mi akurat za bardzo nie zalezy) pieknie rzuca, w sumie to nawet bardzo pięknie. A drag sound... mi to niepotrzebne :P ale jak ktoś lubi to czemu nie :)

To tylko do UL sprzęt?

Na letnie bolenie za slaby?

ja bym ostrożnie podchodził ,pamiętajcie, że większość multików UL stosuje się w JP do metod, gdzie przekładnia praktycznie nie ma "kontaktu" z przynętą, zazwyczaj wybiera tylko luz linki i tyle co w trakcie ściągania już do łódki

dlatego z tym boleniowaniem to ja bym sie za bardzo nie rozpędzał... 

Pytalem o boleniowanie, bo mniej wiecej brania i przeciazenia moga byc zblizone do takiego lowienia.

Brania i przeciazenia podczas mojego lowienia.

Same przynety nie pracuja jak woblery, lekkie sa. Minimalny opor w wodzie podczas prowadzenia (nieporownywalny z zadna wirowka czy wahadlem).

Tylko te brania i jatka na krotkim dyszlu  ;)
Zeby szpulka nie wyszla z korpusu przy braniu metr od szczytowki :D