havy Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 jak chcesz lekkiego TP to na allegro jest 3000mgs nowy z gwarancją za 800zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Kij jaki prawdopodobnie kupię to Dragon Guide Select Sting 2,70m 4-21g. Będę łowił gł?łwnie szczupaki, sandacze, ale r?łwnie?ź bolenie Witam.W kołowrotkach około tysiaka rozeznania nie mam ?źadnego, więc z porady nici, bardzo przepraszam. Że się wtrącam. Polecam słuchać Koleg?łw, nie wska?źę kt?łrych.Zastanawia mnie tylko, czy wymienione poni?źej (edit - wrrr?łć!: powy?źej) gatunki będzie Kolega łowił w łowiskach zbli?źonych charakterem i na podobne przynęty?Drugie pytanie. Dlaczego wyb?łr padł na ten, a nie inny kijek? Pytanie niezaczepne, bo tego kija nie miałem w rękach i chciałbym wiedzieć. Przepraszam za OT, pozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapnik Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Będę łowił na rzece Narwi. Kijek wybrałem gł?łwnie pod bolenie, ale na szczupaka i l?źejsze łowienie sandacza te?ź się nada Dlaczego taki kij? Między innymi ze względu na ciekawy design i rezonans w rękojeści. Co prawda Team Dragony te?ź mają rezonans, ale trochę słabszy (ze względu na korek) i są bardziej delikatne (łatwiej je złamać), dlatego wyb?łr padł właśnie na Guide Select. Cw do 21g wydaje się niski, ale śmiało mo?źna go czytać jako 28-30g, poniewa?ź ta seria ma trochę zani?źony cw PS. Z tańszych kijaszk?łw wziąłbym Dragon Millenium Super Fast 2,70 5-25g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 O ile ja dobrze kojarzę kije dragona (wygrałem na zawodach bodaj?źe butchera) są fatalnie wywa?źone z lekkim kołowrotkiem, nawet stary czarny shimaniak 3000 go nie wywa?źał.Spr?łbuj u koleg?łw po?źyczyć i sprawdź jaka powinna być waga kręćka do tego kija bo to dość istotny szczeg?łł przy dłu?źszych łowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Mogę za 750zł kupić nowego Sustaina 4000 FD .............Raczej bym się nie wahał w potrzebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Oczywiście Waldeczku masz rację, co by nie m?łwić TP 4000 powinien spełnić spokojnie ptrzebę sprzętową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 W porządku. Jeśli ?źaden z Koleg?łw nie nam?łwi Cię na zbudowanie sobie wędki na miarę (pod doradzony kołowrotek oczywiście), daj znać proszę na Forum, jak spisuje się ten kij. Trafnej decyzji ?źyczę! Takie ?źyczenia świąteczne PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 W porządku. Jeśli ?źaden z Koleg?łw nie nam?łwi Cię na zbudowanie sobie wędki na miarę ........................GrzesiekA nie uwa?źasz Grześ, ?źe kijek wybrany ju?ź i skoro dobrze w łapce le?źy, kolega rozterek z tego tytułu nie prze?źywa, to po co napierać ?Pytanie kołowrotka dotyczy przecie?ź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Waldku Kolego Ale?ź ja ostatni do napierania i generowania nieuzasadnionych rozterek. Celowo na innych paluchem wskazuję w tej kwestii, bo nie od dobierania sprzętu innym tu jestem.Kolega @hapnik napisał, jaki kij najprawdopodobniej kupi i nie wyczytałem, ?źeby go ju?ź miał w ręce oraz prosząc o opinię w przyszłości jednocześnie zało?źyłem, ?źe go jednak nabędzie, mimo ?źe Koledzy będą namawiać na inne rozwiązania, czego się spodziewam.Chyba za du?źo dziś zjadłem i cię?źko coś piszę, więc tymczasowo opuszczam Forum dostojnym krokiem PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapnik Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Dzięki koledzy za wszelkie rady, aczkolwiek temat na razie nieaktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Do kija z logo smoka to tylko DRAGONA kolowrotek, no moze TICA jeszcze by mogla byc Wiem co mowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 pointa dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 A co wy tak pijecie do starej poczciwej TICA. Ja posiadam LIBRE 2500 juz z osiem lat i złego słowa o niej nie powiem a bije nie jeden szmelc shimano i daiwa na czele wiec koledzy luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Trudno sie polapac o co w tym watku sie rozchodzi...? Odnosnie kija rzuce tylko dygresje, ze co ciekawsze blanki sa jakby wstepnie wywazone w procesie projektowania. Gdy nastepnie w miare rozsadnie dobierze sie przelotki i nie przesadzi zbytnio z dlugoscia rekojesci to to co wyjdzie w sporym zakresie toleruje wage kolowrotkow. Odnosnie zagadnienia glownego to jak juz kilka razy wtracalem obrany sposob poszukiwan nie do konca jest trafny. Brak wg mnie scislych zaleznosci miedzy dobroscia a cena. CZytaj wzrost ceny nie zawsze idzie w parze z walorami jakich naprawde potrzebuje wedkarz. Jakby na mnie padlo sprobowalbym wielkosc 3000 Quantuma Catalysta (albo odpowiednika bo juz sie pewnie inaczej nazywa). Koszt cos z 130$.Bardzo fajny choc delikatnawy kolowrotek z metalowym korpusem i o tak poszukiwanej <_< aksamitnej pracy (dane sprzed jakiegos czasu) W DAiwe czy Shimano jezeli sie juz bawic to tylko z jap. rynku sciagane... W naszych sklepach do niedawna chwalono Spro red/blue Arc. Jak to wyglada obecnie nie mam pojecia. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 jak chcesz lekkiego TP to na allegro jest 3000mgs nowy z gwarancją za 800zeta.To raczej na pstrągi i okonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Trudno sie polapac o co w tym watku sie rozchodzi...? Gumo Czyli forumowy standart... najpierw jest pytanie, p?łźniej padają sugestie i ewentualne typy. W międzyczasie autor kładzie nacisk na modele podane przez siebie negując sprawdzone konstrukcje, a następnie zmiana plan?łw ( tudzie?ź finans?łw przeznaczonych na w/w cel)...potem pojawia się wątek o kijach i następuje czeski film ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 hehe tak jest często.Pojawiło sie pytanie o tańszy kij na bolka i tylko,czekac jak padnie pytanie jaki masz kołowrotek,i potem dobre rady, (przepraszam za OT <_< ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi