mifek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Wow Russian hand made russian czy nie... chciałeś masz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 russian czy nie... chciałeś masz... Do steeza tez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Do steeza tez ?wg opisu: .to be installed in the Daiwa Tatula 100 / 103 / 150HD / 200HD, Zillion TW 1516 , New Zillion SV TW 1016ordering specify right/left hand!!! chyba byś musiał pytać u źródła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Naprawdę Wam nie brakuje tego dźwięku jak ryba idzie na hamulcu?Kiedy muruje w miejscu itd ?Po to jest terkotka by byla ta informacja:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 mi ona bardziej przeszkadza niz pomaga... może nie tyle sam glos bo ten jest mi zupelnie obojętny, ale terkoczacy hamulec w multiku wiąże się z pewnym niezbyt plynnym oddawaniem linki. Być może owa nieplynnosc nie ma wplywu na rybe i to jak zachowuje się hak w paszczy, ale... jak juz tak rozbieramy to wszystko na czynniki pierwsze to tak jak to widze... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob61 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Do steeza tez ?Tu masz do steeza http://www.ebay.com/itm/Drag-Clicker-Kit-for-Daiwa-Steez-Millionare-Luna-TD-Z/291932180234?_trksid=p2047675.c100009.m1982&_trkparms=aid%3D888007%26algo%3DDISC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D40293%26meid%3Dd106d8d67dbb4a71964f7f3efbdce461%26pid%3D100009%26rk%3D1%26rkt%3D2%26sd%3D291926699201 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Mi bardzo się spodobał ten Aldebaran BFS XG,ale chciałem mieć coś o mniejszym przełożeniu więc ''zrobiłem'' sobie coś takiego...bezobsługowy już od 2,5g a prawdziwa rakieta zaczyna się już od 4g. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Naprawdę Wam nie brakuje tego dźwięku jak ryba idzie na hamulcu?Kiedy muruje w miejscu itd ?Po to jest terkotka by byla ta informacja:)Guzu, szczerze to podobne wrażenia mam na kciuku - w BFS ok, może nie ma świstu plecionki ale przy cięższym łowieniu słychać jak linka jest wybierana ze szpuli. Natomiast jesteś przecież w stanie odczuć co się dzieje z linką poprzez kontakt z nią. Pamiętaj, że to nie będzie ten sam terkotki, jak w stałoszpulowcu - np Ryoga brzmiała wręcz "plastikowo". Nie wiem jak w aldku, ale pewnie podobnie? Sławek, jak jest u Ciebie, jak wrażenia audio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Guzu, szczerze to podobne wrażenia mam na kciuku - w BFS ok, może nie ma świstu plecionki ale przy cięższym łowieniu słychać jak linka jest wybierana ze szpuli. Natomiast jesteś przecież w stanie odczuć co się dzieje z linką poprzez kontakt z nią. Pamiętaj, że to nie będzie ten sam terkotki, jak w stałoszpulowcu - np Ryoga brzmiała wręcz "plastikowo". Nie wiem jak w aldku, ale pewnie podobnie? Sławek, jak jest u Ciebie, jak wrażenia audio? Uzytkuje Aveta z glosna terkotka (jak mi sie zdarza pojechac na trolling sumowy)...Mam tez Daiwa Shrapnel do trollingu niesumowego. Kapitalnia dziala ta terkotka w nim. Jak brzana jedzie po braniu to czekam. Konczy, zaczynam pompowanie Przy pstragach to szczerze powiem, ze sam nie wiem, bo tam zwykle ograniczam ruchy ryb na hamulcu do minimum... Edytowane 3 Listopada 2016 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Marcin w aldku jest wyraźne trrrrrr miękkie takie z lekkim przytłumieniem wysokich częstotliwości jeśli już o audio chodzi w UL ma to moim zdaniem urok ale w innych multikach prawie nigdy mi się nie zdaża żeby ryba wybrała więcej niż 2-3m linki. Z terkotką byłoby to co najwyżej krótkie tr.tr.tr Takie to ryby się łowi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Uzytkuje Aveta z glosna terkotka (jak mi sie zdarza pojechac na trolling sumowy)...Mam tez Daiwa Shrapnel do trollingu niesumowego. Kapitalnia dziala ta terkotka w nim. Jak brzana jedzie po braniu to czekam. Konczy, zaczynam pompowanie Przy pstragach to szczerze powiem, ze sam nie wiem, bo tam zwykle ograniczam ruchy ryb na hamulcu do minimum...z tego co się orientuję to w AVET jest bardziej line alarm niz terkotka hamulca jako taka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 z tego co się orientuję to w AVET jest bardziej line alarm niz terkotka hamulca jako taka...Dlatego napisałem o Shrapnelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 no to skoro masz shrapnela to... do boleniowania, zeby sie nie pogryzło i mezaliansu pod dachem u Ciebie nie było to ino jakiś lin10 czy coś w tym stylu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 To i ja się podepnę. Czy uważacie że aldebaran bsf to najlepszy wybór do najlżejszych przynęt? Przymierzam się do kupna czegoś po ul szukam, czytam, oglądam i o wasze opinie pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Ja sie nie będę obiektywny bo w daiwach nie siedzę, ale aktualnie zaczynam zabawe BFS XG'16 i poki co to banan nie schodzi mi z mordy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 To i ja się podepnę. Czy uważacie że aldebaran bsf to najlepszy wybór do najlżejszych przynęt? Przymierzam się do kupna czegoś po ul szukam, czytam, oglądam i o wasze opinie pytam.To chyba nie jest jednoznaczna odpowiedź,że będzie najlepszy...ale stanowi jedną z lepszych propozycji w takiej a nie innej "niszy" cenowej,nie mniej przez chwilę nie miał konkurencji,ale od niedawna jest na rynku Revo Ltx BF8,który wygląda bardzo obiecująco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Cena nie gra roli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Cena nie gra roliJak tak to T3 Air lub jej odpowiednik od Megabass-a...nie wiem nie miałem i nie ma zamiaru kupować,ale podobno bajeczne...???? nie tylko cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 T3 air nie ma odpowiednika od Megabass-a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Wydawało mi się,że ma coś podobnego z leciutką szpulą,chyba od KTF i tej wersji jest najbliżej do T3 Air. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Na bazie t3 megabass ma tylko fx68 i fx73sv.Tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 W takim razie mi się przywidziało lub to był model z podmienioną szpulką,więc bez apelacyjnym cenowym królem zostaje T3 Air...kupujesz i na dłuuugo masz spokój...???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Jak tak to T3 Air ...nie wiem nie miałem i nie ma zamiaru kupować,ale podobno... ...kupujesz i na dłuuugo masz spokój...???? Trochę to dziwne jest, że zachęcasz do kupna czegoś, czego nigdy nie używałeś i w dodatku zapewniasz że na dłuuuugo będzie miał spokój Ale co ja tam wiem, może radosny optymizm to jest to coś Pozdrawiam! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Bez kompromisów Daiwa t3 air, rzuca.... ahh szkoda pisać MarcinZet chyba moze powiedzieć najwiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Trochę to dziwne jest, że zachęcasz do kupna czegoś, czego nigdy nie używałeś i w dodatku zapewniasz że na dłuuuugo będzie miał spokój Ale co ja tam wiem, może radosny optymizm to jest to coś Pozdrawiam!U mnie zima już na całego,ale się nie daję i czytam ze zrozumieniem wpisy na forum bez zbędnych aluzji.Swoją trochę z ''przekąsem'' wypowiedzią ,wyprzedziłem fakty...bo padło pytanie co do Bait finesse i stwierdzenie cena nie gra roli...tok rozumowania nasuwa się jeden i jeden jest ''król'' :lol: .T3 Air nie kupię,chociaż multik zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie po ''przemacaniu'',z prostego powodu,że posiadam T3 Sv i ta cena mi po prostu nie pasuje,oczywiście nic nie ujmując całej pieczołowitości z jaką ten multik zrobiono.Druga kwestia to też ocena subiektywna,że nie pasuje mi platforma T3 gabarytami pod multik do UL,nawet pomimo swojej super lekkości i ergonomii.Na tym kończę swoje subiektywne dywagacje.Dla każdego UL będzie miało trochę inny wymiar i także różne preferencje nami rządzą,więc nie ma się co napinać...kupować,testować,wymieniać na inne model...może w końcu coś okaże się strzałem w 10.Ps.Napisałem ,że potencjalny nabywca będzie miał na długo spokuj,bo wydaje mi się ,że już osiagnieto kres UL-owatości w multipikatorach i stan obecny będzie bardzo ciężko przeskoczyć jeszcze bardziej w ''dół'' co do gramatury obsługiwanych przynęt. Edytowane 4 Listopada 2016 przez Paavo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi